SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon üst düzey kadrajda

Trabzon üst düzey kadrajda

29 Nisan 2015 Çarşamba - 10:08




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu’dan çarpıcı açıklamalar…





AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, TEK-ART Medya Merkezi’ni ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Soylu, Trabzon’un Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kadrajında olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu TEK-ART Medya Merkezi’ni ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. İl Başkanı Haydar Revi, Medya Tanıtım Başkanı Arzu Yalçınalp ve Parti üyeleriyle birlikte Yayınlar Kurulu Başkanı Halil Şanlı ile bir araya gelen Soylu, AK Parti iktidarının Trabzon’a yaptığı yatırımlarla göz doldurduğunu belirterek, “AK Parti iktidarı Trabzon’a yaklaşık 13,5 katrilyon yatırım yaptı. Bunun içinde spordan tutun da, bir çok alanda yatırımlar mevcuttur. Biz bu yatırımları yaparken Trabzon halkı bize bunun karşılığını mutlaka göstermiştir. Burada önemli olan sahaya güçlü çıkmaktır. Arkanda güçlü bir Trabzon var. Karadeniz sahil yolunu yapıyorsunuz ve bakıyorsunuz artık yetmiyor. Eğer bu yapılmasaydı ne olacaktı? Hastane yapıyorsunuz ve bakıyorsunuz tam olarak yetmiyor. Demek ki daha çok yatırım yapılması için daha çok çalışmaya devam edeceğiz.

İCRAAT YAPIYORUZ

Trabzon’da Üniversitemiz var. Burada okuyan öğrencilerimiz kentle bir bütün olmuştur. Kente bir katkısı vardır. Şimdi bir Vakıf üniversitesi yapıyorsunuz ve kente girdisi artıyor. Şehrin bir gidişi var ve istikamet doğru bir istikamettir. Trabzon’un en büyük şansı ‘bu kent üzerine çalışan beyinler iş üretiyor’. Ve Bu işi yapıyor. Sadece lafta kalmıyor. Bunları sadece düşünmüyor, icraata geçiriyor. Trabzon bana göre dillendirmese de dünyanın gelenek ve göreneğine, değerlerine ve kendi şehrinin ortaya koymuş olduğu zorunluluklarla birlikte dünyadaki en küreselleşmiş şehir haline gelmiştir. Geleneğini ve göreneğini ihraç ediyor. Onun ötesinde şimdi doğal bir turizm merkezi haline geldi Trabzon. Yolunu siz yapıyorsunuz ve oraya büyük bir katkı sağlıyorsunuz. Sıkışıklığı var, dar bir alanda yaşıyoruz. Bunları aşmak gerekir. Bunları da başaracağız. Trabzon’un her alanını hizmete açacağız” dedi.

SÜRPRİZ PROJELER


“46 yıl hayat yaşadım ve bunun büyük bölümü siyasetle geçti” diyen Soylu, “Benim Trabzon’a katkım siyasal birikimimle birlikte, sağladığımız yumuşak gücün tamamını Trabzon’a nakledebileceğimiz bir dönem var. Trabzon kendi iç dinamikleriyle kendi işlerini yapabilecek durumda. Trabzon’un çok aşina olmadığı süprizlerle birlikte, nasıl büyüyeceğinin anayasasını hep beraber oluşturacağız. Trabzon’un 2023, 2050, 2071 planlamasını yapacağız. Trabzon istihdama ihtiyacı olan bir şehir. Bu da alt yapıya bağlıdır. Turizmi geliştireceğiz. Çeşitli alanlarda çalışacağız. Sanayi ve Tarım da içinde olmak üzere hepsini Trabzon’la karşılaştıracağız. Bunu hep birlikte bir Trabzon olarak yapacağız” şeklinde konuştu. 

234_1

Makası aşmayacağız 

“AK Parti bu güne kadar Trabzon’un beklentileri üzerinde yapıtırım yapmıştır” diyen Soylu, “Bu yatırımlar yine devam edecektir. İlçelerimizi canlandıracağız. İlçe merkezleri ile şehir merkezlerini artık çok uzak tutmamak lazım. Makası çok aşmayacağız. Trabzon kendine ait yeni varoşlar oluşturmamalıdır. Bunları iyi muhafaza edip dengeyi kuracağız. Kafayı büyük, ayaklar ve gövdeyi zayıf tutmayacağız. Bu dengeyi iyi kuracağız. Bunu sadece Trabzon’la yapmayacağız. Bunu çevre illerle beraber yapmalıyız çünkü o zaman Trabzon kontrolü güç hale gelen bir göçle karşı karşıya kalır. Burada sadece Trabzon’u ve ilçelerini değil, çevre illerini de kalkındıracağız” dedi. 

Halk bizden razı olur 

Soylu Trabzon’a yapılacak olan hizmetleri de değerlendirirken, “Ben hizmetlere aracılık ederim. Benim bir huyum var; Yapar geçerim ve geriyede bakmam. Bir kere Trabzon, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın kadrajındadır. Bu önemli mi önemlidir. Bizim görevimiz Trabon’un taleplerini iyi takip etmek ve bunlara çözüm üretmektir. Bunu hep birlikte başaracağız. Sokak isimlerinde bile referandum yapılabilen bir dünyadayız. Müzakereci olmamız gerekir ve bunu başarıyoruz. Bizim Trabzon’un ortaya koyduğu cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın gözetimi altında olan bu süreci iyi yönetmek için elimizden geleni yapmamız gerekir. Milletvekili olarak bizim bir sorumluluğumuz var ve sorumluluğu iyi yönetmeliyiz. Trabzon eğer bizi seçer gönderirse, 4 yılın sonunda bizden razı olurlar. Bizim görevimiz de onları razı etmektir. Benim için mebusluk en önemli mekanizmadır. Biz Trabzon’un vekillik hakkını veriririz” ifadelerini kullandı. 


Yeni sportif alanlar 

“Trabzon’un artık her alanda bir faaliyeti olmadır” diyen Soylu, “Trabzon’da oynanan basketbol maçında muhteşem bir seyirci vardı. Ders verir nitelikteydi. Burada ufak tefek eksiklikler olabilir. Kimsenin bir birine terbiye dersi vermesine gerek yok. Trabzon’dan büyük bir başarı yakalamalıyız. Biz sadece Trabzon’u Trabzonsporun arkasına sığdıramayız. Yeni bandlar aramalıyız. Bunlar rahatlıkla sağlanabilir bir süreçtir” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap