SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan-Nahyan görüşmesi Türkiye-İsrail normalleşmesinin sinyali mi?

Erdoğan-Nahyan görüşmesi Türkiye-İsrail normalleşmesinin sinyali mi?

19 Ağustos 2021 Perşembe - 12:59




Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Siyonist İsrail'le normalleşen BAE temsilcisi ile bir araya geldi. Erdoğan'ın "BAE Türkiye'ye yatırımlara başlıyor" sözleri Türkiye-İsrail normalleşmesinin de habercisi mi?





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan ile görüşmesine de değinen Erdoğan, Libya, Doğu Akdeniz ve Filistin konularında gerginlik yaşandığı BAE ile yeniden ilişkilerin düzeleceğinin sinyalini verdi.

ERDOĞAN: CİDDİ YATIRIMLAR GELECEK

Erdoğan, görüşmeye dair, "İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek" ifadelerini kullandı. Erdoğan, görüşmeye Varlık Fonu Başkanvekili ve Yatırım Ofisi Başkanını da davet ettiğini belirtti.

Türkiye'nin yeniden BAE ile işbirliğini başlatmasının, "Siyonist İsrail'le kol kola olan Abu Dabi yönetimi aracılığıyla Tel Aviv-Ankara arasında normalleşmede yeni adımı mı atılıyor?" sorularını akıllara getirdi.

Siyonist İsrail'le BAE'nin normalleşmesinde büyük bir payı olan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş ise sosyal medya hesabından BAE-Türkiye görüşmesini "tarihi olarak niteledi. 


İSRAİL'LE NORMALEŞMEDE İLHAK BAHANESİ! CAHLİLLER İNANIR

Enver Gargaş BAE-İsrail normalleşmesini "iki devletli çözüm şansını korumak ve ilhakın durması için büyük bir fırsat" sözleriyle savunmuştu. Enver Gargaş'ın bu sözleri  "Normalleşmeyi ilhak anlaşmasının sona ermesi olarak pazarlayarak sadece cahiller kandırılabilir." sözleriyle eleştirilmişti.

Gargaş sosyal medyadan, "Şeyh Bin Zayed, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile tarihi ve olumlu bir toplantı yaptı. İşbirliği ve ekonomik ortaklıklar toplantının ana odağını oluşturdu" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap