SON DAKİKA



Haber > Gündem > Muharrem Sarıkaya: ''İnce, partideki birçok kişiden çok daha cesur''

Muharrem Sarıkaya: ''İnce, partideki birçok kişiden çok daha cesur''

28 Ağustos 2019 Çarşamba - 15:17




Kürt Sorunu, siyasi partilerin demokrasi perspektifleri konusunda belirleyici bir rol taşıyor. CHP’nin sorunu tanımlama ve çözüm önerileri geliştirme konusundaki tavrını masaya yatıran Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya "CHP yönetimi bir yandan milliyetçi- muhafazakar kodlara sahip İYİ Parti’ye milletvekili verip seçime girmesini sağlarken, diğer taraftan da HDP ile ilişkilerini geliştirdi.Bugün gelinen noktada bir zamanlar AK Parti’nin sağlam tuttuğu zemini CHP aldı…" yorumunda bulundu.





Geçtiğimiz pazartesi günü  CHP'li Muharrem İnce, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti. İnce ziyaret sırasında "El alem ne der diyerek siyaset yapılmaz. Yaptığımız iş doğru mu değil mi; biz buna bakacağız. Mesela geçmişte sizin partiniz de benim partim de hatalar yaptı. Dokunulmazlıklar konusunda benim partim hata yaptı. Ama 2010 referandumunda da sizin partiniz hata yaptı, boykot ederek. Şimdi bunları bir kenara bırakmak, önümüze bakmak lazım" açıklamasında bulundu. 

"MUHARREM İNCE PARTİDEKİ BİR ÇOK KİŞİDEN ÇOK DAHA CESUR"

Konuyu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İnce'nin bu davranışını "anlamlı" bulduğunu kaydederek "Aslında İnce, partideki birçok kişiden çok daha cesur olduğunu da gösterdi." yorumunda bulundu. 

KÜRT SEÇMENDE TRAVMAYA NEDEN OLDU AMA...

"AK Parti’nin 2002 yılından sonra demokratik tutumu, DYP ve ANAP’ın erimesiyle boşta kalan muhafazakar Kürtlere çatısı altında etkin yer vermesi de CHP’yi daha da etkisizleştirdi; Kürt seçmene yönelik politikasında ağır travmaya yol açtı." ifadesini kullanan Sarıkaya "Ancak HDP’nin selefi parti yöneticileri hükümet ile doğrudan görüştükleri için CHP’den gelen yaklaşımlara ehemmiyet göstermedi." diye devam etti. 


AK PARTİ'NİN SAĞLAM TUTTUĞU ZEMİNİ CHP ALDI

CHP'nin son seçimlerde izlediği politikaya dikkat çeken Sarıkaya "CHP yönetimi bir yandan milliyetçi- muhafazakar kodlara sahip İYİ Parti’ye milletvekili verip seçime girmesini sağlarken, diğer taraftan da HDP ile ilişkilerini geliştirdi." dedi. 

AK Parti'nin zaman içinde çizgisinden uzaklaştığını dile getiren Sarıkaya "Bugün gelinen noktada bir zamanlar AK Parti’nin sağlam tuttuğu zemini CHP aldı…" yorumunda bulundu.

Sarıkaya şöyle devam etti;

Olan, Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 948’inci yıl dönümü anma etkinliğinde, “Kızıl elmalı” tanıtım yapan AK Parti’nin, yıllardır koruduğu zemini terk etmesinin sonucu mu?

Yoksa bu noktaya gelinmesi CHP’nin eski siyasetini terk edip, taban desteğiyle yeni politik sürecini daha görünür kılması mıydı?

Baştan alıp bakınca ki her iki durumun da katkısı açık...

Ama en çok da Kılıçdaroğlu ve ona inanıp yılmadan devam eden arkadaşlarının…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap