SON DAKİKA



Haber > Gündem > Naci Görür'den Erdoğan'ın ''Profesör Müsveddesi'' sözlerine yanıt!

Naci Görür'den Erdoğan'ın ''Profesör Müsveddesi'' sözlerine yanıt!

11 Nisan 2023 Salı - 21:45




Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan üstü kapalı bir ismi hedef alarak "Profesör müsveddesi" dedi. Erdoğan'ın bu açıklamalarının Prof. Dr. Naci Görür'e yönelik olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama geldi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan seçim beyannamesi toplantısında "Profesör müsveddesi" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, "Bir profesör ne dese beğenirsiniz, "Köprü yapmakla, baraj yapmakla, havalimanı yapmakla bu iş çözülmez, soğan patates kaç lira onu söyle." Bu adam profesör. Müsvedde bu. Senin profesörlüğünden bu millete ne gelir" diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözlerinin hedefinde Naci Görür olduğu iddia edildi.

Erdoğan'ın sözlerine Naci Görür, şu tweetle yanıt verdi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın “Köprü yapmakla, baraj yapmakla bu iş çözülmez, soğan, patates kaç para” söylediğimi kastederek bana atfen profesör müsveddesi dediği söyleniyor. Sayın cumhurbaşkanımızın beni kastettiğini sanmıyorum, ben asla böyle bir şey söylemedim. Elazığ, Maraş ve Gaziantep depremlerininin yıllar önceden geleceğinğini öngörüp halkını uyaran bir bilimadamı olarak şunu söyledim “Az yol, köprü ve baraj yapalım ama önce halkımızın can güvenliğini sağlayan deprem dirençli kentler oluşturalım” benzeri şeyler söyledim. Yine de aynı şeyleri söylüyorum. Sevgiyle"
 

NACİ GÖRÜR NE DEMİŞTİ?

Naci Görür, "Millet olarak ne havalimanı ne köprü ne yol istiyoruz istediğimiz can güvenliği. Marmara Bölgesi’nde ekonomi çarkları duracak. Türkiye’nin yüzde 60 ekonomik üretiminin can damarı olan bir bölgenin ekonomisinin durması demektir. Türkiye ekonomik olarak diz üstü çöker. Siyasi bağımsızlığı da kalmaz" ifadeleriyle eleştirilerde bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap