SON DAKİKA



Haber > Gündem > TÜİK bu sefer gerçekleri saklayamadı! Erdoğan’ı kızdıracak rakamlar

TÜİK bu sefer gerçekleri saklayamadı! Erdoğan’ı kızdıracak rakamlar

31 Ağustos 2021 Salı - 13:28




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm ikazlarına ve TÜİK'in tüm çabalarına rağmen Temmuz ayı dış ticaret rakamları ekonominin gerçek yüzünü ortaya çıkardı.





TÜİK temmuz ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını açıklarken bu sefer gerçekleri saklayamadı.

TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayına ilişkin dış ticaret rakamları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kızdıracağa benziyor. TÜİK enflasyon ve işsizlikte AK Parti’nin istediği gibi rakamlar açıklamayı başarırken temmuz ayy ilişkin dış ticaret rakamlarında baltayı taşa vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında “faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Düşük faiz düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Ağustos’ta düşük enflasyona geçeceğiz. Bunu da özellikle buradan bir yerde ben de sinyalimi belli yerlere herhalde vermiş oluyorum” ifadelerin kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hangi kuruma sinyal verdiği tartışma konusu olurken TÜİK’in son enflasyon ve işsizlik verilerini düşük gösteren raporları cevabı netleştirdi.

Haziran ayı işsizlik rakamlarını açıklayan TÜİK İşsiz sayısının haziranda bir önceki aya göre 823 bin kişi azalarak 3 milyon 399 bin kişi olduğunu açıkladı. Yine TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamını da reel faiz olarak kabul edilen yüzde 19’un hemen altında yüzde 18.95 olarak açıklaması dikkatlerden kaçmadı. Hükümet kağıt üzerinde ekonomiyi TÜİK vasıtasıyla güzel göstermeye çalışırken TÜİK’in son açıkladığı dış ticaret açığı rakamları büyük rüyayı bozdu.

TÜİK, tüm çabalara rağmen Temmuz ayında dış ticaret açığını bir önceki 2020'nin Temmuz ayına göre yüzde 51,3 artış göstererek 2 milyar 827 milyon dolardan, 4 milyar 278 milyon dolara çıktığını duyurdu.


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap