SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sağolasın müdürüm...

Sağolasın müdürüm...

12 Nisan 2016 Salı - 09:30








Karadeniz’in en güzel ve en doğal illerinden biri olan Giresun “Artık ‘en huzurlu ve en güvenli il’ olma özelliğini de kazandı” diyebiliriz. Bunda en büyük pay Giresun Polisi’nin başarılı çalışmaları ve Giresun Polisi’nin başında olan isim Emniyet Müdürü Sayın Uğur Öztürk’ün ta kendisidir... Bu vesileyle; vatandaşın huzur ve güveni, ülkenin bölünmez bütünlüğü için, mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca görev yapan tüm polislerimizin Polis Haftası ve Bayramı’nı kutluyor, görevi başında şehit düşen polislerimizi rahmet, gazi polislerimizi minnetle anıyor, başarılarının devamını diliyorum... ‘Giresun nasıl en güvenli il olabildi?’ sorusunun cevabını açalım biraz... Bilindiği gibi PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri ta en başından beri Karadeniz açılımlarında Giresun’u çıkış noktası olarak belirlemişler ve birçok kereler bunu denemişler ve eylemler gerçekleştirmişlerdir.

Özellikle yaz mevsimi ve yayla dönemlerinde eylem hareketliliğinde bulunarak, Giresun’u korkulan bir şehir haline getirmişlerdi. Ancak güvenlik güçlerimizin başarılı istihbari ve alan çalışmalarıyla, bu hainler kısa sürede yakalanmış ya da yolları kesilerek, Giresun’un kolay bir çıkış olmadığı gösterilmiştir. Çalışmalar bununla kalmamış ve ilimizde olası terör yapılanmaları ve hareketleri sıkı takip altına alınarak tespit edilmiştir. İşte geçtiğimiz günlerde Giresun İl Emniyet Müdürü’müzün bizzat yönettiği bir operasyonla, Giresun’da terör örgütü mensubu 26 kişi gözaltına alınmış, bunların çoğu tutuklanmıştır. En ufak bir terör faaliyetinde teyakkuzda bulunan Giresun Emniyeti, terör örgütü faaliyetlerine Giresun’da geçit vermemiştir.

Yine ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve devletin yapısına karşı en az terör örgütleri kadar düşman ve zararlı olan Paralel Devlet Yapılanması (PDY) faaliyetlerini de sıkı takibe alan Giresun Emniyeti, PDY’nin Giresun İl İmamı’nı başarılı bir operasyonla yakalayarak tutuklamıştır. Giresun Emniyeti’nin, ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve devlete düşman olan tüm unsurlarla olan mücadelesi devam etmekte ve takdire şayan bir başarıdır.

Böyle bir Emniyet Teşkilatı ve böyle bir anlayışla ve vatan aşkıyla çalışan böyle bir müdürle ne bu devletin ne de bu ülkenin sırtı yere gelir... Terörle ve çeşitli yapılanmalarla bu şekilde mücadele eden Giresun Emniyeti, aynı başarılarını uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadelede ve halkın huzur ve güveni için yaptığı asayiş uygulamalarıyla da sürdürüyor.

Yine geçtiğimiz günlerde 450 polisin katılımıyla yapılan huzur ve asayiş uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan onlarca kişi yakalanırken; arsıza, hırsıza korku, vatandaşa huzur ve güven sağlanmıştır. Tüm bunların yanında sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken Giresun Polisi; şehit ve gazi aileleri, engelli vatandaşlarımız ve yaşlılarımızla da yakından ilgilenmekte, onlara yönelik projelerle, polisin her an vatandaşın yanında olduğunu ortaya koymaktadır. İlk, orta ve yükseköğrenim öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri ile de geleceğe yatırım yapmakta; sağlam, ülkesini, milletini ve devletini seven nesiller yetişmesine rehberlik etmektedir... İşte şimdi anladınız mı neden Giresun en huzurlu ve güvenli şehirdir dediğimi? Böyle bir Emniyet Teşkilatı ve böylesi bir müdürle... Giresun birçok alanda olmasa bile, Sayın Uğur Öztürk gibi devletini, milletini ve ülkesini seven insanlara sahip olduğu için çok şanslı... Sağolasın müdürüm...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap