SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gençleri temsil eden kimse yok

Gençleri temsil eden kimse yok

06 Mart 2017 Pazartesi - 14:12




AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı reşit olan herkesin temsil hakkı olduğunu söyleyerek, gençleri temsil eden kimsenin olmadığını ifa etti.





AK Parti Güneysu teşkilatı referandum eğitim programı İl Başkanı Muhammed Avcı ve Milletvekili Hikmet Ayar’ın katılımıyla Güneysu öğretmen evinde gerçekleştirildi. İl Başkan Yardımcısı Erdal Genç anayasa değişikliği ve maddeleri hakkında bilgiler vererek sahada hangi çalışmaları yapacaklarıyla ilgili bir sunum yaptı. İl Başkanı Muhammed Avcı ve Milletvekili Hikmet Ayar referandum süreci ile ilgili konuşma yaparak anayasa değişikliği hakkında bilgiler verdiler.

ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

İl başkanı Avcı seçilme yaşının 18 indirilmesiyle birlikte meclisin 18 yaşındaki kişilerden oluşacağı gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Türkiye’de her yaş grubundan bir temsili yet söz konusudur. Ama 18 ile 25 yaş aralığında oy veren insanlar olmasına rağmen kendilerini meclis de temsil edecek insanlar ne yazık ki yoktur. O yaş grubunun hassasiyetini parlamentoya taşıyabilecek bir sistem ön görülmüş. Bunlar yasalar ile reşit olduysa temsiliyet hakkı da doğar” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap