SON DAKİKA



Haber > Gündem > Spor ile siyaset içi içe olmamalı

Spor ile siyaset içi içe olmamalı

22 Kasım 2015 Pazar - 10:11




AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’dan TV EM’e özel açıklamalar...





Soylu, “Siyasetle spor arasındaki o malum denge bizim açımızdan vazgeçilmezdir. Yani siyaseti sporun içerisine karıştırmak, sporla siyaseti sürekli iç içe tutmak, sporun beklentisi değildir” dedi.

SAMİMİ AÇIKLAMALAR

AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu Tvem’e yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşan kongre öncesi düşüncelerini aktaran Soylu, “Trabzon başarıyı arayan bir camiadır. Trabzonspor aynı zamanda Türk futbol ve spor camiası ve de buranın gelişmesi için en önemli kimliğe sahiptir. Trabzonspor’un gelenekleri, Trabzonspor’un tarihinin kazandırdıkları ve özgün bir yapısı, Türk futboluna kattıkları vardır ve Türk futbolunda oluşturduğu bir kimlik söz konusudur” dedi.

DENGE SAĞLANMALI

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Düşüncemiz siyasi olarak Trabzonspor’un geleceğine ve yarınlarına olan desteği kendi açımızdan ortaya koymaktır. Ve bunu bütün arkadaşlarımız aynı şekilde değerlendirirler. Tabii şu önemlidir: Siyasetle spor arasındaki o malum denge bizim açımızdan vazgeçilmezdir. Yani siyaseti sporun içerisine karıştırmak, sporla siyaseti sürekli iç içe tutmak sporun beklentisi değildir. Trabzonspor’u çok siyasallaştırmak doğru bir yaklaşım olmaz, doğru da değildir.”

BÜTÜN DEĞERLERLE


“Trabzonspor kimliğine hem destek olmak hem de onu başarıya ulaştırmak da bizim şehrin milletvekilleri olarak bir görevimizdir” diyen Soylu, “Yani vekalet eğitimde de, sporda da, sağlıkta da veriliyor. Bütün unsurlarda veriliyor. Önemli olan bunu sağlayabilmektir. Ben o sürecin Trabzon’un bütün değerleriyle bir araya getirilerek çözülebileceğine inanıyorum. Trabzon’un o akil yapısı, o birikimi, o tecrübesi var. Ve şu anda beklentisi sportif anlamda başarılı bir geleceğe doğru adım atabilecek kadrolar oluşturmaktır, onu oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.

Büyüklüğüne yakışır stat!

Trabzon’un prestij yatırımları olduğunu vurgulayan Soylu, “Akyazı Stadı, yanına yapılacak Şehir Hastanesi, bizim şehrimizin prestijli ve ihtiyaçlı yatırımlarıdır. Trabzon kendi ortaya koymuş olduğu futbol büyüklüğünü, kendine yakışır bir statla tamamlayacaktır. O stat hem ihtişamıyla, görkemiyle, hem de Trabzon’a yapacağı ev sahipliğiyle büyük başarıların altına imza atılmasına vesile olacaktır” diye konuştu.

Trabzon’un beklentisi belli

Bu sezon krize neden olan hakem hataları hakkında da samimi açıklamalarda bulunan Soylu, şunları kaydetti: “Özellikle Trabzon camiası ve bizler bir haksızlıkla karşı karşıya kaldığımızı düşünüyoruz. Sonuçlara da sirayet eden, takımımızın başarısıyla da direkt ilgili olan bir süreç ortada duruyor. Trabzon; futbolu iyi okuyan, iyi anlayan, iyi takip eden, iyi analiz eden ve objektif bakabilen bir yapıya sahip. Bu üst üste olunca takdir edersiniz ki, maalesef bunun yorumları da çok hoş olmuyor. Bu konuda Trabzon halkının beklediği; burada özellikle daha adaletli, daha hakkaniyetli yapının ortaya getirilmesidir.”

Ortada hukuki bir mesele var

Şike süreci ile alakalı da konuşan Soylu, “Trabzonspor camiası bu olayın farkında. Olayı takip etmesi de en doğal hakkı, nitekim bunu takip de edecek. Çünkü neticede ortada bir hukuki mesele, bir sportif sonuç var. Bunun da hukuki meseleyle bütünleşmesi söz konusu. Şu anda bu bir üst mahkemede, Trabzonspor’un da bu konudaki başvurusu söz konusu ve üst mahkemede bu değerlendirilecektir. Bunun döndüğü yer üst mahkemeydi, tekrar üst  mahkemeye gitti” dedi.

Hakkının yenmesine müsaade etmez

“Trabzonspor ne kimsenin hakkını ister ne kimsenin hakkının kaybolmasını. Ama kendi hakkının yenmesine de müsaade etmez” diyen Soylu, “Bu, bütün spor takımları için de geçerli. Burada Trabzonspor’un ortaya koyduğu talebin birileri tarafından eleştirel noktaya taşınmasını son derece sakıncalı buluyorum. Trabzon, hakkını sonuna kadar muhafaza ve  müdafaa etmelidir. Bunun yolu yöntemi de bellidir. Trabzonlu hemşehrilerimiz de, Trabzonsporlu taraftarlar da, meseleyi izleyenler de bu konuda endişe etmesin. Hukuk burada, Trabzon’u mağdur etmeyecek şekilde, hakkaniyetli, adaletli bir değerlendirme ortaya koyacaktır. İnancım odur” diye konuştu.

Soylu’nun gözünde Denizli

Soylu, Mustafa Denizli ile ilgili de “Trabzon’a gelebilecek bir isim. Hem Türkiye futbol çapında hem de dDnya futbolu çapında her isim önemli bir katma değer sağlar, moral de sağlar. Buna da ihtiyaç var mı? Elbette Trabzon’un böyle açılımlara ihtiyacı var” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap