SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'ın resti sonrası AB'de endişe!

Erdoğan'ın resti sonrası AB'de endişe!

10 Mayıs 2016 Salı - 10:31




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB vize muafiyeti şartlarından biri olan terör yasası için rest çekmesi sonrası Avrupa'da endişe hakim.





Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git” restinin ardından mülteci anlaşmasının bozulacağından endişe eden AB, Yunan adalarını içeren alternatif arayışına girdi. Türkiye ile mülteci sözleşmesinin bozulacağı endişesine giren AB’nin yeni bir krize karşı alternatif aradığı öne sürüldü.

Buna göre seçeneklerin başında mültecilerin Yunanistan’da durdurulması geliyor. Alman hükümeti ise alternatif arayışını spekülasyon olarak niteledi.

Mülteci kriziyle dağılmanın eşiğine gelen, Türkiye ile sözleşme sayesinde bir nebze rahat nefes alan Avrupa Birliği, sözleşmenin bozulabileceği telaşına düştü.

AB’nin vize muafiyetine karşı şart koştuğu terörle mücadele yasasında Türkiye değişiklik yapmazsa, AB vize muafiyetini onaylamak istemiyor. Bunun sonucu olarak Türkiye-AB arasında imzalanan mülteci sözleşmesinin bozulacağı, AB’nin yeniden büyük bir mülteci akınıyla karşı karşıya kalacağı, ikinci bir mülteci krizini Avrupa’nın kaldıramayacağı endişesi yaşanıyor.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap