SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'a 'Beş' koldan sarılacağız

Trabzon'a 'Beş' koldan sarılacağız

14 Kasım 2015 Cumartesi - 10:16




AK Parti 26. Dönem Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, 1 Kasım seçimleri sonuçları ve gelecek dönemde yapacakları çalışmalarla ilgili olarak Kara





Köseoğlu, "Biz şu anda 5 iktidar milletvekili olarak, hükümet kurulduğunda Trabzon'a 5 koldan sarılacağız. Gerçekten çok güzel bir ekip olduk ‘beşi bir yerde’ olarak" diye konuştu.

1 Kasım seçim sürecinde tüm teşkilat halinde profesyonel bir şekilde gece gündüz seçim çalışması yürüttüklerini ve bunun karşılığını da aldıklarını söyleyen AK Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, beklentileri karşılayacak şekilde icraat yapacaklarının altını çizdi. 1 Kasım seçimlerinde gösterdikleri performans dolayısıyla Trabzon'un bakanlığı hak ettiğini savunan Köseoğlu, yapacak çok işleri ve yürüyecek çok yolları olduğunu ifade etti.

ÇALIŞANA DEĞER VERİYORLAR

7 Haziran'da yüzde 40,87 oy alan AK Parti, 1 Kasım'da oy oranını yüzde 49,41'e çıkardı. Trabzon'da 7 Haziran'da yüzde 55,4 olan oyunu, 1 Kasım'da yüzde 66,8 çıkararak vekil sayısını da 4'ten 5'e yükseltmiş oldu. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz? Türkiye'de 7 Haziran genel seçimleri sonrasında istikrarın olmayışı vatandaşın yeniden muhasebe yapmasına ve sorgulamasına sebep oldu. AK Parti 7 Haziran seçimini en iyi sorgulayan ve kendini en iyi yenileyen siyasi hareket oldu. Dolayısıyla biz 7 Haziran'dan sonra kendini yenileyip geliştirerek, halkın beklentilerine karşılık verecek bir beyanname ile yola çıktık. Bir de birinci partiyiz, Trabzon'da iyi oy aldık diyerek oturmadık. Her birimiz bir gün bile fire vermeksizin gece gündüz çalışmaya devam ettik. Bu çok önemli. İnsanlar çalışana değer veriyor. Çok çalıştığımızı, insanların teveccühünü de kazanmak için gayret gösterdiğimizi insanlar gördü. Dolayısıyla çalışmalarımızın karşılığını almış olduk.

MEMLEKET MESELESİ DİYE...

AK Parti Trabzon vekilleri Sayın Salih Cora, Muhammet Balta, Adnan Günnar zaten teşkilatlar içerisinde çalışmış, Trabzon'un tanıdığı, bildiği ve tabandan gelen isimlerdi. Sayın Ergin Aydın da ekibe ciddi anlamda güç verdi, birinci sıra adayıymış gibi çalıştı. Yani sıralamanın bir önemi olmadan ekip için, parti için, Türkiye ve ülkenin geleceği için anlayışıyla yola çıktığımızda ve takım çalışmasına herkesi dahil ettiğimizde bu sonuç ortaya çıktı. AK Parti, bu çalışmayı 2009 yılında o zamanki belediye başkanlığı seçiminde yapmıştı. Bu birlikteliği CHP'den belediye başkanlığını aldığımız seçimde görmüştük. Bütün AK Parti teşkilatının beraber çalıştığı, herkesin elini taşın altına koyduğu bir seçimdi. Biz bu seçim için memleket meselesi dedik. Herkes işin bir ucundan tuttu ve ciddi bir çalışma yaptı. Ayrıca bu çalışmanın aşamalarını anketlerle de destekleyerek yola çıktık. Çok başarılı bir kampanya yürüttük Trabzon'da. Trabzon için 5. milletvekilinin çıkması sürpriz gibi algılansa da, bizim için sürpriz değildi. Çünkü biz bu sonucu öngörerek bu noktaya geldik. Anketler bunu bize doğruluyordu. Olmazsa kıl payı kaçırırız, çok da üzülürüz diye düşündük. Kıl payı olmadı, 5. milletvekilliğini. Buradan şu sonuç çıkıyor: Çok çalışan kazanır.

Gelenekçi kadın figürü

Trabzon için kadın kimliği çok önemli. Mesela Şalpazarı’nda Çepni geleneği kadınlar üzerinden yürüyor. Oysa Şalpazarı'ndaki erkeğin de, Of’taki erkeğin de kıyafeti aynı. Keşanın Sürmene’de, Of’ta, Hayrat’ta kullanılması, kadın kimliği üzerinden, kadının o geleneğe sahip çıkmasıdır. Trabzon’da aslında geleneğe sahip çıkan bir kadın figürü ve geleneğe sahip çıkarak geleceğe adım atan bir kadın figürü var. Karadeniz kadınının gelenekten güç alarak, geleceğe taşıyan anlayışını çok benimsiyorum. Bu da siyasette çok fark yaratacak bir anlayıştır. Bu bakış açısıyla Karadeniz kadınının farkını da hissettirme sorumluğumuzun farkında olarak yola devam etmek arzusundayım. Karadeniz kadınının verdiği o gücü muhteşem bir güç olarak görüyorum. Seçim sonuçlarına baktığımızda AK Parti’yi tercih eden kadın sayısının erkeklere oranla çok daha fazla olduğunu görüyoruz.

7 HAZİRAN FİLMİ BEĞENİLMEDİ

"İlk günkü aşkla" diye başlamıştık. Benim için çok özel ve sevdiğim bir slogandı. "Trabzon ASKıyla çıktık yola" diye başlamıştık. Slogan, ismimin baş harfleriyle başlıyordu. Bu seçim kampanyasında partimizin "ilk günkü aşkla" sloganını kullanmasıyla insanlar o coşkuyu, heyecanı yeniden yaşadılar. 3 Kasım 2002’de ilk defa AK Parti’nin tek başına iktidara geldiği seçimden yine 1 Kasım 2015’te yeniden tek başına iktidara kavuştuğu bir seçime gelmiş olduk. İlk günkü aşkla başlayan sürecimiz bitmeyen ve istikrarlı bir aşka dönüştü aslında şimdi. O aşka Trabzon sahip çıktı, Türkiye sahip çıktı. Memleket meselesidir dedik bu seçim için ve bu meseleyi halkımız çözdü. Ben bunu çok önemsiyorum. 7 Haziran sonuçlarını halkımız beğenmedi, filmin fragmanını sevmedi ve 1 Kasım'da filmin mutlu sonla bittiği bir sonu hazırladı. Türkiye'de ve Trabzon’da halkımız kendi kendine tarih yazdı. 5 kişilik bir iktidar icraat kadrosuyla Trabzon için fark yaratacak çalışma ve dönem bizi bekliyor. 


YATIRIMLAR ARTACAK 

Biz Trabzon'un sadece bugününü değil, 10-15 yılını planlayan bir proje bütünüyle toplumun karşısına çıktık. Trabzon'daki insanların iş talepleri ve geleceğe dair kaygıları var. İstihdamını artıracak bu projelerin tamamının hayata geçmesiyle, projelerin yapım aşamasından başlayarak bir istihdam alanı oluşacak. Arsin'deki Yatırım Adası projemiz bölgenin istihdamına ciddi katkı verecek bir çalışmadır. Yatırım Adası tamamlandığında üretimi de beraberinde getirecek. Trabzon'da dört Organize Sanayi Bölgesi var ama en etkin kapasite ile çalışanı Arsin'deki. Dolayısıyla Yatırım Adası'nın faaliyete geçmesi büyük ölçüde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki imalathane bölümünün de etkin bir faaliyete geçmesini sağlayacak. Trabzon ciddi anlamda yatırımsal teşvikin olduğu ve ciddi anlamda desteklendiği bir il. İnşallah ilerleyen dönemlerde iş adamlarının, siyasi destekle de, Trabzon'da daha fazla yatırım yapmalarını sağlama noktasında öncülük etmiş olacağız. Bu süreç içinde projelerimizi hayata geçirmek için var gücümüzle iş birliği içerisinde gayret göstereceğiz. Sonuçta istikrar, huzur, altyapı varsa yatırım da olacaktır. Bir iş adamı için önemli olan bunlardır. Huzur ve güven ortamında, siyasi iktidar gücü de burada hissedildiğinde Trabzon'un iş potansiyeli artacaktır. Biz bunu teşvik edeceğiz. Biz Trabzon'un kazançlı olmasını istiyoruz. Trabzon'un sorunsal fotoğrafını çektik. Bu bize bundan sonraki yol güzergahımızda ciddi bir rehber olacaktır. Spor altyapısı konusunda Türkiye'de birinci konumdayız. Trabzon 2016 yılında Gymnasiade Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak. Trabzon hem spor turizmine hem sporcu yetiştirme altyapısına sahip bir şehir. İkisini bir arada yapacağımız güzel projelerle desteklenirse Trabzon'un bu spor başkenti kimliğini öne çıkaran bir profil oluşacaktır.

TRABZON CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Trabzon için öncelikleriniz neler? Seçim öncesinde sunduğumuz seçim beyannamesinde Trabzon'a vaatlerimiz vardı. Toplumun tamamıyla, sivil toplum örgütleri, üniversite ve toplumun dinamikleriyle istişare ederek Trabzon'un önceliklerini tespit ettik ve bu öncelikler doğrultusunda bir Trabzon geleceği tasarladık. Trabzon'un sporda, eğitimde, sağlıkta, turizmde bir merkez, bölgesel bir başkent olmasını öngören, Trabzon'un altyapı sorunlarını çözen ve istihdamını artıran bir bakış açısıyla biz bu projeleri tasarladık. Erzincan-Trabzon demir yolunu hayata geçirip, güney çevre yolu, Salmankaş ve Zigana tünelleri gibi güneye açılan kapılarımızı daha etkin hale getirerek Trabzon'un ulaşım sorununu çözmüş olacağız. Yeni yapılacak hastaneler ve bir vakıf ve bir de özel üniversite ile mevcut üniversite sayımızı dörde çıkararak bir sağlık ve eğitim başkenti olmak istiyoruz. Trabzon, Türkiye'nin yeni parlayan turizm yıldızı. Turizm için gerekli altyapı çalışmalarını yaparak, yeşil yol ile yaylaları birbirine bağlayarak Trabzon'u bir cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz.

SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

Oyların bu kadar artmasını bekliyor muydunuz? Biz Trabzon'u çok iyi biliyoruz ama buradan Türkiye genelini değerlendirme imkanına sahip değiliz. Yüzde 46-47 olur diye bekliyorduk ama yüzde 49 bizim için de güzel bir sürpriz oldu. Trabzon'u çok iyi değerlendirebiliyorduk. Trabzon'da en son yaptığımız ankette yüzde 66,9 çıkmıştı. Neredeyse nokta atışı bir tahminde bulunduk. Sahadaki çalışmalarımızın karşılığını aynı şekilde almış olmak bizi mutlu etti. İnsanların bize gösterdiği teveccüh gerçekten büyük bir sorumluluk ve büyük bir güç veriyor. Bu önemli bir şey. Bu gücü de sorumluluğu da önemsiyoruz. Bunun farkındayız. Bize verilen desteğin ve oyların karşılığında, beklentileri karşılayacak bir çalışma yapmamız gerekecek. Ekip olarak bunun farkındayız. Önümüzdeki süreçte bir yemin törenimiz var, sonrasında hükümetin kurulması söz konusu. Bakanlıklar şekillensin, umuyorum Trabzon bir bakanlık alacaktır. Özellikle Trabzon'un bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Çünkü Trabzon'a sözümüz var, yapacak çok işimiz ve yürüyecek yolumuz var. Trabzon'un performansının ödüllendirileceğini düşünüyoruz.

‘BEŞİ BİR YERDE’NİN ÖZEL ANLAMI VAR

Meclis komisyonunda etkin bir çalışma içinde olacağız. 317 milletvekili icraat yapabilmek ve istediğinizi yapabilmek için yeterli bir sayı. Mazeretimiz yok, iş üretecek potansiyelimiz var.  Trabzon'a baktığınızda iki hukukçu, mühendis, işletmeci ve doktor var. Aslında toplumun beklentilerini karşılayabilecek, iş üretebilecek, yerelin sorunlarını bilen iyi bir ekibimiz var. Bu önemli. Biz hep şunu söylüyorduk: İcraat iktidarla gelir, iktidar güçlü olursa Trabzon da icraatta güçlü olur. Biz şu anda 5 iktidar milletvekili olarak, hükümet kurulduğunda Trabzon'a 5 koldan sarılacağız. Gerçekten çok güzel bir ekip olduk “beşi bir yerde” olarak. Bizim insanımızın vicdan terazisi çok doğru tartar. Altın tartar gibi tartar, şaşmaz. Beşi bir yerde, bizde özel anlamı olan bir altındır. İnşallah halkımızın vicdanını böyle altın tartar gibi tartarak beşi bir yerdeyi seçmiş olmasının karşılığını da Trabzon'a aynı şekilde beşimiz birlikte çalışarak vereceğiz.

AKSAKLIKLARIN DÜZELTİLMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ

7 Haziran genel seçim sonuçlarına göre 98 olan kadın vekil sayısı 1 Kasım seçimi sonucunda 82'ye indi. Ülkede kadınlarla ilgili birçok sorun var. Bu noktada kadın temsilinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? AK Parti'de 258 milletvekilinin 41'i kadındı ve gerçekten anlamlı bir sayıydı. Meclisin totaline baktığınızda yüzde 17'ye yakın bir kadın temsili söz konusuydu. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek oranıydı. Bu seçimde maalesef aday tespitlerinde tabanın beklentilerini karşılamak anlamında bazı değişikliklere gidildi. İlla kadın olsun diye kadın değil de nitelikli, donanımlı ve toplumda o dengeyi sağlayacak kadın kimliklerinin daha fazla siyasi arenada yer almasını canı gönülden başından beri destekleyen bir insanım. İnşallah çalışmalarımızla bunun önünü açacağımızı düşünüyorum. Toplumun genel bir eğitim sorunu var. Biz hep kadınları eğiterek yola devam ediyoruz. Ama kadın; ezilen, şiddete uğrayan ya da hakkı yenen olduğu için bence kadından çok erkeği eğiten bir anlayışla yola devam etmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl TRT ses sanatçısı Hatice Kaçmaz, 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı tutku derecesinde sevgi sebebiyle daha önce olmayan bir gerekçeyle müebbet uygulamasından kurtuldu. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Tutkulu bir aşkla yapılan her şeyin indirim alma algısı insanın zihninde oluşabilir. Ben oradaki mahkeme kararının Yargıtay tarafından mutlaka bozulacağını düşünüyorum. Toplumun neresinde bir aksaklık varsa o aksaklığın düzeltilmesi için gayret göstereceğiz. Özellikle bir kadın olarak, toplumun kanayan yarasını da görmezden gelemeyeceğimizi belirtmek istiyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap