SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hayır' ile 'hayr'ı karıştırdılar!

Hayır' ile 'hayr'ı karıştırdılar!

08 Şubat 2017 Çarşamba - 12:28




Başbakan Yıldırım AK Parti istişare toplantısında, hayır kampanyası yürütenlere "'Hayır' ile 'hayr' arasında benzerlik kuranlara gülesim geliyor" dedi





Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Ana Kademe İlçe Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Başbakan Yıldırım, ATO Congresium'da, yaptığı konuşmada, "Halk oylamasında anayasa değişikliğinin reddedilmesini isteyenlerin kampanyalarını ‘Hayır’ ile ‘hayr’ arasında ses benzerliği üzerine kurduklarını görüyoruz. Hayatlarında hiçbir hayırlı iş yapmamış olanların sadece benzerliği sebebiyle bugünlerde bu mübarek kavrama nasıl sarıldıklarını görünce inanın gülesi mi ağlayası mı geliyor bir türlü, karar vermiyorum." dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasında satır başları...

Dünyanın hangi bölgesinde, kendisi hiçbir ilke, değer, proje üretmeyen, sadece iktidar partisinin yaptıklarına, söylediklerine karşı çıkarak siyaset yapan bir muhalefet var. Şahsen ben Türkiye'den başka böyle bir muhalefet örneği duymadım, bilmiyorum.

Anayasa değişikliği ile getirilen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkanların, mevcut parlamento hükümet sistemi diye bir dertleri olmadığını çok iyi biliyoruz. Bunlar parlamentoda hükümeti çalıştırmamak için ellerinden geleni arkalarına koymadılar.

Türkiye monarşiyle yönetilseydi ve biz demoktratik bir sistem teklif etseydik, emin olun bunların tamamı kralcı ve kraliçeci olurlardı.


Cumhurun tercihine saygı duymayanların cumhuriyete sahip çıkması yalandır.

2013'TEN SONRA SAVAŞ AÇTILAR

2013 yılından itibaren Türkiye'ye karşı alenen bir savaş yürütüldü. Gezi'yi, 17-25 Aralık'ı, çukur eylemler, DEAŞ saldırıları derken 15 Temmuz'a kadar geldi. Gezi olaylarının başladığı döneme geldiğimizde ne oldu; Taksim'deki 8-10 ağacın yerinin değiştirilmesi değildir. 1890'lardan beri faizleri yüzde 4,6'ya düşürmüş, IMF'le yolunu ayırmış, dünyanın en büyük havalimanının ihalesini cebinden 5 kuruş çıkmadan yapmış. Bu birilerinin canını sıkmış.

Türkiye bu kadar sıkıntılarla uğraşırken, dünyanın en büyük havalimanını yapabiliyor, nasıl oluyor faizi yüzde 5'in altına düşüyor, nasıl oluyor IMF'le yolunu ayırıyor. Aziz milletimiz bu oyunlara asla gelmedi.  Her saldırı dalgası ülkemizin bir başka dinamiğini tahrik etmeyi, devletine karşı cephe açmayı hedefledi.

Bu uzun yakın tarih yolculuğunu yapmamın sebebi şudur: Türkiye'nin yönetim sistemi konusunda bu kadar radikal bir yol ayrımına neden geldik? Her şey yolunda giderken, bir sabah ülkenin yönetim sistemini değiştirelim demedik. Arka arkaya gelen birçok sebebi var. Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz. Biz mevcut sistemde aynı delikten defalarca ısırıldık.


Cumhuriyet baki ama yönetim sisteminin miadı dolmuştur. Türkiye'nin rejim problemi yoktur. Rejimin ne olacağına cumhuriyet ilan edilerek cevap verildi.

MHP Genel Başkanı'na ve milletvekillerine gösterdikleri bu vatanseverlik için bir kez daha teşekkür ediyorum.

İnşallah Nisan ortasında yapılacak referandum için MHP'yle işbirliği devam edecek.

MECLİS'TEKİ ALİCENGİZ OYUNLARI BİTİYOR

Rejim gidiyor, Türkiye bölünüyor yaygarası gerçeği örtüyor. Mevcut durumu anayasa ile uygun hale getiriyoruz. Millet mevcut sistemle ülkeyi kim yönetecek ona karar veremiyor. Ondan sonra Meclis'te alicengiz oyunları oynanıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizin beklediği sistem.


Bu sistemde milleti ikna eden herkes tek başına iktidar oluyor.

2 sandık arasında millet Meclis'e de güç veriyor. Hepimize çok büyük görev düşüyor. Türkiye'nin asırlık yol haritasını belirleyecek bir halk oylamasının anahtarı milletin elinde olacak. Halkoylaması tarihine kadar yoğun bir programımız var. Türkiye'nin sadece bir dönemini değil, asırlık bir yol haritasını belirleyecek anahtar milletin elinde olacak. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'yi yeni sistemle buluşturacağız. İki ayımız var, her saniyesi değerli.

'HAYIR'LA 'HAYR'LA KARIŞTIRIYORLAR

Halk oylamasında anayasa değişikliğinin reddedilmesini isteyenlerin kampanyalarını ‘Hayır’ ile ‘hayr’ arasında ses benzerliği üzerine kurduklarını görüyoruz. Hayatlarında hiçbir hayırlı iş yapmamış olanların sadece benzerliği sebebiyle bugünlerde bu mübarek kavrama nasıl sarıldıklarını görünce inanın gülesi mi ağlayası mı geliyor bir türlü, karar vermiyorum.

Bu bir seçim değil. Bu bir halkoylaması. Siyasi rakiplerimizin bunu bir seçime dönüştürme gayretleri olduğunu biliyoruz. Biz AK Parti olarak, bu konulara yabancı değiliz. Geçmişte buna benzer gruplaşmaları, ittifakları karşımızda hep gördük. Niyetimiz hayır, akıbet hayır. Hayr'la, hayırı karıştırıyorlar. Bize iki ay durmak, yorulmak, dinlenmek yok.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap