SON DAKİKA



Haber > Gündem > İttifak tamamen yalan

İttifak tamamen yalan

18 Temmuz 2013 Perşembe - 09:32




Yerel seçimde CHP ve MHP’nin ittifak yapacağı iddiasına CHP’li Keskin, "Tamamen hayal", MHP’li Vural, "AKP güdümünde manipülasyon haber" dedi.





Mart 2014’te yapılması öngörülen yerel seçimler sürecinde, CHP ve MHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde seçim ittifakı yapacağı iddiaları kulisleri hareketlendirdi. İttifak iddiaları her iki parti tarafından reddedildi. CHP ve MHP’nin Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde ittifak yapacağı iddiaları Ankara kulislerinde sıkça konuşulmaya başlandı. CHP kulislerinde bir süre önce, eski yöneticilerin de aralarında bulunduğu bazı partililerin, parti yönetimine, "MHP ve BDP’nin güçlü olduğu yerlerde düşük profilli aday gösterelim, onlar da bizim güçlü olduğumuz bölgelerde düşük profilli aday göstersinler" teklifini götürdüğü iddiaları yayıldı. Bu teklifin Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiği belirtildi. Alınan bilgiye göre CHP yöneticileri MHP ile ittifakın "akılcı" olmadığı değerlendirmesini yaptı. Tamamen hayali CHP ve MHP yöneticileri, seçim ittifakı iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı:  - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin: Herhangi bir siyasi ittifak teklifinde bulunmadık, bize teklif de gelmedi. Böyle bir sorun parti organlarında görüşülmedi bile. Tamamen hayali bir haber. - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç: Gündemde böyle bir şey yok. Vatandaş Haluk Koç olarak olarak söylüyorum; bulunduğum yerde bu ceberut iktidar yapısının geriletilmesi için üzerime düşen her şeyi yapabilecek tercihi kullanırım. - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: Yerel siyaset düzleminde destek vermek amacıyla muhalefet, bir şemsiye altında toplanabilir ama bu bir seçim ittifakı değildir. Muhalefetin toplanma ihtimali olursa, yerelde de buluşma iradesi oluşacaksa, toplanmanın merkezi ve adresi olabiliriz. - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: MHP olarak biz milletle ittifak yaparız. Dezenformasyona yönelik gizli merkezlerde üretilmiş külliyen yalan olan bir değerlendirme. AKP güdümündeki manipülasyan haberi olduğu çok açık.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap