SON DAKİKA



Haber > Gündem > Soylu Suriyeli sayısında duyduğuna inanamadı: ''Vallahi yuh diyorum!''

Soylu Suriyeli sayısında duyduğuna inanamadı: ''Vallahi yuh diyorum!''

05 Mayıs 2022 Perşembe - 16:47




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında İstanbul’da 1.3 milyon sığınmacı olduğuna yönelik iddiaları duyunca “Yuh! Yok 13 milyon sığınmacı” diye tepki gösterdi.





İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son günlerde kamuoyunca en çok konuşulan konuların başoda bulunan Türkiye’deki mülteci sayısıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT ekranlarında Ercan Gürses'in sunduğu Ankara Gündemi programına konuk olurken Türkiye’nin en büyük sorunları arasında kabul edilen mülteciler konusunda değindi.

"YUH! YOK 13 MİLYON SIĞINMACI VAR"

Program sunucusu Ercan Gürses Süleyman Soylu’ya İstanbul’da 1.3 milyon sığınmacı olduğuna yönelik açıklamaların olduğunu hatırlattı. Bu rakam karşısında çok sert tepki veren Süleyman Soylu “ Yuh derim ya. Ben bu okur yazarlığı anlamakta zorlanıyorum. Yok 13 milyon sığınmacı, 33 milyon sığınmacı… Bu yalanlardan bıktık vallahi” diye konuştu.

Söylentilerin yalan olduğunu iddia eden Soylu şunları söyledi:

"İstanbul'da toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. İstanbul'da diğer rakam, ikametli ve yabancı.. Bunda öğrenciler de var, bunlarda yabancı firmalarda çalışanlar da var. Çok az bir miktarda, mülteci olarak uluslararası konumda olanlar var. 1.3 milyon rakamının içinde, evinizde çalıştırdığınız Özbekistanlı da var, Alman da var, İrlandalı da var."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap