SON DAKİKA



Haber > Gündem > Seçim hareketliliği

Seçim hareketliliği

10 Şubat 2015 Salı - 11:38








Genel seçimlere aylar kala seçim hareketliliği de artmaya başladı. Merkez siyasette özellikle MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifası büyük ses getirdi. Fidan’ın Milletvekilliği adaylığı, hatta Başbakanlık hazırlığı içinde olması başta AK Parti içinde olmak üzere tüm siyasi çevrelerde hareketliliğe neden oldu. Yerel çevrede ise; Giresun özelinde son yerel seçimlerde Merkezde ve Piraziz’de CHP, Doğankent’te MHP ve beldelerde Aydındere’de SP dışında tüm belediyeleri alan AK Parti büyük bir başarı elde etmişti.

Daha önce ki seçimde AK Parti’nin adayı olan ancak MHP’nin adayı Haydar Karakılıç’a başkanlığı kaptıran Nuri Demir, bu seçimde aday gösterilmeyince SP’den aday olmuş ve seçimi kazanarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Demir de tıpkı MHP’den seçilen ve sonradan AK Parti saflarına geçen Karakılıç gibi AK Parti’ye geçmeye hazırlanıyor. Demir’in, 14 Şubat’ta yapılacak kongrede AK Partili olması ve Başbakan tarafından bunun açıklanması bekleniyor. Diğer yandan; 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyen tüm kamu görevlilerinin salı günü (bugün) saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.

Gözler Giresun’dan aday olmayı düşünen ve ismi geçen bürokratlarda... Ancak en çok merak edilen ise Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun kararı. Daha önce kişisel kararıyla aday olmayacağını ve 5 yıl için bu göreve seçildiğini açıklayan Aksu’nun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘aday olmasını’ istemesi halinde salı günü görevinden istifa edebileceği de konuşuluyor. Aynı gün toplanacak olan belediye meclisinin CHP’li üyeleri arasından da istifa edecekler olduğu gelen bilgiler arasında.

AK Parti’nin ise aday adaylığında aldığı ilke kararı aday adayı olmayı planlayan birçoklarının önünü şimdiden kesti. Buna göre son kongrelerde teşkilatlardaki yöneticiliğe aday olan ve seçilenler aday adayı olamayacak. Bu kişiler görevlerinden istifa edip başvuruda bulunsa dahi aday yapılmayacaklar. Bunlar; il başkanı, ilçe başkanı, kadın ve gençlik kollarında görev alanlar, belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap