SON DAKİKA



Haber > Gündem > Revi ilk sınavı başarıyla geçti

Revi ilk sınavı başarıyla geçti

02 Mart 2015 Pazartesi - 10:55








AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi il başkanı olduktan sonra ilk ciddi sınavını cumartesi günü yapılan temayül yoklamasında verdi. Salonun düzenlenmesinden aday adaylarının duracakları yerlere kadar her şeyi plana uygun yapan Revi ve ekibi hem aday adaylarından hem de oy kullanmaya gelen delegelerden tam not aldı.

AK Parti'de bugüne kadar yapılan temayüllerde birçok sıkıntı yaşanmıştı. Revi bu eksiklikleri bilecek olmalı ki salonda üst düzeyde bir organizasyon yaparak delegasyonun oyunu rahat kullanmasını sağladı. Her ilçe için farklı bir sandık kuran Revi ve ekibi bu manada salonda yaşanabilecek olası izdihamın da önüne geçti. Kısaca AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ilk ciddi organizasyonunda sınıfı geçti.

YILDIZ NEDEN OLMALI?

AK Parti temayülü öncesinde aday adayları ile uzun uzadıya sohbet ettik. Sohbet ettiğimiz isimlerden biri de Ömer Yıldız'dı. Yıldız'ı iyi tanıyanlardan biriyim. Maçka'da belediye başkanı olduğu dönemlerde neler yaptıkları ortada. Maçka için yaptığı hizmetler o dönem birçok şehirde dahi yapılamamıştı. Ömer Yıldız'ı AK Parti teşkilatlarında tanıyan da var tanımayan da. Dün birçok partiliyle konuştuk.

Ömer Yıldız'ın milletvekili olması durumunda Trabzon'un büyük kazanç sağlayacağı yönünde görüş belirtenlerin sayısı hayli fazla. Yıldız Maçka Belediye Başkanlığı görevini bıraktıktan sonra Trabzon’a ilk özel üniversiteyi kazandırmış bir kişi. Ömer Yıldız'ın Demokrat Parti il başkanı olduğu dönemdeki arşivlere baktım. AK Parti'yi veya Sayın Cumhurbaşkanı'nı eleştiren bir haberine rastlamadım.


Öyle ki Demokrat Parti İl Başkanı olduğu dönemde Trabzon’un 18 ilçe başkanını toplayıp onlara şöyle seslenmişti: "Arkadaşlar, Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Demokrat Parti'de siyaset yapsak da bu dönem ben AK Parti'ye destek vereceğim. Sizden de bunu istiyorum." Hatta birçok ilçe başkanı bunu kabul etmişti. Ömer Yıldız Maçka gibi sol reaksiyonun olduğu ilçede 1980'li yıllarda imam hatip lisesinin yapılması için ön ayak olmuş ve Maçka’ya çok güzel bir lise kazandırmıştı. Yine devlet eliyle yürütülen Kur'an kurslarının altında Ömer Yıldız'ın imzası vardı.

Yıldız her alanda ilçesine hizmet getirmiş bir kişi. Temayülde bir aday adayının "Ömer Bey AK Parti'ye sonradan geldi. Trabzon’a ne yaptı" eleştirisinden ötürü bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim. Bir özel üniversitenin başında olun ve o üniversitede her kesimden öğrenci olsun. Üniversiteyi ziyarete gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu gelişinden gidişine kadar ayakta alkışlansın. Bunu yapan bir irade var, bunu görmemezlikten gelemeyiz. Türkiye’de bugüne kadar belki bir örneği yoktur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap