SON DAKİKA



Haber > Gündem > Temayül sürecinin yansımaları

Temayül sürecinin yansımaları

02 Mart 2015 Pazartesi - 10:55








Milletvekilliği aday adaylığı sürecinin ilk basamağı olan temayül sürecindeki çalışmalara yaklaşık iki hafta önce başladık. Bu süreçte Trabzon’un 18 ilçesinin hepsini teker teker dolaşma fırsatı bulduk. Birçok yeni insanımızla muhatap olduk, sohbet ettik, tanıştık.

Zor, önemli ve de keyifli süreç. Bu süreç parti mensuplarını zinde tutma, motive etme adına büyük önem taşıyor. Gidilen 18 ilçenin hepsinde güler yüzle ve ilgiyle karşılandık. Kendi pencerelerinden aday adaylarını değerlendirmeye çalıştılar: kendilerinin temel sorunlarına ne çözüm getirebilirler noktasında sorgular gözlerle onları dinlediler.

**

Temayül süreci boyunca özellikle büyük ilçelerimizdeki gençlik teşkilatlarının iyi organize olmaları, nitelikleri ve partinin temel değerlerine sahip çıkma refleksleri son derece tatmin ediciydi.

Önemle belirtmem gereken diğer bir konu, belki de en önemlisi, kadın kollarının hem bilgi donanımı hem de siyaset yapma mentalitesindeki isabetli duruşları, dava amacıyla siyaset yaptıklarını hissettirmeleriydi.


2002 yılından bu yana giderek artan kadın hakları, kamusal alanda tanınan özgürlükler ve kadının siyasette aktif rol alması ülkemizde demokrasinin kurumsallaşmasına, sosyo-ekonomik yapının gelişmesine önemli katkı yapmaya devam edecektir.

**

Bu süreçte aktif çalışan 45 adayın hiçbir şekilde birilerini rahatsız edecek davranış ve söylemde bulunmamaları, takdire değer olgunluk içinde süreci tamamlamaları da çok önemli. Aday adaylarının bu süreçteki amacı kendilerini en iyi şekilde tanıtabilmekti. Ancak aday adaylarının çokluğundan dolayı bunun çok iyi yapılamadığını düşünüyorum.

Sonuçta; 3-5 dakikada, zaman zaman kapıların açık ve sürekli giriş-çıkışın olduğu mekanlarda kendinizi ne kadar iyi tanıtabilirsiniz ki? Yine de bizler, bu kısıtlı zaman süresince elimizden gelenin en iyisini yapmaya, teşkilatlara kendimizi anlatmaya ve dokunmaya çalıştık.

**


Bu süreçten beklentim; gerçekten Trabzon’u düşünen, bunu geçmişteki çalışmalarıyla da kanıtlayan, yetkin, ilgili, bilgili, yeni ve büyük Türkiye hedeflerinin gerçekleşmesinde katkı koyabilecek potansiyeli taşıyan dava adamlarının aday listesinde yer almasıdır.

Artık eski Türkiye, eski siyasi anlayış, statükocu kadroların hatta kalıntılarının bile dışarda kalacağı yeni Türkiye süreci başlıyor. Sonuçta Ankara’ya gidecek olan milletvekili sadece Trabzon’u değil 78 milyon insanın geleceğine doğrudan müdahale edecektir. 28 Şubat temayül yoklamasında teşkilat mensuplarının bu bilinçle hareket ettiklerini, basit bireysel menfaatleri ve manipülasyon girişimlerini ellerinin tersiyle ittiklerini düşünüyorum.

**

Nezih bir temayül süreci geçirdik. Bu sürecin tamamlanmasında emeği geçen başta il başkanı ve il yönetimi olmak üzere bütün teşkilat mensuplarına teşekkür ediyor, bundan sonraki sürecin de aynı olgunlukla tamamlanmasını diliyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap