SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan yangında ölen hayvanlar için söylediği sözler olay oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yangında ölen hayvanlar için söylediği sözler olay oldu

05 Ağustos 2021 Perşembe - 10:29




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın A Haber’de yangında ölen hayvanlar hakkında söylediği sözler sosyal medyada gündem olurken çok sayıda eleştiri paylaşımı geldi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yangında ölen hayvanlar için tavukları kast ederek 'Beyaz et' ifadesi sosyal medyanın gündemine oturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan A Haber’de gündemle ilgili soruları cevaplarken  bir türlü söndürülemeyen yangınlar hakkında da bir takım bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasındaki en dikkat çekici söz ise ölen hayvanlarla ilgili söyledikleri oldu.

Erdoğan yangında ölen hayvanların sahiplerine ölen hayvanlar kadar yardım yapılacağını söylerken “Yangın olur da ormanda canlılar yanmaz mı? Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Bütün bu canlıların sahiplerine bu canlılar kadar hemen ödemelerini yapacağız. Büyükbaşsa büyükbaş, koyunsa koyun, hepsinin ödemelerini yapacağız"  diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının devamında şunları söyledi

''Amerika yanıyor, Rusya yanıyor, her taraf yanıyor. Kanada. Yanıyor. Kimse kalkıp da 'niye yanıyor' demiyor. Muhalefet ayrı türlü bir mücadelenin içerisinde, işte burada 'niye uçak yok, niye helikopter yok' diye yalan terörü estiriyorlar. Yangın yanar da orada canlılar yanmaz mı? Biz dedik hemen bunların ödemelerini yapın, büyükbaşsa büyükbaş.


( CHP'ye) Ormandan yerler vermek suretiyle eğer buralarda inşaatlar yapılırsa bunun sorumlusu zaten sensin, senin belediyelerin. Bay Kemal'e vereceğim bir cümlelik cevap var. Benim Kültür ve Turizm Bakanı'ma vermiş olduğum böyle bir yetki yok. Burası çok önemli; 19 yıl içerisinde eyy CHP, bizim diktiğimiz fidan değil ha... 5 milyon 400 bin ağaç diktik biz. ‘Bir uçak gördüysem namerdim’ diyorsun, hiç şüphen olmasın öylesin.

Uçaklarımız geliyor, azami on saniyede deposunu dolduruyor, nereye dökecekse döküyor. Dikey mimariye karşı olduğunu söyleyen biriyim. Betona nasıl olur da sahip çıkarım?

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap