SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kapıkule Sınır Kapısı'nda yolcu giriş rekoru

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yolcu giriş rekoru

10 Temmuz 2024 Çarşamba - 20:12




Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürerken Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda dün 38 bin 692 yolcu girişi ile tüm zamanların rekoru kırıldı.





Avrupa'da yaşayan Türklerin, yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için kara yoluyla Türkiye'ye gelişleri devam ediyor.

Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı'nın yaz dönemi nedeniyle gümrük sınır kapılarında gerekli tedbirlerin alındığını ve 12 olan yolcu giriş peronu sayısının 24'e çıkarıldığını duyurmuştu.

Bir açıklama da Edirne Valiliği'nden geldi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, yolcu girişinde tüm zamanların rekoru kırıldı.

38 bin 692 yolcu girişiyle rekor


Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son bir haftada sınır kapılarımızdaki yolcu sayılarında rekor kırıldı. Ana vatana dönen vatandaşlarımızın işlemlerini ve geçişlerini hızlandırmak amacıyla her türlü tedbir alındı.

Kapıkule sınır kapımızda, 9005 binek araç ve 38 bin 692 yolcu girişi ile tüm zamanların rekoru kırıldı.

"141 bin 478 araç geçti"

Yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın ana vatana dönüşlerinde yaşadıkları sorunları en aza indirmek için 1302 personelimiz görev yapıyor. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun olarak geçiş yaptığı Kapıkule sınır kapımızda peron sayımız 24’e çıkartıldı.


22 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarımızdan 141 bin 478 araç ve 562 bin 834 yolcu giriş yaptı.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap