SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ermeni olmak ayıp değil

Ermeni olmak ayıp değil

07 Ağustos 2014 Perşembe - 16:15




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gece NTV ve Star ortak yayınında, “Bana Gürcü dediler. Çıktı bir tanesi affedersin, çok daha çirkin şeylerle,





MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “Affedersiniz, Ermeni olmak suç mu?” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada özetle şöyle dedi: NEFRET DİLİNİN SONUCU “Sayın Erdoğan’ın süregelen ayrımcı üslubunun ve nefret dilinin sonuncu kurbanı da Ermeni kökenli vatandaşlarımız olmuştur. Sayın Erdoğan’a 21. yüzyıldan haberlerimiz var. Ermeni olmak bir suç, bir kusur, çirkinlik, ayıp veya günah değildir. Ait olduğumuz etnik ve kültürel gruplar, yüce Rabbimizin takdirinin bir neticesidir ve bunların haşa ayıplanması veya küçümsenmesi günahların en büyüğüdür. Kaldı ki bu sözler yasalarımıza göre de ‘nefret suçu’ kapsamındadır. Cumhurbaşkanlığı makamına aday olan bir şahsın böyle bir cümle sarf etmeye hakkı yoktur. Devlet sorumluluğu üstlenen veya üstlenmeye aday olanların varsa kişisel hezeyanlarını bir kenara bırakmaları zaruridir. Üzülerek görmekteyiz ki Sayın Erdoğan’ın nezdinde Alevi olmak da Zaza olmak da Musevi olmak da Ermeni olmak da ağız kıvrılacak meselelerdir. Sayın Başbakan’ın mevzubahis ayrımcı tavrını kınarken, Ermeni kökenli Türk vatandaşlarımıza da dayanışma mesajlarımızı gönderiyoruz.” MHP’li Vural da düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın sözlerine yönelik kendisine yöneltilen soruya şu cevabı verdi: “Bu bir fitneci başıdır. Milletin etnik kimliği ve mezhebini birbirine düşman kılıyor. Allah bizi bu ayrımcı düşünceden korusun.” SÖZLERİ CIMBIZLADILAR Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise o sözlerin cımbızla alınıp, Başbakan Erdoğan’ın ırkçı gibi gösterilmeye çalışıldığını iddia etti, “1915 yılındaki olaylardan dolayı Ermeniler için ilk defa acıları paylaşan bir Başbakan var. El insaf. Bu kadar çarpıtma yazıklar olsun. Özür dilemesi gereken biri varsa o da sizsiniz” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap