SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'ın çay dağıtması dünya basınında: 'Dalga geçiliyor' denildi

Erdoğan'ın çay dağıtması dünya basınında: 'Dalga geçiliyor' denildi

05 Ağustos 2021 Perşembe - 13:21




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yangın bölgesinde yaptığı ziyaret esnasında vatandaşlara çay dağıtması dünya basınına yansıdı.





Dünyaca ünlü İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, Türkiye'deki orman yangınlarının olduğu bölgeye ziyaret yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlara çay dağıtmasını haberleştirdi.

Financial Times'taki haberde "Erdoğan, Türkiye'nin orman yangınlarına müdahale şekli nedeniyle baskı altında" başlıklı haberinde, "Ülkenin iklim felaketlerine karşı hazırlıksız olmasının eleştirildiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın felaket kurbanlarına çay dağıtılmasıyla dalga geçildi" ifadelerine yer verildi.
Gazete söz konusu Türkiye haberinde "Türk itfaiyeciler Akdeniz kıyıları boyunca alevlerle mücadele ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke tarihinin en kötü yangınları diye tanımladığı alevlere hükümetinin müdahalesi konusunda eleştirildiğini" kaydetti.

Financial Times'tan Ayla Jean Yackley'in haberinde, "Avrupa'nın bu yaz kuzeyde sellerden, Akdeniz'de sıcak hava dalgalarına aşırı hava olaylarıyla karşılaştığı, Türkiye'nin de kayıtlara geçen en yoğun yangınlardan darbe aldığı" öne sürülüyor.

Haberde ayrıca  yangının 40 bölgede etkili olduğu yazılırken yüzlerce turistin tahliye edildiği, sekiz kişinin öldüğü de ifade ediliyor.

Financial Times'ın haberinden yer alan ifadeler şu şekilde:

"Artan sıcaklıklar, düşük nem oranı ve saatteki hızı 50 kilometreyi bulan rüzgar müdahaleyi güçleştirse de, ülkenin yaz aylarındaki orman yangınlarına yeterli derecede hazırlanmamasına öfke artıyor. İşleyen bir ulusal filosunun olmaması Türkiye'yi, aralarında İspanya, Ukrayna ve Rusya'nın da bulunduğu ülkelerden özel uçakların gelmesini beklemek zorunda bıraktı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye göre uçaklarının su taşıma kapasitesinin düşük olması nedeniyle Ankara, Yunanistan'ın yardım önerisini reddetti"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap