SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kapımız herkese açık

Kapımız herkese açık

21 Haziran 2015 Pazar - 12:43




Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da gündemi değerlendirdi.





Bakan Yılmaz, parti olarak aynı istikrarla yollarına devam edeceklerini belirterek, “Halkın kararına biz her zaman saygı duyuyoruz. Bizim siyaset anlayışımız bunu bize emreder. Halkımız tek başına bir iktidar imkanı vermedi bizlere ama bir taraftan da yüzde 41 gibi çok önemli bir oy oranıyla da birinci parti haline getirdi AK Parti’yi dolayısıyla AK Parti siyasi olarak baktığımızda en büyük sorumluluğu yüklenmiş konumda en yakın rakibimizden 15-16 oranında daha fazla oy almış durumdayız. Bu da toplumun AK Parti’ye olan güveninin ve AK Parti’ye dönük beklentilerinin çok belirgin bir ifadesi AK Parti’de bu sorumluluğunun gereğini yapıyor. 7 Haziran'dan bugüne sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamalar çok net bir şekilde bunu gösteriyor. AK Parti sorumluluğunun bilincinde bir parti olarak hareket ediyor. Hiç bir alternatifi kapatmadan halkımızın ihtiyaçlarını ülkemizin ihtiyaçlarını ön planda tutarak bu süreci yönetiyor. Bir taraftan da hükümet olarak biz hiç bir boşluğa mahal vermeden ülkenin meselelerini de yönetiyoruz. Önümüzde bir süreç var meclisimiz salı günü açılıyor, yemin edecekler ve görevlerine başlayacaklar. Ardından başkanlık divanı oluşacak bir süre sonra meclis başkanlık seçimleri olacak ve cumhurbaşkanımızın takdir edeceği bir tarihte ya meclis açıldıktan ya da başkanlık divanı oluştuktan sonra hükümeti kurmakla en büyük parti görevlendirilecek diye bekliyoruz” dedi.

Partilerinin izleyeceği politika ile ilgili konuşan Bakan Yılmaz, bütün partilerle görüşeceklerinin sinyallerini vererek, henüz net bir karara varamadıklarını dile getirdi. Bakan Yılmaz, “Biz bütün partilerle görüşmeye açığız; ama somut olarak nasıl ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz. İlkesel olarak baktığınızda bütün partiler halkın onayını desteğini alarak parlamentoya geldiler. Bizim katı tutumlarla; duvarlar örerek, yumruğumuzu sıkarak bu müzakereleri sürdürmemiz mümkün değil. Kendi ilke politikalarımız açık şeffaf bir şekilde ortaya konur ve herkesle de görüşülür. Şununla görüşmem bununla oturmam gibi bizim bir tavrımız yok. Bundan sonra da milletten aldığımız güç ile yolumuza devam edeceğiz. Belki tek başına iktidar olamadık ama yine Türkiye’nin en büyük partisiyiz. Birinci partisiyiz. Gürbüz’ün de birinci partisiyiz” ifadelerini kullandı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap