SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan Trabzon'da neler dedi?

Erdoğan Trabzon'da neler dedi?

11 Mayıs 2015 Pazartesi - 17:53




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölge ziyaretlerine devam ediyor. Baba Memleketi Rize’de halka seslenen Erdoğan, buradan sonra Trabzon Kent Merkez





İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon açıklamaları:

"Trabzon her zaman ki gibi akde ve vefasını gösteriyor. 10 Ağustos seçimlerinde şahsıma vermiş olduğunuz yüzde 70’lik destek için teşekkür ediyorum. Seçimden önce ilk geldiğim il Trabzon oldu. Bu görevim sürdüğü sürece hep burada olacağım. Trabzon’un kalkınması için burada tüm çalışmaları yapacağım. Bu 153 Trilyonun bit yatırım için burada  açılış yapacağız. 3 tane okulu resmen bura da açıyorum Trabzon’un Adalet Sarayını burada açıyoruz." 

"Karadere vadisinde ıslah projesi ve Söğütlü’de ıslah projeleri bugün tamamlanıyor. 24 ayrı eser 153 tirlyon bu yatırımlar Trabzon’a ve tüm hemşerilerime hayırlı olsun. Trabzon’da gidilmemiş bir ilçe yok. Biz size sevdalıyız. 12 yıl önceye gidelim. Samsun Sarp aynı idi şimdi tamamladık. Benle aynı yaşta olanlar bilir. Samsun’dan Trabzon’a gelirken ne kadar zorlanırdık. Şimdi dağları deldik. Siz Şirinsiniz biz Ferat. size yatırıma devam ediyoruz." 

"Trabzonspor’a düşkünüz. İnşlaah 2015 – 2016 sezonun yarısına yetişecek. Bunu yapa bilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kanuni Sultan Süleyman yolunu başlattık yapıyoruz. Biz yaptığımızı konuşuyoruz. Ziğana tünelinin ihalesini yaptık. Samlar Kaş tüneli inşaatını tüneli devam ediyor mu? Bu projeler Trabzon’un tüm cehresini değiştirecek." 

"12 Yılda Trabzon’a verilen hizmetin bedeli 13 Milyar kat trilyon. Her alanda yatırımlar yaptık. Trabzon’da bu zaman kadar yapılmayacak bir yatırımlar yaptık. Fatih ve kanunin emanetinin daha da ileri getireceğiz." 

"Bunlar her fırsatta cami düşmanlığı yapıyorlar, din görevlisi düşmanlığı yapıyorlar, Kur'an, eğitim düşmanlığı yapıyorlar, başörtüsü düşmanlığı yapmaktan geri durmuyorlar. İşte terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti bu ara Diyanet İşleri Başkanına takıldı, ne diyorlar 'Diyaneti kaldıracağız.' Ne yaptı sana Diyanet?" 


"Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın diyorlar. Millet, bu meydanlara çık diye bana bu oyu verdi. Bu milletin içinden çıkan cumhurbaşkanına hangi hakla yasaklama yoluna gidersiniz. Bunlar anayasayı da okumuyorlar. Vatana ihanetten başka cumhurbaşkanının bir suçu yoktur. Benim bu hakkımı elimden bunların hiçbiri alamaz. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık, öyle de yürüyoruz. Bu millete hizmet yolunda bu yolculuğumuz devam edecek." 

"Ana muhalefet partisinin genel başkanı rahatsız olmuş. Benim milletimle, hemşehrilerimle bir araya gelmemin, milletimle hasbıhal etmemin demokrasiye zarar verdiği söylüyor. Aynı zihniyetteki bir gazeteci de daha önce Sovyetler Birliği dönemine övgü düzüp, milletimizi tahkir ederek, demokrasinin sandıktan geçmediğini söylemişti. Hatta daha da ileri gidip, ana muhalefetle ve terör örgütünün güdümündeki partiyi ittifak yapmaya, çağ dışı olarak gördüğü anlayışa karşı silahlı ya da silahsız mücadeleye davet etmişti. Bu gazeteci geçtiğimiz günlerde ana muhalefetin televizyonuna çıkmış, ‘Başını örten kadın özgürlüğünden vazgeçmiştir’ diyor. Ahh benim kardeşlerim, bunlara gereken dersi 7 Haziran’da vermeniz lazım. Buna hazır mısınız?"

"Trabzon'da her zaman bu dersi verdi ama bu defa bambaşka bir ders vermeli. Perakende değil, toptan bir ders vermeli. Ne kadar uğraşırlarla uğraşsınlar içlerindeki başörtü ve inanç düşmanlığını saklayamıyor, bastıramıyorlar. Bunların kafasındaki ideal yönetim dönemi milli şefin idaresindeki tek parti dönemidir. Milletin ekmeği bile karneyle aldığı, camilerin depoya çevrildiği, satıldığı, en küçük bir muhalif sesin dahi şiddetle bastırıldığı tek parti dönemi. O zaman bunların sipariş bazı şairleri, ‘Kabe Arabın olsun, bize Çankaya yeter’ diyorlardı. Bunları biliyorsunuz değil mi gençler?” 

“Terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti bu ara Diyanet İşleri Başkanı’na takıldı. ‘Diyaneti kaldıracağız’ diyorlar. Şunlara bak ya. Diyanet ne yaptı sana? Kardeşlerim, kaynak. Hani sözler veriyorlar ya, ekonomiyi şöyle, böyle düzelteceğiz. Kaynağın bir tanesi de ne biliyor musunuz? Diyanet İşleri Başkanımız bütün bu haberlere karşı tutmuş, o Mercedes arabayı satılsın demiş ve sattırıyor. Halbuki benim bilgim olsa, haberim olsa, ‘Ya Mehmet hocam sen ne yapıyorsun?’ derdim. ‘Sen niye satıyorsun o Mercedes’i? Senin bineceğin Mercedes’in fiyatı ne ya? Sen gazetelerin attığı başlıklara ne bakıyorsun?’ ‘Kaynaklardan bir tanesi o. 1 milyonu bulduk’ diyor. Bunlar şaklaban ya, bunların ekonomiyi falan yönetecek halleri yok."

"Bunlar şu anda ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar. Pislikten geçilmiyor, suiistimal almış başını gidiyor. Arka sokakları çöplükten geçilmiyor. İstanbul’u belediye başkanı olarak aldığımda İstanbul neyse şu anda oralarda da onu görüyorum. Çöp dağları. Van’da, musluklarından kan akan bir Van diye asmışlar billboarda. Bunların musluklarından kan akar. Musluklardan yosunlu su, çamurlu su, bulanık su aktığını görmüştüm ama kan atığını görmemiştim. Ama bunlarınkinden akar. Türkiye olarak, benim Kürt kardeşlerim de dahil olmak üzere bunlara 7 Haziran’da gereken dersi vermek lazım. Bizim barışa, kardeşliği ihtiyacımız var. Bizim barışımızı, kardeşliğimizi kimse bozamaz. Batı’da ‘Ali’siz Alevilik’ adıyla Aleviliği ayrı din haline dönüştürmeye çalışanları aday göstermeye çalışıyor, Kürt kardeşlerimizin değerlerinin, inançlarının yerine marjinal bir ideoloji ikame ettirmek için de istediklerini saklamıyorlar."

"Paralel örgüt de bunlara lojistik destek sağlıyor. Hani Diyarbakır belediyesinin arka kapısından giriyor ya. Ah ah, kimler kimlerle el tutuştu. Yanılmıyorsam Akif’in di; ‘Dinime küfreden Müslüman olsa bari’ diyordu ya, böyle bir noktadayız. Bu oyun 200 yıldır tekrarlanıyor. Milletimiz her defasında bunlara dersini verdi. 1950’de, 27 Mayıs’tan sonra, 12 Eylül, 28 Şubat, 17 –25 Aralık’tan sonra verdi. Ama vazgeçemiyorlar. Milletimizin bunlara cevabı, İstiklal marşımızda zaten mevcut, ‘Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli, değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki, şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’. Ülkemizin semalarında ezan sesi yankılanmaya devam edecek. Günde 5 vakit yüzlerce kalp Kabe’ye dönmeye devam edecek. Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle tüm renkleriyle milletimiz tarihine,kültürüne, inancına sahip çıkmayı sürdürecek. Bu imtihandan her defasında başarıyla çıktı bu millet. İnşallah bu tez de tercihi birliğinden kardeşliğinden yana kullanacak.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap