SON DAKİKA



Haber > Gündem > Değerler kazanılmalı

Değerler kazanılmalı

14 Nisan 2015 Salı - 10:44








2015 genel seçimleri için açıklanan aday listelerinin sindirilmesi biraz daha zaman alacak gibi. Giresun’da özellikle AK Parti’nin adaylarının belirlenmesinde hangi temayüllerin dikkate alındığı henüz çözülebilmiş değil. Ancak şöyle bir tespit yapmak mümkün: HAS Parti'nin Genel Başkanı iken partisini kapatarak, AK Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı’na geçen, geçmişin Fazilet Parti’lisi ve Ordu’lu Numan Kurtulmuş, Ordu ve Giresun’da ağırlığını kullanarak Giresun’un birinci sırasına Fazilet Partisi'nden milletvekilliği de yapmış Turan Alçelik’i getirirken, kendisi de Ordu’dan birinci sıraya yerleşti.

Diğer illeri bilmiyorum ama Doğu Karadeniz’de Fazilet kökenli bu yapılanma dikkat çekici. Yine adayların belirlenmesinde mevcut milletvekillerinin korunması yönünde alınan prensip kararı, Giresun’da tam olarak uygulandı. Üçüncü dönem engeline takılan Nurettin Canikli haricinde mevcut milletvekilleri Adem Tatlı ve Mehmet Geldi, ikinci ve üçüncü sıralarda yerlerini aldılar. Yine kadın kontenjanı prensibiyle hareket edilen Giresun’da dördüncü sıraya da Hatice Kocaoğlu getirildi.

Yani özetleyecek olursak, Giresun adaylarının belirlenmesinde; ‘temayül, STK eğilim yoklamaları, anketler, partide yıllarca verilen hizmetler ve liyakat hiçe sayıldı’ diyebiliriz. Adaylara gelince, diyecek sözümüz yok. Sayın Turhan Alçelik, değerli bir bilim adamı ve yıllarca siyasetin içinden gelen efendi biri. Sayın Adem Tatlı, iki dönem hizmet etmiş ve ustalık dönemini iyi değerlendireceğini umuyoruz. Sayın Mehmet Geldi de gelenekçi ve partisine bağlı, memlekete hizmet noktasında elinden geleni yapacak bir isim.

Sayın Hatice Kocaoğlu, bayan kontenjanından kervana katılmış, siyasetin içinde yer almış ancak tecrübesiz. Zaten seçilebilmesi çok zor ama siyasi geleceği için önemli bir adım attı. Bu listeyle AK Parti’nin Giresun’da 3'ü görmesi zor gibi, ama imkânsız değil. AK Parti’nin Giresun’da 3’ü görebilmesi için; liste dışı kalan çok değerli ve partiye her kademede yıllarca hizmet etmiş kadrolarını ikna etmesi ve gönüllerini kazanması gerekiyor.

Dediğim gibi açıklanan listenin öncelikle sindirilmesi ve kabul ettirilmesi gerekiyor. Aytekin Şenlikoğlu, Sabri Öztürk, Hasan Aydın, Ali Temür, Hurşit Yüksel, Mustafa Demirci gibi isimler AK Parti’nin Giresun’da kale isimleridir. Onların hizmetleri ve fedakarlıkları göz ardı edilemez.Nasıl yapılır, ne şekilde değerlendirilirler ben bilemem. Ama bu değerler yeniden kazanılmalıdır.


Selahattin Süleymanoğlu, Yılmaz Can, Hasan Turan, Ercan Türk isimleri de kenara konulmamalı. Bu isimlerde AK Parti’yi geleceğe taşıyacak güçlü isimler ve önemli değerlerdir. 'Giden gider kalan sağlar bizimdir' düşüncesiyle hareket edilirse faturası ağır olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap