SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kritik uyarı geldi! 'Böyle devam ederse kurallar geri gelir'

Kritik uyarı geldi! 'Böyle devam ederse kurallar geri gelir'

09 Haziran 2020 Salı - 09:08




Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal mesafenin dikkate alınmadığı görüntüler sonrası tepki göstererek, "Eğer böyle giderse, kurallar geri gelir." ifadelerini kullandı.





CNN TÜRK ekranlarına konuk olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün bulaşıcılığında azalma olmadığı konusunda uyardı. Ceyhan, hafta sonu parklar ve sahillerdeki kalabalığa tepki gösterdi.
 
"Virüs bir şey kaybetmedi. Yani hala o eski bulaştırma gücünü koruyor." Virüsün bulaşma gücünü kaybetmediğini vurguladı. Sokaklarda oluşan kalabalık konusunda uyardı. "Eğer böyle giderse bu süre daha da uzayabilir. Yani insanlar bu kuralların tekrar geriye gelip ve daha da uzun birçok tedbirin altında yaşamaları olasılığı olduğunu bilmeliler aslında" dedi.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Ceyhan, hafta sonu cadde ve sokaklarda oluşan kalabalık nedeniyle vaka sayısının artabileceğini söyledi. "Sıcak gelecek bu iş bitecek, mayıs gelecek bu iş bitecek lafları bir de normalleşmenin biraz beklenenden fazla olması maalesef bu görüntüleri çıkardı ortaya" ifadelerini kullandı.
 
Mehmet Ceyhan, tedbirsiz davranılırsa günlük vaka sayısının binin üzerine çıkabileceğini belirtti. Kurallara uyulması çağrısı yaptı:
 
"Halk bir taraftan maskeli, mesafeli yaşarken, devlet de bunu çabuklaştırarak insanları bu sıkıntıdan mümkün olduğu kadar çabuk kurtaracak. Ama halk böyle davranırsa sadece devletin gayretiyle olmaz bu iş."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap