SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hızlı tren ABD'de yok Türkiye'de var

Hızlı tren ABD'de yok Türkiye'de var

01 Şubat 2017 Çarşamba - 12:55




AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, parti genel merkezinde "Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" töreninde konuşuyor.





Başbakan Binali Yıldırım parti genel merkezinde "Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" töreninde konuşuyor. İşte Yıldırım'ın açıklamaları.

SADECE OY VERMEKLE İŞ BİTMİYOR

"Sosyal sorunların temelinde bölgeler arasındaki refah farklılığı yatmaktadır. Sivil toplum örgütlerinin amacı sorunları torunlara bırakmamak olmalı. Bütün sivil toplum kuruluşlarının ana görevi budur. Kenara çekilmek yok, iktidar sizden yetki aldı, vaadettiği işleri yapacak, şeytan taşlamaktan fırsat buldukça. Sadece oy vermekle iş bitmiyor. Temsil ettiğiniz alanda, çatınız altında bulunan bütün insanların beklentilerini karşılayacak güzel işler yapacaksınız.

PARAYI ÇAR ÇUR ETMEYİN

Gezi parkında ne oldu? Bağıranlar ne diye bağırmaya başladı? "Osmangazi, Yavuz Sultan Selim'i, Avrasya'yı yapmayın" Bu ne demek oluyor? O günlerde Brezilya'da da benzer olaylar oldu. O sokaktaki insanlar da şöyle bağırıyordu: Paraları çar çur etmeyin, yol yapın, köprü yapın diyorlardı. Hangisi doğru?


ABD'DE YOK TÜRKİYE'DE VAR

Siz hızlı trenin ABD'de olmadığını biliyor musunuz? Ama Türkiye'de var. Bizim tarihi sorumluluğumuz var. Bu bölgede biz önemli bir emniyet unsuruyuz. Etrafımız ateş çemberi. Suriye'de 6 yıldır devlet yok, Irak'ta otorite yok. Takdir çok takviye var. Sadece sırt sıvazlamakla yetmez. Uluslararası camia sorumluluğunu hatırlamalı. Biz yapacağız. 25 milyar dolar harcamışız, gerekirse bir o kadar daha harcarız. Allah'a şükür imkanımız var. İstiyoruz ki, dünyanın diğer ülkeleri de bu yüke ortak olsun. Bugüne kadar 700 milyon dolar toplanabilmiş. Dünyanın imkanları bu kadar mı?

Solcu arkadaşlarımız bol bol konuşuyor. Ama bu ülkenin konuşana değil iş yapana ihtiyacı var. Bunu da Ak Parti yapıyor.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap