SON DAKİKA



Haber > Gündem > Pekşen'e cevap verdi!

Pekşen'e cevap verdi!

23 Ekim 2015 Cuma - 15:03




AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'e cevap verdi.





AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'ndan Pekşen'e cevap... İşte Köseoğlu'nun açıklaması:

"CHP Trabzon Milletvekili Adayı Haluk Pekşen tarafından; Ak Parti’nin Doğu Karadeniz’de gerçekleştirmek istediği ‘Yeşil Yol’ projesi hakkında basında yer alan iddiaları muhalefet tarafından yapılan karalama politikasının bir başka yönünü yeniden ortaya koymuştur. CHP’li vekilin iddiasına göre; Yeşil Yol Projesi: ‘bölgede yüzyıllardır yaşayan vatandaşlar topraklarından sürülmek istenmekte, tapulu arazilerine el konularak, hiçbir bedel ödemeksizin ellerinden alınmak istenmektedir.’ CHP’li vekilin ortaya atmış olduğu iddia; Ak Partiyi karalamaktan ve insanları yanlış bilgilendirmekten ve yapılan hizmetlerin vatandaşlar nazarında yanlış lanse edilmesinden öteye geçmemektedir. Daha açık ifade etmek istersek; Ak Parti 31.07.2003 yılında Orman Kanununda değişiklik yaparak kızılağaçlıklar ve aşılı kestaneliklerin; orman ağacı kapsamından çıkarılarak meyveli ağaç kapsamına alınmasını sağlamıştır.

Kanunda yapılan bu değişikliğin amacı; köylerde yaşayan vatandaşların, özel arazisinde yetişen kızılağaç ve kestane ağaçlarının, yapılan Kadastro Tespitlerinde; orman niteliğinde arazi olarak değerlendirerek orman alanı içine dahil edilmemesi ve bu sebeple de el konulmasının önüne geçilmesidir. Ancak; söz konusu Orman Kanununda yapılan değişiklik dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilmeyerek bir kez daha görüşmek üzere meclise geri gönderilmiştir.

Ak Parti, Kanunda yapılacak olan değişiklikleri mecliste aynen kabul etmek suretiyle tekrar Cumhurbaşkanına göndermiş, bunun üzerine Kanun Değişikliğinin İptali için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesine dava açarak Kanun Değişikliğinin iptalini istemiştir. Ve Anayasa Mahkemesi Kanun Değişikliğini 17.03.2004 yılında iptal etmiştir. Pekşen’in, vatandaşı Yeşil Yol projesi sebebi ile Ak Partiye karşı yargı yoluna davet edişi , halkı kışkırtmak adına yapılmış bir hareketten ibaret olduğunu ve yanlış bilgilendirme ile vatandaşı yanıltmak istediklerini tekrar göstermiştir. Oysa ki yukarıda da belirtmiş olduğum gibi CHP 2003 yılında yapılan değişikliğin iptalini isteyerek vatandaşın menfaatini ne kadar düşündüklerini ortaya koymuştur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap