SON DAKİKA



Haber > Gündem > Refah seviyesi yükselecek

Refah seviyesi yükselecek

23 Mart 2017 Perşembe - 09:05




AK Parti Bulancak Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Karabulut, gazetemize dobra açıklamalarda bulundu. 16 Nisan’da sandıktan evet çıkacağını belirten Ka





“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği ve Avrupa dahil hiç kimsenin istemediği bu sistem bize neler getirecek görelim. Yeni sistemle kalıcı istikrara kurumsal garanti verilecek. Son 15 yılda ülkede istikrar sağlandı ama bu kalıcı değil, bu partiye ve kişiye bağlı bir istikrardı. Yeni sistemle bunu garanti altına alıyoruz, kalıcı hale getiriyoruz. Halkımız buna 'evet' diyecektir. Etkili bir irade ortaya konulacak, vatandaş hızlı işleyen bir idareye, bürokrasiye 'Evet' diyecek. Daha az bürokrasi, daha hızlı büyümeye 'Evet' diyecek.”

VESAYETLERE SON

“Kararnamelerle hızlı düzenleme imkânı olacak. Vesayetlere son verilecek ve bunun tasfiye süreci tamamlanacak. Meclis'in doğrudan belirlenmesi ile milli irade güç kazanacak. Cumhurbaşkanlığı milletin makamı olarak tescillenmiş olacak. Vatandaş yüzde 69'la ‘ben seçeceğim cumhurbaşkanını’ dedi ve eksik kaldı. Eksik unsurları tamamlayıp bu süreci bitirmiş olacağız. Güçlü yasama, güçlü icraatlar olacak. Ülkemizin refaha kavuşacak ve ekonomide olduğu gibi güvenlik politikalarında da hız katacak. Terörle mücadele, huzura güç verecek. Kurumsal yenilenmeyle bu sürece katkıda bulunacak. Refah seviyesi yükselecek.”

HUZUR İÇİN ÇALIŞAN İKTİDAR

“Başta Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli olmak üzere, Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk ülkemiz, milletimiz ve ilimiz için elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bundan önce görev yapan milletvekillerimiz de aynı şekilde çalışmıştır. İktidar olduğumuz günden bu yana ülkemizin refahı, huzuru ve istikrarı için elinden geleni yapan bir siyasi istikrarın içindeyiz. Hangi milletvekilimiz olursa olsun ülkemiz için elinden gelenin en iyisini yapmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli’nin sayesinde ilimize yapılanları sayacak olursak bu röportajı onunla tamamlamış oluruz. Birkaç örnek verecek olursak ‘Ordu-Giresun Havaalanı, Giresun ve Bulancak OSB, Giresun ve Bulancak Toki, Giresun Çotanak Arena, Giresun’a yapılan okullar yurtlar ve birçoğu iktidarımız döneminde ve milletvekillerimiz sayesinde yapılmıştır.”


MECLİS GÜÇ KAZANACAK

“Meclisimizin ve milletvekillerimizin güç kazandığı bir sistem olacak. Yasama yetkisi artık Meclis'te. Hükümetler tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclis kontrolünde olacak. Meclis ilk defa HSKY'ya üye seçecek. Hem Cumhurbaşkanı hem de Meclis'e seçimleri yenileme imkânı verilecek. Halkın temsil gücü artacak. Birlik ve huzur pekişecek. Seçimi kazanmak için yüzde 50'nin oyu gerekiyor. Merkez siyaset güçlenecek. Devlet değil milletin merkezi güçlenecek. Siyasetçiler kendilerini farklı kesimlere açılmak zorunda hissedecek. Siyasette uzlaşma, diyalog kültürü gelişecek. Sadece içeride değil, dışarıda da Türkiye’ye güç katacak fırtınalı bir dönemden geçiyoruz. Bölgemizde sınırların yeniden masaya koyulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu fırtınalı dönemden en az hasarla çıkmamız için güçlü bir devlete sahip olmamız gerekiyor.”

GENÇLER SÖZ SAHİBİ OLSUN

“Gençlerimize ‘Evet’i bizler anlatıyoruz. Anlatmaya da yorulmadan devam edeceğiz. Bizim amacımız gençlerimiz sadece bu konuda değil her konuda ülkesi için bilinçlensin. Bizim amacımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bu vatanın davasını gençlerimize aktarmaktır. Ana muhalefet partisi liderini ve ekibini görüyorsunuz. Gençlere 18 yaşında sizden hiç bir şey olmaz, bu işi sizler yapamazsınız diyor. Bizler ise gençlere okullarda, üniversitelerde ve belediyelerde konseyler kurmalarını, seçimler yapıp kendilerini kendi içlerinden seçtikleri kişilerin yönetmesi gerektiğini söyledik. Hangimiz sizce gençlere daha çok sahip çıkıyor? Bizim Cumhurbaşkanımız gençlere Asım’ın Nesli, Fatih’in Torunları diyor. Gençler 18 yaşında söz sahibi olsun diyor. Hangi taraf gençlerin üzerine titriyor sizce?”

AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR


“Gençler 18 yaşında milletvekili olamaz diyorlar. Neden 18 yaşında milletvekili olamasınlar? Dava adamı yetiştirmek kolay değil. Onlara geleceği olduğu kadar geçmişi de göstermek zorundayız. Bizim ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han 18 yaşında hayalini kurup, 21 yaşında İstanbul'un fethini gerçekleştirmedi mi? Çanakkale'de ve birçok vatan toprağında savaşan 12-13 yaşlarında çocuklar gençler değil miydi? 15 Temmuz'da gençlerimiz dışarı çıkıp tankların altına yatıp, mermilere meydan okumadın mı? Atalarımızın büyük sözü geliyor aklımıza: Ağaç yaş iken eğilir.”

RAMAZAN KARABULUT KİMDİR?

“Piraziz’in Tepeköy köyündenim. 1991 doğumlu ilk ve ortaokulu Bulancak Atatürk İlköğretim Okulu’nda okudum. Orta okuldan sonra hafızlık yapmaya başladım. Hafızlık eğitiminden sonra Bulancak İmam Hatip Lisesi’nde okumaya başladım ve aynı anda abilerimizde tavsiyesiyle siyasete yoluna girdim. Gençlik kolları yönetim kurulu üyeliği yaptım. Liseyi bitirdikten sonra 6 ay gibi kısa bir süre Kur’an kursu hocalığı yaptım. Daha sonra görevimi bırakarak Bulancak’a geri döndüm ve Allah bize gençlik kolları başkanlığını nasip etti. Şu anda evli ve bir çocuk babasıyım.”

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

“Ben ilimiz ve ilçemiz adına yapılacak olan organize sanayinin ilimizin en büyük sorunu olan işsizliği bitireceğini düşünüyorum. Giresunspor ilimizin değeridir. Herkesin gönlünde taht kurmuş, Karadeniz’in Süper Lig’e ilk çıkmış takımıdır. Son üç haftadır takımımızda bir düşüş gözlemliyoruz ama Süper Lig’e çıkacağına canı gönülden inanıyoruz .”


KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLMALI

Normal şartlarda bir ülkede ciddi bir muhalefet olmadan işlerin düzgün bir şekilde yapılamayacağı söylenir. Ama bizim ülkemizde tam tersi olduğu söylenebilir. Ülkemizin geleceği için yol, hastane, havaalanı gibi icraatların yapılmasının hep karşısında olan bir muhalefet var. Avrupa neyi istemiyorsa ana muhalefet onu istemiyor. Avrupa neye karşıysa ana muhalefet ona karşı. Muhalefet engelleyen köstek olan değil destek olan olmalıdır. Maalesef bizim ülkemizde yıllardır böyle bir düzen var.”

TANITIMDA GERİ KALDIK

“Turizm denince akla aslında ilk önce yeşiliyle mavisiyle tabi ki Karadeniz geliyor. Biliyorsunuz ki en uzun yaşanılabilir şehir ilimiz seçilmiştir. İlimizin tanıtım ve turizm açısından geride olduğunu söyleyebiliriz. Giresun olarak en önemli turizm kapımız tabii ki yaylalarımız. Deniz turları ve vapur gezileri yapılmakta ancak bölgemizde ve ilimizde bu konuda şu an bayağı gerideyiz. Elimizde Giresun Adası gibi büyük bir turizm etkisi var. İnşallah ilerleyen dönemde turizme daha fazla katkı sağlayacak şekilde düzenleyebiliriz. Giresun denince akla bir sürü mekan ve yer geliyor tabi ki bahsetmeden geçemeyeceğim, 42. ve 47. Alay Komutanı Albay Topal Osman Ağa’nın da mezarının bulunduğu kalemizden bahsetmeden geçemeyeceğim. Giresun’a gelip kaleyi görmeden kesinlikle gitmeyin.”

İHRACATTA İLK SIRA


“Giresun’da ekim yapılan alanların yarısı fındık bahçeleri ile kaplıdır. Giresun fındığı dünyanın en kaliteli fındığıdır. Dünyada fındık ihracatında Türkiye ilk sırada olup, Türkiye’de yetişen fındığın da yüzde 25’ine yakınını Giresun temin eder. Fındık, Giresun tarımının bel kemiğidir. 90 milyona yakın fındık ağacından, 70.000 ton civarında fındık istihsal edilir. Giresun’da fındıktan sonra en çok mısır, buğday, arpa, fiğ, patates ve baklagiller yetişir. Sebzecilik gelişmiştir. Karalahana, domates ve fasulye yetiştirilir. Meyve olarak elma, armut ve kiraz yetişir. Giresun için fındığın başkenti, kirazın anavatanı diyebiliriz. Bazı bölgelerde kivi ve çilek yetiştiren çiftçilerimiz de var.”

ESNAFLAR İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA

“İktidara geldiğimiz günden bu yana hem ithalat hem ihracat yönünde ülkemizde ve ilimizde büyük bir gelişme sağlandığı görülmektedir. Giresun’da işlerin bu konuda yolunda olduğunu düşünüyorum. Hükümetimizin esnafla ilgili yoğun çalışmalar yaptığını biliyoruz.”

BULUNMAZ NİMET

“Havaalanı Ordu ve Giresun için bulunmaz bir nimettir. Deniz üzerine inşa edilen bazı çevreler tarafından balon yatırım denilen ve bir çok iktidar tarafından söz verilip yapılamayan havaalanı hükümetimiz tarafından yapıldı. Sadece ilimiz nüfusu 450 binin üzerinde. İstanbul, diğer iller ve ülkelere baktığımız zaman 1.5 milyona yakın Giresunlunun olduğunu biliyoruz. Bildiğim kadarıyla artık hac vazifesini gerçekleştirecek vatandaşlarımız ve Almanya’daki vatandaşlarımız için de direkt uçuşlar başladı. Giresun’a turizm açısından da etkisi olacağını düşünüyorum.”


 Haber: Erkan BAŞKIRAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap