SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan talimat verdi: Seçim çalışmaları erken başlıyor..

Erdoğan talimat verdi: Seçim çalışmaları erken başlıyor..

21 Haziran 2023 Çarşamba - 12:37




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler için hedefini belirledi. Büyükşehirleri tekrar geri almak isteyen Erdoğan AKP teşkilatlarına talimat verdi..





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere CHP'li 11 büyükşehir belediyesinin 2024 yerel seçimlerinde "mutlaka kazanılması" gerektiğini vurguladı. Erdoğan, toplantıda Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında "muhalefetin cumhurbaşkanı yardımcısı" sıfatıyla il il mitinglere katıldığını hatırlattı.

MKYK toplantısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur seçimlerini kaybetmesiyle birlikte "İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının da kaybettiği" ifade edildi. Erdoğan'ın, "Ankara ve İstanbul'u rahat alırız. Çalınmadık kapı bırakmayın. İktidarın yaptığı icraatları sıklıkla anlatın" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Erdoğan'ın, "teşkilatların ve partililerin yaptığı çalışmalarının daha fazla görünür olması gerektiği" uyarısında bulunduğu ifade edildi. İstanbul'daki çalışmaların yeterince görünür olmadığına dikkat çeken Erdoğan, "Çalışmaları yoğunlaştırın ve görünür kılın. Gerekirse her kapıyı çalıp, icraatları anlatın" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın, seçimlerde İstanbul ve Ankara'nın önemine vurgu yaparak partililerini çalışmalarını artırmaya ve halka ulaşmaya teşvik ettiği ifade edildi. İstanbul ve Ankara'nın stratejik önemi ve iktidarın gerçekleştirdiği icraatların aktarılması gerektiği vurgulanarak, parti mensuplarına yoğun bir saha çalışması yapma çağrısı yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap