SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye NATO'ya damgasını vurdu! 200 yıllık dönem kapanıyor

Türkiye NATO'ya damgasını vurdu! 200 yıllık dönem kapanıyor

11 Temmuz 2023 Salı - 13:02




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'nın isteklerini kabul ettirip İsveç'e yeşil ışık yakması bütün dünyada manşetleri süslerken, İskandinav ülkesindeki yerel medyada ise bayram var.





Dünyanın en büyük askeri örgütü NATO'nun üyeleri aylardır yeni bir ülkenin ittifaka katılıp katılmayacağını merak ediyordu. İsveç'i veto eden Türkiye'nin vereceği karar beklenirken, özellikle son bir ayda hızlanan diplomasi trafiği Pazartesi akşam saatlerinde sonuç verdi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi'ne bir gün erken giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le görüştü. Dünyanın kilitlendiği buluşmadan çıkan sonuç akşam saatlerinde resmen duyuruldu. Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya girişine yeşil ışık yaktığı, bunun karşılığında da Stockholm yönetiminin Ankara'nın taleplerine yanıt verdiği yedi maddelik ortak açıklama yayınlandı.

Washington'dan Londra'ya, Berlin'den Paris'e tüm NATO üyesi başkentlerin beklediği haber uluslararası ajanslar tarafından 'son dakika' koduyla dünyaya duyurulurken, uluslararası medyanın manşetleri de Türkiye oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap