SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koalisyonda 3 bakanlık 1 koltuk

Koalisyonda 3 bakanlık 1 koltuk

12 Haziran 2015 Cuma - 10:34




AK Parti-MHP ve AK Parti-CHP koalisyon pazarlıkları tam gaz sürüyor. Artık bakanlık pazarlıkları ve başbakan yardımcılıkları konuşuluyor. MHP'nin koal





MHP’NİN İSTEKLERİ

MHP'nin Dışişleri, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıkları üzerinde durduğu söyleniyor. CHP'nin bakanlık talepleri konusunda henüz dışarıya sızan bir bilgi yok. Siyasetin saati erken seçime değil muhtemel koalisyon hükümetlerine göre işliyor. CHP'nin bakanlık talepleri konusunda henüz dışarıya sızan bir bilgi yok. Siyasetin saati erken seçime değil muhtemel koalisyon hükümetlerine göre işliyor.

KIRMIZI ÇİZGİLERİ SİLDİ

Koalisyon konusunda güçlü bir istek var. Liderler, kırmızı çizgiler üzerinden konuşmuyor. Başbakan seçimlerden sonra çıktığı ilk yayında, hiçbir opsiyona kapalı olmadıklarını belirtti, "Siyaset kırmızı çizgiler üzerine kurulmaz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yeni sürece kırmızı çizgilerle bakmadığını, uzlaşmayı ön plana aldığını ifade ediyor.

İŞTE FORMÜLLER


AK Parti-MHP koalisyonunda Meral Akşener’in Meclis Başkanı olması, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise Başbakan Yardımcısı olarak hükümete girmesi isteniyor. Muhtemel AK Parti-CHP koalisyonunda ise Deniz Baykal’ın Meclis Başkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Yardımcısı olması formülü üzerinde pazarlıklar yapılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap