SON DAKİKA



Haber > Gündem > İktidara yakın gazeteden 3600 çıkışı! Bir vaatle 3 seçim kazanılmaz

İktidara yakın gazeteden 3600 çıkışı! Bir vaatle 3 seçim kazanılmaz

17 Ağustos 2021 Salı - 16:20




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur ve memur emeklilerine verdiği 3600 ek gösterge sözüne iktidara yakınlığıyla bilinen Diriliş Postası'ndan sert çıkış geldi. "Bir vaat ile 3 seçim alınamaz" yorumu yapıldı





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 yıl önce binlerce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisinin yararlanacağı ek göstergenin 2200'den 3600'e çıkarma sözünü vermişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan"3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri de budur" ifadelerini kullanmıştı. 

"BİR VAATLE 3 SEÇİM ALINMAZ"

Uzun yıllardır hükümetin 3600 ek gösterge konusunda adım atmasını bekleyen memur ve memur emeklileri bu sözün 2022-2023 yılları için zam kararının alınacağı 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde çözülmesini bekliyor.

3600 ek gösterge ile ilgili kamuoyunda tartışmalar giderek büyürken iktidara yakınlığıyla bilinen Diriliş Postası'ndan sert çıkış geldi. Diriliş Postası yazarı Hacı Sarı, "3600 Ek Gösterge sözü verileli yıllar oldu. Bir vaat ile 3 seçim alınamaz." dedi.

"Memurların olmazsa olmazları ve toplu sözleşme" başlıklı bugünkü köşe yazısında Hacı Sarı, hükümetin son iki toplu sözleşmede memurların hayal kırıklığına uğradığını belirtti.


"Hükümet, Merkez Bankasının enflasyon hedefi üzerinden zam teklifi verirken enflasyon her dönem hedeflenen rakamların en az yüzde 300-400 fazlası olarak gerçekleşiyor." sözleriyle hükümeti eleştiren Hacı Sarı, "Mutlaka gerçekleşen enflasyon üzerine refah payı eklenecek bir modele geçilmeli artık." dedi.

"2021 toplu sözleşme görüşmeleri seçimden önceki son viraj" olduğunu belirten Hacı Sarı şu ifadeleri kullandı:

"3600 Ek Gösterge sözü verileli yıllar oldu. Bir vaat ile 3 seçim alınamaz. Bir de Ak Parti hükümetlerinin verdiği sözlerle ilgili gerçekleşme inancı çok yüksekti. Fakat 3600 Ek Gösterge vaadinin daha gerçekleşmemiş olması bu inancı zafiyete uğrattı.

Kamuda istihdamın sözleşmeli modelle değil de kadrolu olması yine en önemli beklentiler arasında. Bakanlıklar arasında uygulanan farklı mevzuatlar da kamu çalışanlarının adalet duygusunu zedelemekte.

Öğretmenlerin kariyer basamakları ile ilgili talepleri, sınıf öğretmenlerinin 15 saat maaş karşılığı olsun talepleri, öğretmen alımlarındaki mülakat uygulamaları, atama ve terfi konusundaki farklılıklar gibi konular masanın ün önemi konuları.


Bakalım bu yıl zammı görüşme masası mı belirleyecek yoksa yine komik enflasyon hedefleri mi belirleyecek, birlikte yaşayıp göreceğiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap