SON DAKİKA



Haber > Gündem > Terörü bitirme konusunda irademiz tam

Terörü bitirme konusunda irademiz tam

01 Nisan 2017 Cumartesi - 15:59




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörü bitirme konusunda iradenin tam olduğunu söyledi. Soylu, ötekileştirerek bu ülkeyi bölmek, milletin gücünü azalt





İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine düzenlediği ziyarette Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin konuşan Bakan Soylu, “Büyük badirelerden geçtik, büyük sıkıntılardan geçtik. 15 gün sonra bir kararı, ülkemizin gelecek kararını hep birlikte verecek bir tarihin içindeyiz. Tarihi bir kararın arifesindeyiz. Bu ülkede yıllardan beri bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Bize diyorlar ki ‘Siz bu ülkeyi yönetemezsiniz. Bu ülkeye efendi olan biziz. Bu ülkede patron ancak yıllardan beri kuralları koyan efendiler olur. 1960 darbesini yaptık, başbakanınızı astık, 1971 muhtırasını yaptık. Bir annenin iki evladını sağcı solcu diye birbirinize düşürdük, akıllanmadınız mı?’ dediler” diye konuştu.

"İSTER PKK GELSİN, İSTER DAEŞ"

16 Nisan'ın sadece 18 maddelik bir referandum oylaması olmadığıın vurgulayan Bakan Soylu, "16 Nisan tarihi bu milletin on yıllardan beri sahibi millettir, bu ülkenin patronu millettir diye bir haykırışın adıdır. 1961’de rahmetli Menderes’in kanı üzerinden inşa edilen bu sistem, 1982’de bir anayasa ile birlikte sağcı ve solcu çocuklarımızın, bu ülkede yarına umutla bakmak isteyen insanlarımızın kanları üzerinden inşa edilen bu sistem. Yıllardan beri kâh Ankara’ya kasketli diye, şalvarlı diye sokulmayan insanları ötekileştirmeye mahkum bu sistem. Türkiye’yi bölüp, parçalayıp, gücünü azaltmaya yönelik bir anlayışı içeren bu sistem. Zaman zaman tıkanıklıklarla beraber bizi ekonomik krizlere doğru iten bu sistem, Gezi olaylarının sabahında o günden bugüne kadar 3 bin dolardan 11 bin dolara gelen Türkiye, halen 11 bin dolarda durmaktadır. Uluslararası yatırımı engellediler. İnsanımızı ‘yarın ne olacak’ diye endişeye sevk ettiler. Sadece Gezi olaylarıyla da durmadılar, 17-25 Aralık ile ardından da 6-7 Ekim olaylarıyla, ardından 15 temmuz ile birlikte bu milleti hareket edemez, kıpırdayamaz hale getirmek istediler. Ama Allah’a şükür Türkiye eski Türkiye değil. 2 bin dolarlık bir Türkiye değil, buradan Çaycuma meydanından haykırıyoruz. İster PKK gelsin, ister FETÖ gelsin, ister DAEŞ, ister Almanya, ister Hollanda gelsin. Bize Çaycuma yeter" diye konuştu.

“SİZE ÖDETMEZSEK NAMERDİZ”

Terörü bitirme konusunda iradenin tam olduğunu belirten Bakan Soylu, “Aslanlarımız her yerde ay yıldızlı bayrakla peşlerinden koşuyor. Onlar da fare gibi kaçıyor. Bu terörü bitirme konusunda irademiz tamdır. Kandil’den havlayanlara, it gibi uluyanlara söylemek istiyorum. Canınızın kıymetini biliyorsanız oradan sıvışın. Tekrar söylüyorum. Bu millete ödettiklerinizin tüm maliyetini size ödetmezsek namerdiz" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap