SON DAKİKA



Haber > Gündem > Nebati gitti yardımcıları geldi: 5 bakan yardımcısı çift maaşlı oldu

Nebati gitti yardımcıları geldi: 5 bakan yardımcısı çift maaşlı oldu

01 Nisan 2022 Cuma - 15:33




Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla Türk Telekom üyeliğinden ayrıldı. Bakan Nebati'nin yerine ise yardımcıları geldi. 5 bakan yardımcısı çift maaşlı oldu.





Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan  Nureddin Nebati, çift maaşlı olan ilk   bakan olmuştu. Bakan yardımcılığı döneminden itibaren  Türk Telekom'da Yönetim Kurulu üyeliği olan Bakan Nebati, bugün itibarıyla ayrıldığı Türk Telekom, çift maaşlı bakan yardımcılarıyla yeniden gündemde.

Bugün yapılan Türk Telekom Olağan Genel Kurulu toplantısı sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan üç, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda ise iki bakan yardımcısı Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilerek çift maaş almaya başladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımınla Ulaştırma  Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yardımcıları Selim Dursun, Ömer Fatih Sayan, Enver İskurt ile Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin yardımcıları Mahmut Gürcan ve Cengiz Yavilioğlu’nun alacakları maaşı hesapladı.

CHP'li vekil, bakan yardımcılığı maaşının 39 bin 537 lira, yönetim kurulu üyeliği maaşının da 40 bin 618 lira olduğunu belirtti. Bu hesaba göre Sayan, Dursun, İskurt, Gürcan ve Yavilioğlu'nun toplam aylık gelirinin 80 bin 155 TL olacak.

Aynı zamanda 1 milyar 650 milyon  dolar karışılığında AK Parti döneminde özelleştirilen Türk Telekom'u satın alacak olan Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut'un da Yönetim Kurulunda olması dikkat çekti.


Öte yandan Bakan Nebati'nin bakan yardımcılığı döneminde aldığı maaş ile Türk Telekom YK ücreti ve 6 ikramiye ile birlikte toplam aylık gelirinin 61.766 TL alıyordu.

 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
4
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap