SON DAKİKA



Haber > Gündem > Süleyman Soylu kimdir?

Süleyman Soylu kimdir?

09 Nisan 2015 Perşembe - 14:04




Süleyman Soylu, 2015 Genel Seçimleri’nde AK Parti Trabzon 1. Sıra Adayı oldu.





AK Parti’nin Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Süleyman Soylu ilk ve ortaöğrenimini İstanbul’da Gaziosmanpaşa’da tamamladı. Soylu, lise eğitimini Plevne Lisesi´nde tamamladıktan sonra eğitimini yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yaptı.

Soylu, meslek kariyerine ilk olarak 1990 yılında başladı. İlk iş deneyimi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracı kurumları oldu. Soylu daha sonra 1989′da okul arkadaşlarıyla ortaklaşa kurduğu bir şirketle ticaret hayatına atıldı.

Soylu’nun Türkiye siyaseti ile ilk olarak tanışması 1987 yılına dayanır. Soylu, aile geleneği olamn Demokrat Parti ve Adalet Partisi çizgisini sürdürür ve Doğru Yol Partisi'nin Gençlik Kolları'nda göreve başlar. Ardından 1987-1990 yılları arasında, DYP İstanbul İl Teşkilatının Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini de üstlenir. Soylu siyasete iyice ısınmıştır ve 1995 yılında DYP Gaziosmanpaşa ilçe örgütünün yönetim kurulu üyeliğine seçilir. Kısa bir süre sonra da 17 Temmuz 1995’de aynı ilçe teşkilatının başına getirilen Soylu, 25 yaşında Türkiye´nin en genç ilçe başkanı olur. Soylu bundan dört yıl sonra 29 Nisan 1999'da da İstanbul il başkanlığı görevini üstlenir. Sülyeman Soylu 2002’de yapılan Genel Seçimler öncesi milletvekili adayı olduğu sürece kadar da bu görevi devam ettirir.

Daha sonra DYP'nin 2007 Genel Seçimleri öncesinde ANAP'la birleşir ve Demokrat Parti ismi ile girilen seçimlerde baraj altında kalınır. Bu sonucun ardından Mehmet Ağar istifasını sunar ve yapılan olağanüstü genel kurulla Soylu partinin genel başkanlık koltuğuna oturur.

Tarihler 16 Mayıs 2009'u gösterdiğine Soylu kendi talebi ile gerçekleşen 5. Olağanüstü Büyük Kongre'de 3. tur oylaması öncesinde adaylıktan çekilir. Bundan sonra Soylu üniversitelerden ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden gelen davetleri gerçi çevirmeyip konferans ve panellere katılarak ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra anayasa değişikliği paketinin, Türkiye’nin demokratikleşmesi için önemki olduğunu savunan Soylu, ”Demokrasi Buluşmaları” adı ile seminerler düzenleyip ”evet” oyu tercihinin sebeplerini anlattı. Bu eyleminin ardından Soylu, Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan olduğu DP'den ihraç edilmesine karar verildi.

Yıl 2012’yi gösterdiğinde ise Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Soylu yeniden aktif siyasete davet edildi ve bu görevi kabul etti. Soylu, 5 Eylül 2012’de AK Parti saflarına geçti. Ardından 30 Eylül 2012'de AK Parti’nin MKYK'sına seçildi ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap