SON DAKİKA



Haber > Gündem > Spor Bakanı neden olmasın?

Spor Bakanı neden olmasın?

19 Mayıs 2015 Salı - 10:22








Belki biraz tekrar olacak ama; yeni dönemde Giresun’un en tecrübeli siyasi ismi olacak olan Sayın Adem Tatlı, bu tecrübenin getirdiği avantajla kuşkusuz bakanlık şansı en yüksek isimlerden de olacak. Bir dönem arayla, iki dönem Giresun milletvekili olarak Ankara’da ilimizi temsil eden Sayın Tatlı’nın en güçlü yanlarından biri de spor yönüydü. AK Parti kurucu ilçe başkanı olarak başladığı siyasi hayatına, 2 Kasım 2002 genel seçimlerinde 4. sıradan Giresun milletvekili seçilerek devam eden Veteriner Hekim Sayın Adem Tatlı, bir dönem ara vererek, 12 Haziran 2011’de yapılan seçimlerinde de 24. dönem Giresun milletvekili oldu.

7 Haziran 2015’de yapılacak 25. dönem seçimlerinde tekrar AK Parti’den 2. sıra adayı olan Sayın Tatlı, üçüncü kez Giresun milletvekili olacak. Halen TBMM futbol takımı kaptanlığı görevini de başarıyla sürdürmekte olan Sayın Tatlı’nın sporla ilgisi sadece futbolla da sınırlı değil üstelik. İyi bir atıcı olan Sayın Tatlı’nın bu branşta dereceleri de var. Üçüncü dönemiyle Giresun siyasi tarihinde, en fazla milletvekilliği yapanlar arasına girecek olan Sayın Tatlı, üçüncü dönem kuralına takılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli’nin ardından, mevcut adaylar içinde en kıdemli ve siyasi tecrübeye sahip isim olarak da öne çıkıyor.

Her ne kadar birinci sıra adayı Sayın Turhan Alçelik’in, Sayın Canikli’nin ardından Giresun siyasetinin üst sırasına yerleşmesi beklense de; bakanlıktan ziyade grup başkanvekilliği ya da genel başkan yardımcılığı ihtimali daha yüksek. Sayın Tatlı ise üç dönemdir Ankara’da bulunması (ara döneminde de Ankara’da bulunmaya ve Meclis spor faaliyetlerine devam ederek ilişkilerini güçlendirdi), partinin tüm üst yönetimiyle iyi ilişkiler kurması ve siyasi tecrübeleri, bakanlık yolundaki şansını ve isabetini artırmaktadır. Yeni dönemde; Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın en fazla yakışacağı isim kuşkusuz Sayın Adem Tatlı’dır. Ve Giresun geçmişiyle de spor bakanlığını en fazla hak eden illerimizin başında gelmektedir.

Türkiye’nin en eski kulüplerinden olan ve profesyonel liglerdeki mücadelesine 1967-68 sezonunda başlayan Giresunspor, 1970-71 sezonunda Türkiye birinci futbol ligine yükselerek, Doğu Karadeniz’de birinci ligde mücadele eden ilk takım olmuştur. Yine 1926’da kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kutlama telgrafıyla tebrik ettiği Bulancakspor gibi güzide takımlar ve birçok spor alanında tarihi başarılara sahiptir. Böyle derin bir spor geçmişi olan Giresun’un, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gelecek kazanımları da tarihe geçecek nitelikte olacaktır. Siyasi hayatı boyunca Giresun ilinin kazanımları için bizzat mücadele eden ve birçok yatırım ve hizmetin altında imzası olan Sayın Adem Tatlı, yeni dönemde de ve daha güçlü olarak Giresun’a hizmet etmeye devam edecektir. Bu anlamda desteği fazlasıyla hak ediyor ve Spor Bakanlığı kesinlikle çok iyi olur. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap