SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan göçmen yorumu: ''Türkiye yol geçen hanı değil''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan göçmen yorumu: ''Türkiye yol geçen hanı değil''

12 Ağustos 2021 Perşembe - 11:06




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı canlı yayında düzensiz göçle mücadele ile ilgili, "Türkiye yol geçen hanı değildir. Düzensiz göç akını söz konusu değil." dedi.





AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Çankaya Köşkü'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplar verdi. Erdoğan, Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelede ve göçmen politikasıyla ilgili “Herkes şunu bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil. Bütün bunları biz ölçüyoruz, biçiyoruz, adımımızı da ona göre atıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal D-CNN Türk ortak canlı yayınında konuştu. Erdoğan, son günlerde yaşanan  Afgan göçü hakkında ise, “Afganistan durumu biraz daha farklı. Bizim şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralardaki yükselen duvarlar düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Tamamıyla sınırlarımız bu surlarla, duvarlarla örülüyor.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI DEĞİL

Erdoğan’ın programdaki söz konusu ifadeleri şöyle:

“Göçmenlerle ilgili en önemli adımı Suriye'de attık. Suriye'den bize 4 milyona yakın göçmen geldi. Biz bunlara kapılarımızı açtığımız gibi bunlar içerisinden hakikaten meslek, sanat sahibi olan birçok Suriyeli de bizde vatandaş oldu.

Afganistan durumu biraz daha farklı. Bizim şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralardaki yükselen duvarlar düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Tamamıyla sınırlarımız bu surlarla, duvarlarla örülüyor.

Bu son gelişmeler gerçekten Afgan halkının içine düştüğü durum çok sıkıntılı. Taliban'la bunların yaşadığı süreç çok sıkıntılı. Bu konuda da bazı çalışmalar yapıyoruz. Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya dek şu an da ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir.

Bizim bu tür şeylerde eğer üst düzeyde bunları kontrol altına alamazsak bu defa Afganistan'daki barışı sağlamamız da mümkün olmaz.

Afganistan'da kendi soydaşlarımız durumunda olanlar da var. Bazı adımları atıp yanımıza kimleri alabiliriz, onların çalışmasını yapıyoruz. İlgili üst düzey yönetici arkadaşlarımı yurtdışına gönderdim bununla ilgili olarak. Aynı şekilde Katar'la bu akşam görüşmem oldu.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap