SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Faillerini bulacağız”

“Faillerini bulacağız”

13 Mayıs 2015 Çarşamba - 11:19




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tobruk açıklarında vurulan gemiyle ilgili Libya’ya sert tepki gösterdi…





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba’yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladı. İkili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından iki cumhurbaşkanı basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Türkiye’nin Afrika’ya verdiği öneme dikkat çekerken 2002 yılında 12 büyükelçilik bulunan Afrika’da bu sayıyı 39’a çıkardıklarını anlattı.

BATI’YA ‘SÖMÜRGECİ’ ELEŞTİRİSİ

Batı’nın Afrika’ya yönelik sömürgeci politikasını da eleştiren Erdoğan, “Afrika’nın gelişmiş ülkeler tarafından bir ham madde deposu olarak görülmesi doğru değildir” dedi. AB’nin göçmenlere yönelik politikalarını eleştiren Cumhurbaşkanı, “Botlarla ya da balıkçı gemileriyle kaçanlar boğulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu zaman kurtarma çabası içinde olan yok. Şu anda Avrupa’dan öyle şeyler duyuyoruz ki... ‘Botlar boş olarak görüldüğü yerde vurulmalı’ deniyor. AB kendi içinde sıkıntılar yaşıyor. İtalya ‘böyle bir şey yapma hakkımız yoktur’u tartışmaya başladı. Türkiye olarak bizler elimizden gelen desteği nasıl veririz bunun düşüncesi içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

LİBYA’YI ŞİDDETLE KINADIK

Erdoğan, gazetecilerin Libya tarafından vurulan Türk şirketine ait gemiyle ilgili bir soru üzerine ise şöyle konuştu: “Bu Türk bayrağı ya da bandırası olan değil Cook Island bandıralı bir gemi. Ama geminin sahipleri Türk. Alınan bir ihbar neticesinde bir gemi vurulmaz. Ve tabii maalesef ateş altında kalması neticesinde 3. kaptan malum ölüyor. Tabii bütün bunlara yönelik Libya hükümetine yönelik şiddetli bir şekilde bunları kınadık.”


HENÜZ DEVLET OLAMAMIŞLAR

“Bizim bayrağımızın olması durumunda olay çok daha farklı olurdu. Fakat ne olursa olsun bunların yapması gereken; sahil güvenlik botlarıyla bu gemiyi durdururlar, limana çekerler, sona da konteynırlar açılır, içinde silah var mı, yok mu görünürdü. Bunlar daha henüz devlet olamamışlar. Onun için bu tür yollara başvuruyorlar. Bunu şiddetle kınıyoruz. Burada hukuki bütün haklarımız mahfuz kalmak suretiyle. Sorumluların derhal Libya tarafından bulunması gerekir, takipçisi olacağız. İnanıyorum ki asla bir gizliliğe veyahut ‘neticesi ne olursa olsun’ demeden sonuna kadar kovalayacağız ve bu işin faillerini de inşallah ortaya çıkartacağız.”

GABON’A İMAM HATİP, UÇUŞLAR 5’E ÇIKIYOR

İkili görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, Gabon’a bir İmam Hatip Lisesi inşa edileceği bilgisini verdi. Erdoğan, arsa tahsisinin ardından inşaatı kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. Erdoğan, Gabon’a haftada 3 olan uçak seferlerinin de 5’e çıkacağını anlattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap