SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan partililere: Nerede kalmıştık?

Erdoğan'dan partililere: Nerede kalmıştık?

21 Mayıs 2017 Pazar - 14:35




Bin 370 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday olan Erdoğan, "998 gün sonra yine aynı salonda, 'Nerede kalmıştık' diyerek yeniden bir aradayız.





Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkan olacağı bugünkü olağanüstü kongrede, bin 370 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday oldu. Partililere seslenmek üzere kürsüye gelen Erdoğan, bir süre partililerin tezahüratları nedeniyle konuşmadı. Önce gelenlere teşekkür eden Erdoğan'ın sözleri sık sık sloganlarla kesildi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı, rahmeti bereketi, hepinize, hepimize olsun. Partimizin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin tüm dost kardeşlerimizi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.  Ankara'ya hoş geldiniz diyorum.

"HANIM KARDEŞLERİM, SİZLERE AYRI BİR HİTABIM OLACAK"

AK Parti teşkilatında görev almış, genel başkanlarımıza, kurucularımıza, MKYK üyelerimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, il, ilçe belde başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, üyelerimize, köy, mahalle temsilcilerimize burada ifade edemediğim tüm gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum. Hanım kardeşlerim, sizlere ayrı bir hitabım olacak.  Türkiye'de hanımları siyasetin asli unsuru haline getirmiş bir partinin kurucusu olarak ilk günden beri, siz hanım kardeşlerimle beraber yol yürüyor olmanın memnuniyeti ile şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin emeğinin bu parti için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum ve hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


"EN BÜYÜK TEŞEKKÜR MİLLETİMİZE"

AK Parti; yolu da, kaderi de, ülkemizle, milletimizle bütünleşmiş bir partidir. Bizim huzurumuz için görev yapan polislerimize teşekkür ediyorum. Terör örgütleri ile mücadelemize önemli katkı sağlayan korucularımıza teşekkür ediyorum. Hangi kurumda nerede görev yaparsa yapsın, milletimizin büyümesi için emek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tabii en büyük teşekkürü, en büyük takdiri 80 milyonun tamamıyla milletimiz hak ediyor.

"NEREDE KALMIŞTIK?' DİYEREK YENİDEN BİR ARADAYIZ"

Bize destek verdiği, en zor zamanda dahi yanımızda yer aldığı için milletimin her bir ferdine yürekten teşekkür ediyorum.  19 Mayıs'ı geride bıraktık, 8 gün sonra  İstanbul'un Fethi'ni 564. yıl dönümüne ulaşacağız.  Süleyman Şah'tan,  Osman Gazi'ye,  Fatih Sultan Mehmet Han'dan,  Gazi Mustafa Kemal'e kadar tüm abide isimler rahmetle anıyorum. Bundan yaklaşık 3 yıl önce 27 Ağustos 2014'te yine bu salonda sizlere 'Her bitiş yeni bir başlangıçtır' diyerek, helalleşerek ayrılmıştık. Bu sadece hukuki bir ayrılıktı. Gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi de hüzünlerimizi de hep tek yürek, tek kalp olarak yaşadık. İşte şimdi de tam 998 gün sonra yine aynı salonda, 'Evet, nerede kalmıştık' diyerek yeniden bir aradayız. Cumhurbaşkanlığına aday olurken bunun bir hatime değil Fatiha olduğunu, yeni bir başlangıç olduğunu ifade etmiştik. Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor, Fatihamızı okuyor, daha büyük hedefler için, daha çok çalışmak üzere yeni bir başlangıç yapıyoruz

"16 YILDIR SÜREKLİ BÜYÜYEREK BUGÜNLERE GELDİK"


16 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda sadece rabbimizden yardım istedik. Milletimizden destek talep ettik. Milletimizin hayır dualarına en az sandıkta kullandığı oy kadar önem verdiğimiz için 16 yıldır sürekli büyüyerek bugünlere geldik. Gönül kazanmayı oy kazanmak kadar önemli gördüğümüz için içeride ve dışarıda maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen dimdik ayakta durabildik. Bu ülkede güvenlik kaygılarıyla demokrasi taleplerinin aynı anda karşılanabileceğini gösterebildiğimiz için 81 vilayetin tamamında karşılık bulan tek parti olabildik. Hangi il olursa olsun ulaştık. Hepsine hizmet götürdük bundan sonra da götürmeye devam edeceğiz. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete tüm hizmetleri götürmek suretiyle herkesi bu ülkenin 1. sınıf vatandaşı haline getirdik. 16 yıl sonra dahi hala, ' AK Parti nedir?' diye sonralar varsa,  AK Parti işte budur."

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi için delegeler ve partililer  Ankara Spor Salonu'na geldi.  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkan olacağı bugünkü olağanüstü kongrede, Erdoğan'ın 'Rabia' olarak nitelenen seçim meydanlarındaki ünlü sloganı, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' de partinin temel amaçları arasında tüzüğe giriyor. Partililer sabahın erken saatlerinden itibaren salonu doldurdu. Divan Başkanı Hayati Yazıcı oldu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 11.30'da kongrenin düzenleneceği salona gelerek dışarıda bekleyen partililere seslendi. Erdoğan, "Değerli yol arkadaşım, Genel Başkanımız Sayın  Binali Yıldırım, sevgili yol arkadaşlarım sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz" dedi. Erdoğan 1370 delegenin imzasıyla  AK Parti Genel Başkanlığı'na tek aday olarak teklif edildi.

TEK ADAY GÖSTERİLDİ

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, bin 370 delegenin oyuyla  AK Parti Genel Başkanlığına tek aday gösterildi.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan  AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için aday belirleme süreci tamamlandı.


Divan Başkanı Hayati Yazıcı,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlık adaylığı için bin 370 delegenin imzaladığı teklifin kendilerine ulaştığını bildirdi.

YILDIRIM'DAN VEDA KONUŞMASI: ÖZLENEN AN GELDİ

"Sayın Cumhurbaşkanım, aradan geçen 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Bize verdiğiniz güç ve destek için şükranlarımızı sunuyoruz. Ne mutlu bizlere ki, hep yapıbaşımızda olan bir liderle yol arkadaşlığı yaptık. Ne mutlu bizlere ki, aydınlık  Türkiye'nin mimarı, kutlu yürüyüşün lideri  Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız.  AK Parti meşalesini ateşleyen bu ışığı yakan değerli kurucular kurulu üyelerimiz, partimizin lokomotifi, bu kutlu davanın yükünü omuzlarında taşıyan çok değerli Merkez Karar Yürütme Kurulu üyelerimiz. Ülkemizin kalkınması, büyümesi için, saygın ülkeler arasında yerini almasını sağlayan bütün Meclis Başkanlarım, Başbakanlarım, Bakan arkadaşlarım, milletimizin temsilcisi, sesi, yüreği, vicdanı olan çok değerli milletvekilleri arkadaşlarım, partimizin belkemiği, teşkilatlarımızın çok değerli mahalle temsilcileri, belde temsilcileri, ilçe başkanları, il başkanları, yöneticileri, yerel kalkınmanın mimarı belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, ilg genel meclis üyelerimiz, siyasete zerafet ve değer katan kadın kollarımızın çok değerli mensupları kongremize hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.

ERDOĞAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan 998 gün sonra  AK Parti'nin başına geçeceği 3. olağanüstü kongre için programın yapılacağı  Ankara Arena Spor Salonuna geldi. Erdoğan'ın salona giriş yaptığı an sabah saatlerinden itibaren salonu ve önündeki alanları dolduran kalabalık  Cumhurbaşkanı'nı coşkuyla karşıladı.


Erdoğan'ın bu karşılama karşısında duygulu olduğu gözlenirken salondaki birçok partilinin gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.

DOMBRA MÜZİĞİ EŞLİĞİNDE KARŞILANDI

Salona girmeden önce, dışarıda bekleyen yüz binlerce AK Partiliye hitap eden Erdoğan'ı, salona girdiğinde ise Dombra müziği eşliğinde binlerce insan karşıladı.

SALONA BİRLİKTE GİRDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi  Emine Erdoğan, ile Başbakan Yıldırım ve eşi  Semiha Yıldırım birlikte salona girdiler. Platformdan partilileri birlikte selamladılar.


ERDOĞAN'I YILDIRIM VE PARTİLİLER KARŞILADI

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Küllyesi'nden ayrılarak  Ankara Arena'ya geldi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, salona önce ulaşan Başbakan  Binali Yıldırım ve partililer çiçeklerle karşıladı. Karşılamanın ardından  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan  Binali Yıldırım, salon dışındakilere kısa bir konuşma yaptı.

YILDIRIM: HOŞGELDİNİZ GENEL BAŞKANIM, LİDERİM

Sayın Cumhurbaşkanım, saygıdeğer liderimiz, saygıdeğer hanımefendi sevgili yol arkadaşlarım hoşgeldiniz, safalar getirdiniz.  AK Parti kongreleri bir şölendir, bir bayramdır. İşte güzel bir bayramı bugün birlikte yaşıyoruz sayın Cumhurbaşkanım.  AK Parti teşkilatının mensupları olarak hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşıyoruz. Hoşgeldiniz sayın genel başkanım, hoşgeldiniz sayın liderim.

Değerli kardeşlerim kongremize başlayacağız, burada sözlerimi tamamlıyorum ve hepinize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

ARINÇ VE DAVUTOĞLU KONGREDE

  1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılmadığı kongrede, eski Başbakan  Ahmet Davutoğlu ve  Bülent Arınç da yerini aldı.

BAHÇELİ'YE BÜYÜK JEST

"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" sloganıyla düzenlenen Kongre'de yayınlanan filmde  MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli'nin yer alması dikkati çekti.AK Parti'nin kuruluşundan bugüne gelinen sürecin ele alındığı filmde; Bahçeli'nin 7 Ağustos'taki tarihi Yeni Kapı mitingindeki konuşma anından ve 16 Nisan referandumu öncesinde Başbakan  Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerden 3 ayrı görüntü yer alması dikkat çekti.

"UZUN İNCE BİR YOLDAYIM" EŞLİĞİNDE VİDEO

Erdoğan çifti, dışarıdaki konuşmanın ardından salona girdi. Erdoğan'ın yerini almasının ardından, kongrenin açılışı yapıldı. Erdoğan'ın siyaset hayatı sinevizyonla anlatıldı. Erdoğan'ın salona girişi öncesinde salon ışıklarının bir bölümü söndürülürken, partililerin cep telefonlarının ışıklarını yaktıkları görüldü. "Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrede,  Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden önce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Cumhurbaşkanlığına kadar geçen süreyi anlatan video film, halk ozanı Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsü eşliğinde salondakilere izlettirildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre salon dışında yaklaşık 80 bin katılımcı kongreyi izlemek üzere toplandı.

TEZAHÜRATLARLA SALONA YÜRÜDÜLER

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi için delegeler ve partililer  Ankara Spor Salonu'na geldi. Kongre için binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren  Ankara Spor Salonu önünde toplandı.  Ankara dışından otobüslerle gelen partililer,  Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü.

KUMANYA VE SU SERVİSİ YAPILDI

Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapılırken partililer, emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı.

ÇADIR VE DEV EKRANLAR KURULDU

Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu.

Salon içinde ve dışında  AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve tezahüratlarda bulundu.

ATATÜRK, ERDOĞAN VE YILDIRIM POSTERLERİ YER ALDI

Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Yürüyeceksin... Gençler yürüyecek arkandan", "Millete efendilik için değil millete hizmet için varız", "Hep birlikte yeni hedeflere", "Değişimin lideri, milletin partisi", "Kutlu dava, güçlü  Türkiye", "Sağlam irade, güçlü  Türkiye" pankartları asıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİDİ OLÇAK VE OĞLU UNUTULMADI

Salonda 15 Temmuz'da şehit olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok da unutulmadı. Dev posterlerinin altına "vatan size minnetar" yazıldığı görüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap