SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'ın planı ne?

Erdoğan'ın planı ne?

06 Mayıs 2016 Cuma - 11:46




AK Parti'nin olağanüstü Kongre'ye gitme kararı ve Genel Başkan değiştirecek olmasıyla oluşacak yeni siyasal atmosferde güçlü başkanlık sistemi isteyen





Yeni Genel Başkanı'nı belirlemek üzere Olağanüstü Kongre'ye gitme kararı alan AK Parti'de yaşanacak gelişmeler ve diğer siyasal gelişmeler, güçlü bir Başkanlık sistemi isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlıkla igili hamlelerinde önemli bir yere sahip olacak.  

Erdoğan'ın bundan sonraki stratejisinin ne olabileceğini sorduğumuz uzmanlardan Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Fuat Keyman, 5 Mayıs itibarıyla artık Türkiye'nin partili başkanlık sistemine geçtiğini ve alıştığı anlamdaki parlamenter sistemin bittiğini söyledi. Keyman'a göre, Cumhurbaşkanı bu fiili durumu yasal hale de getirmek için erken seçime gitmeyi düşünebilir ama bunu anayasa değişikliğine yetecek garantiler görmeden yapmaz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap