SON DAKİKA



Haber > Gündem > Soylu'nun gelişi tabanı ateşledi

Soylu'nun gelişi tabanı ateşledi

25 Şubat 2017 Cumartesi - 09:00








İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Trabzon'a gelişi referandum çalışmalarına hareketlilik kazandırdı. Şehir Müzesi'nin açılışı için Trabzon'a gelen Soylu'nun STK'lar ile yaptığı temaslar AK Parti'nin referandum sürecinde işleri sıkı tutacağının bir göstergesi. Bakan Soylu, Türkiye'nin her tarafında başkanlık sistemini bıkmadan usanmadan anlatıyor.

Bu ziyaretinde de Soylu'nun ana gündemi referandum süreciydi. Doğrusu Bakan Soylu bu konuda çok yüksek bir performans sergiliyor. Gittiği her yerde AK Parti tabanını adeta ateşliyor. Taban onun motivasyonunu gördükçe referandum çalışmalarına daha bir hevesle katılıyor. Soylu'nun ziyaretinde de aynı durum ortaya çıktı. Tabana yeni bir şevk ve heyecan geldi. 

KUŞKULAR GİDERİLMELİ

Başkanlık sistemiyle ilgili halkın kafasındaki kuşkuların giderilmesi için yeni sistemin sağlayacağı avantajların anlatılması çok önemli. Zira halk, TBMM güçlenecek, güçler ayrılığı gelecek, vesayet ortadan kalkacak, halk doğrudan hükümetini seçecek gibi laflara pek de itibar etmiyor. Yeni sistemin maddeler üzerinden halka çok iyi anlatılması önem arz ediyor.

Her madde birer birer anlatılarak neler getirecek, eski sisteme oranla hangi konularda iyileşme sağlanacak, bunlar halka çok iyi anlatılmalı. Halk hükümeti doğrudan seçecek, iki başlılık ortadan kalkacak, koalisyon dönemleri son bulacak, güçler ayrılığı daha da pekişecek gibi yuvarlak laflarla anayasa değişikliğinin savunulması 'Evet' oylarını artırmaz.


Zira muhalefet de aksini iddia ediyor. Muhalefetin sıklıkla dile getirdiği tek adam rejimi kurulacak, her şey bir adamın iki dudağı arasına bakacak, meclisin yetkileri tek bir kişinin eline geçecek, yargı bağımsızlığı ortadan kalkacak gibi iddiaların AK Parti tarafından çürütülmesi gerekiyor. Çünkü; muhalefet partilerinin öne sürdüğü bu iddialar halkın kafasında büyük kuşku uyandırıyor. Bu iddiaları çürütmek için de Soylu gibi hitabeti güçlü, halkın güvenini ve sevgisini kazanmış bakanların devreye girerek bu iddiaları çürütmesi 'Evet' oylarını katlayacaktır.

Zaten Trabzon'da AK Parti'nin ve MHP'nin aldığı oylar belli. O nedenle her halükarda şehrimizde 'Evet' oylarının %50'nin altına düşmesi matematik bilimine ters. Eğer düşerse, bu kampanyanın yanlış temalar üzerinden yürütüldüğünün bir göstergesi olacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap