SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı

17 Haziran 2023 Cumartesi - 13:00




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da hayatını kaybeden eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi için İtalyan gazetesinde bir yazı kaleme aldı. Erdoğan, Berlusconi'nin nevi şahsına münhasır bir siyasetçi olduğunu belirterek, "İtalya siyasetini uzun yıllar domine eden Berlusconi'nin geride silinmez izler bıraktığına inanıyorum" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi için İtalya'da yayımlanan Il Messaggero Gazetesi'nde bir yazı kaleme aldı. Yazıya, 'Dostum Berlusconi' sözleriyle başlayan Erdoğan, Berlusconi ile ilk temaslarının 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra gerçekleştiğini anımsatarak, "AK Parti'miz iktidara geldiğinde, okuduğumuz bir şiirden dolayı siyasi yasaklıydık. Genel Başkan olduğumuz Parti seçimden zaferle çıkmasına rağmen, siyaset yapma hakkımız hukuksuz bir şekilde engelleniyordu. Türkiye içerisinde birileri bu garabeti normal gibi göstermeye çalışırken dünyada buna ilk itiraz eden Sayın Berlusconi oldu. Dostum Berlusconi bizi arayarak, seçim zaferimizi kutladı; siyasi yasağımızın kabul edilemez olduğunu ifade etti ve bizi İtalya Başbakanı sıfatıyla ülkesine davet etti. Sayın Berlusconi ile Roma'da buluştuk, Türkiye-İtalya ilişkilerinden Avrupa Birliği (AB) konularına kadar kapsamlı bir görüşme yaptık. Dostum Berlusconi, 'Şu anda Avrupa'daki en iyi dostunuzun evindesiniz. AB'deki başbakan dostlarımı arayacağım ve avukatlığınızı yapacağım' dedi. Görevi boyunca da AB'ye üyelik sürecimizde ülkemize her zaman destek verdi. Değerli dostumun güçlü duruşu ve hakkaniyetli tavrı tam üyelik müzakere tarihinin alınmasında da belirleyici rol oynadı" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap