SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Kanıma dokunuyor”

“Kanıma dokunuyor”

22 Mayıs 2015 Cuma - 09:30




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mursi'ye verilen idam kararı için "Açık ve net söylüyorum, bu benim kanıma dokunuyor. Hazmedemiyorum." dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna'dan dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam cezasının kaldırılması için girişimlerin devam edeceğini belirtirken, şunları söyledi:

“Bu konuda belli bir yol haritamız olacak. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleriyle istişarelerimiz, Dışişleri Bakanımızın Avrupa'daki çalışmaları sürüyor. MİT müsteşarımız ABD'de, İbrahim Bey de ABD'de, onlara görüşeceğiniz etkili kişilere bu konuyu da gündeme getirmelerini söyledim. ABD'den ve AB üyesi ülkelerden olumlu mesajlar da yok değil. Mesela Almanya Meclis Başkanı Almanya'yı ziyareti sırasında kendisi ile görüşmeyeceğini açıkladı. Bizler elbette takipçisi olacağız, uluslararası camiayla temaslarımızı sürdüreceğiz. Açık ve net söylüyorum, bu benim kanıma dokunuyor. Demokrasiye inanmış bir insan olarak, bir demokrat olarak böyle bir şeyi hazmedemiyorum. Bunun üzerine düşünüyorum. Bunun tezekkürü ve tefekkürü içerisindeyim. Çünkü AB'nin şunu görmesi lazım. İdamı yasaklamış olan AB'nin, Mısır'da onca insanın idam cezasına mahkûm olmasına sessiz kalmamalı. Ne suçu var bu insanların? Düşünün 27 yaşındaki master öğrencisi bir genç kız idama mahkum oluyor. Adeta Menderes'in olayını hatırlatıyor. Bizi buraya getirenler bu kararı istediği için verdik diyorlar. Böyle bir şeye inanmış değil aslında. Öyle emir gelmiş, o nedenle öyle karar alıyorlar. Burada da benzer bir durum var. Dolayısıyla biz dünya efkarı umumisinde sonuna kadar takipçisi olacağız. Diplomasi olarak ayrıca ne yapabiliriz bunları da düşüneceğiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap