SON DAKİKA



Haber > Gündem > Duyarsa Ecevit hükümeti yıkar!

Duyarsa Ecevit hükümeti yıkar!

06 Ağustos 2016 Cumartesi - 11:28




1998'de Başbakan Mesut Yılmaz, Cemaatçilere yönelik çalışma için izin isteyen Ankara Emniyet Müdürü Saral'a 'Sakın ha! Ecevit bu Cemaat'e meftûndur, d





"CEMAAT KADROLARINA" 

Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, görev yaptığı dönemde devlet içindeki Cemaat kadrolarına yönelik bir çalışma yapmak istediğini anlattı. Saral, bu çalışma için izin almak amacıyla 1998 yılı Eylül ayında dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ile görüştüğünü söyledi.

"SAKIN HA! ECEVİT BU"

Mesut Yılmaz'ın kendisine "Sakın ha! Ecevit bu Cemaat'e meftûndur, böyle bir çalışma yaptığınızı duyarsa hükümeti yıkar" dediğini söyledi. Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın Yılmaz'ın ağzından aktardığı 'meftûn' kelimesi; gönül vermiş, tutkun anlamına geliyor.

1999'DA RAPOR HAZIRLADI


Bu görüşmenin gerçekleştiği dönemde Mesut Yılmaz'ın Başbakan, Ecevit'in Başbakan Yardımcısı olduğu ANASOL-D hükümeti görevdeydi. 25 Kasım 1998'de bu koalisyon hükümeti istifa etti. Saral, 1999 yılında, Cemaat hakkında bir rapor hazırladı.

"IŞIK TARİKATI"

“Fethullah Gülen ve Işık Tarikatı” adlı raporda eski başbakanlardan Bülent Ecevit, Gülen’le görüşmüş, ve Gülen'le ilgili izlenimlerini şu sözlerle anlatmıştı: "Laiklikle ters düşmemeye özen göstermişti, çağdışı bir akım temsil etmiş olabileceği izlenimi vermemişti. Kuşku uyandırıcı tavırlarına tanık olmamıştım."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap