SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mehmet Barlas doğalgaz ve elektrik zammını savundu: Mecbur kalındı

Mehmet Barlas doğalgaz ve elektrik zammını savundu: Mecbur kalındı

05 Ocak 2022 Çarşamba - 10:29




Mehmet Barlas doğalgaz ve elektrik zamlarını savundu. Barlas, "Devlet doğalgaz ve elektriğe zam yapmamaya çalışsa da, yılın ilk saatlerinde bir fiyat artışına mecbur kalındı" dedi.





Sabah başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşe yazısında doğalgaz ve elektrik zamlarını savundu. Gelen zamlara ilişkin olarak Barlas, "Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde doğalgaz ve petrol ürünlerine zamlar geldi. Devlet, vatandaşın çok fazla etkilenmemesi için petrol ürünleri, doğalgaz ve elektriğe zam yapmamaya çalışsa da yılın ilk saatlerinde bir fiyat artışına mecbur kalındı" ifadesini kullandı.

Enflasyon sorunsalı sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu olduğunu belirten Barlas, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Sadece enflasyon değil tedarik konusu da ciddi bir mesele. Allah'tan bizim tedarik zinciriyle ilgili bir sorunumuz yok. Türkiye üreten, çalışan, dinamik, genç bir nüfusa sahip. İhracatta kırılan rekorlar, cari açıktaki düşüş, kurların dengelenmeye çalışılması, geleceğe ümitle bakmamıza neden oluyor. Enflasyon rakamları elbette tadımızı kaçırıyor, ama çok da enseyi karartmayalım."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap