SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında gerilim! Talimat verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında gerilim! Talimat verildi

12 Temmuz 2023 Çarşamba - 14:53




Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılmasına yeşil ışık yakmasının ardından Devlet Bahçeli'yle iplerin gerildiği iddia edildi.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, İsveç’in  NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından Cumhur İttifakı’nın ortaklarından MHP lideri Devlet Bahçeli’ye iplerin gerildiği öne sürüldü. 

"MHP İLE TEMASI OLACAK"

Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkili, Devlet Bahçeli'nin ikna edilmesi için 'girişim' başlatıldığını söyledi. Ajansa konuşan üst düzey bir yetkili, İsveç'in üyelik sürecinin TBMM'de onaylanması için 'zaman gerektiğini' söyledi. Reuters'a konuşan üst düzey isim, "Cumhurbaşkanı ya da hükümetten üst düzey bir yetkilinin MHP ile teması olacak” dedi.

İsveç’in üyelik süreci için biraz zaman gerekebilecğeini aktaran yetkili, "Bahçeli'nin açıklamaları bugüne kadar atılan adımlarla tam olarak örtüşmemektedir. Perde arkası gelişmeler ve alınan kararın gerekçesi Bahçeli ve diğer MHP yöneticilerine iletilecektir” ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


Erdoğan’ın İsveç kararının ardından konuşan Bahçeli, "İsveç'le bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Böylesi bir acizliğe nasıl göz yumacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye zillete tamam mı diyeceğiz?" diyen Bahçeli, sözlerini "Nitekim karar Sayın Cumhurbaşkanımızdır" ifadeleriyle noktaladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap