SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kesimin milletimize acı yaşatmasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir kesimin milletimize acı yaşatmasına izin vermeyeceğiz

25 Ağustos 2021 Çarşamba - 16:07




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü kapsamında Ahlat etkinlik alanınında konuşma yaptı. Erdoğan, 'Artık hiç kimsenin hiçbir kesimin hiçbir gücün ülkemize, milletimize, gençlerimize kayıplar verdirmesine müsaade etmeyeceğiz.' dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü kapsamında Ahlat etkinlik alanınında konuşma yaptı. Erdoğan, 'Artık hiç kimsenin hiçbir kesimin hiçbir gücün ülkemize, milletimize, gençlerimize kayıplar verdirmesine müsaade etmeyeceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklamalarından satır başları şöyle;

Milletimize Anadolu'nun kapılarını açan, büyük zaferin 950. yılında bu toprakların vatanımız haline gelmesi ve o şekilde kalması için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

Dünyada her şehirin farklı bir hikayesi vardır. Ahlat'ın ki ise tamamen kendine özgüdür. Bu şehir hep doğu ve batı medeniyetleri arasında körpü meziyetleri görmüştür. Orta Asya'dan Batı'ya doğru yönelen Müslüman Türk göçenlerinin toplanma alanı olmuştur. Ahlat için taşların konuştuğu şehir derler. Anadolu'nun Orhun Abideleri diyebileceğimiz Ahlat Mezar taşları, milletimize ait tapu senedi hükmündedir. Gençlerimizin çok daha büyük başarılara imza atacağından şüphe duymuyorum.

Ahlat günümüzde de tarihe şahitlik etmeyi sürdürüyor. Tarihi İslam mezarlıklarının en büyüğü unvanını taşıyan Selçuklu Mezarlığı bizim burada varlığımızın hafıza taşlarıdır. Bu büyük mirası ecdadımıza çok görüp başka toplumlara yamama girişimlerine şahit olmuyor değiliz. Biz buranın neresi olduğunu, ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz. Malazgirt Savaşı'nın kazanılmasında da bu şehrin çok büyük önemi vardır.


"ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK"

Horasan Bölgesi'nden Ahlat'a gelen ve buradan bütün Anadolu'ya dağılanlar burada hoşgörüyü tesis ettiler. Birçok bilim adamını, mimar ve sanatkarı bu şehir yetiştirdi. Yıllarca ihmal edilen bu hazineyi yeniden ayağa kaldırmanın boynumuzun borcu olduğu maksadıyla kapsamlı çalışmalar başlattık. Hem ecdadı yad ediyor, hem bu toprakları ilelebet toprağımız olarak korumayı dünyaya haykırıyoruz. İnsanların hayatların çok uzun gibi gözüken 30,50 yıllık dönemler devletlerin tarihlerinde oldukça kısa sürelerdir. Bu kısa süreleri hakkıyla değerlendirdiğimizde, milletimizin önünde bir ışık yaktığımızı unutmamalıyız.

'MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

2023 hedefleriyle ülkemizi hak ettiği demokrasi ve kalkınma seviyesine getirmek mücadele ediyoruz. Ne terör örgütlerinin saldırıları ne ekonomik tetikçilerin saldırıları bize engel olabildi. Geçmişte sağcı-solcu diyerek birbirine düşürmek istedikleri gençlerimiz bu defa oyuna gelmedi. Karşılarında Cumhur İttifakı olarak bizleri göreceklerdir.

Artık hiç kimsenin hiçbir kesimin hiçbir gücün ülkemize, milletimize, gençlerimize kayıplar verdirmesine müsaade etmeyeceğiz.


Dün kendi sınırları içinde adeta varlık yokluk mücadelesi veren bir ülkeden bugün bölgesinde ve dünyada her kritik meselede söz sahibi bir ülkeye dönüştük.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap