SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

16 Ekim 2023 Pazartesi - 09:37




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Güne Başlamadan Tek Tıkla Türkiye ve Dünya Gündemi İşte Bu Haberde...

Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

KILIÇDAROĞLU: "KİM, KONGRELERDEN SONRA PARTİ ALEYHİNE KONUŞURSA, PARTİYİ TELEVİZYONLARDA TARTIŞILIR HALE GETİRİRSE KİMSE KUSURA BAKMASIN ONU PARTİDEN AYIRACAĞIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı'na 


başkanlık etti. Kılıçdaroğlu, "Farklı görüşler ortaya atılabilir ama kongre biter seçimler biter el ele omuz omuza sahaya çıkmak durumundayız. Kim, kongrelerden sonra parti aleyhine 

konuşursa partiyi televizyonlarda tartışılır hale getirirse kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım" dedi.

YEŞİL SOL, HEDEP OLDU: ÖZE DÖNÜŞ, 3. YOL, ÖCALAN MESAJLARI VERİLDİ, LGBT TÜZÜKTEN ÇIKTI

YSP’nin 4.büyük kongresinde partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi (HEDEP) oldu. 

Böylece parti 1990’dan bu yana kullandığı HEP, DEP, HADEP, DEHAP, HDP isimlerine benzer bir isme geri döndü. 50 bine yakın partilinin toplandığı Ankara’da kongrede HEDEP’in eş genel başkanlığına Tülay Hatimoğulları Oruç ile Tuncer Bakırhan seçildi. Yeni eş başkanlar “HDP ve Yeşil Sol, özüne dönmüş bir parti olarak yoluna devam edecek. Halkların ittifakıyla siyasette 3.yol olacak” vurgusu yaptı. Sık sık Öcalan anıldı, tecride karşı mesajlar verildi. Saygı duruşu sırasında iki kişi platforma çıkıp Öcalan posteri açınca salondan büyük alkış aldı. Kürsüdeki dijital Türk bayrağı dışında salona bayrak asılmadı. HDP ve YSP’nin tüzüğünde olan LGBT kavramı, HEDEP tüzüğüne “cinsel yönelim” olarak girdi. HEDEP’in yönetimine giren isimler arasında İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan ve oyuncu Kerem Fırtına da var.


HEDEP ADINI ALAN YEŞİL SOL PARTİ KONGRESİNDE BAKIRHAN VE HATİMOĞULLARI ORUÇ EŞ BAŞKAN OLDU

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak belirlenirken, eş genel başkanlıklara ise Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan seçildi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU, FİLİSTİN'E DESTEK MİTİNGİNDE: "BU DAVADA NE KADAR HAKLI  OLDUĞUMUZU, HEDEFTE TÜRKİYE’NİN OLDUĞUNU BİLMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün İstanbul Maltepe’de yapılan ‘Özgür Filistin Mitingi'nde; "Müslüman arkadaşlarım biz mücadeleyi vermezsek yarın kendi 

topraklarımız üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için ayağa kalkacaklar. Bu sadece Filistinle, Suriye ile ilgili bir mesele değil, Türkiye bu işin tam göbeğinde. Irak göbeğinde,eninde sonunda biz kendi topraklarımızı savunmak için bunlara karşı ayağa kalkmak zorunda kalacağız… Bu davada ne kadar haklı olduğumuzu, aslında hedefte Türkiye’nin olduğunu bilmeye ihtiyacımız var" dedi.


AHMET DAVUTOĞLU, FİLİSTİN'E DESTEK MİTİNGİNDE: "ORADA 75 YILDIR SÜREN BİR ZULÜM VAR. BUNUN VEBALİ SADECE İSRAİL'İ REJİMİNİ DESTEKLEYEN ÜLKELER ÜSTÜNDE DEĞİL BÜTÜN İSLAM DÜNYASI ÜZERİNDEDİR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün İstanbul Maltepe’de yapılan ‘Özgür Filistin Mitingi'nde; "Gazze’yi, terörist kaynağı gibi gösterenlere sesleniyorum, insanlığınızdan utanın. Öyle bir propaganda işliyor ki sanki Gazze özgürlükler içindeydi, sanki Filistin sakindi. Sanki bölgede barış vardı da bir sabah Hamas militanları onların tabiriyle ‘masum İsrail’e saldırdı.’ Bu bir aldatmacadır. Orada 75 yıldır süren bir zulüm var ve Mescid-i Aksa 56 yıldır işgal altında. Bunun vebali sadece İsrail rejimini destekleyen ülkeler üstünde değil, bütün İslam dünyası üzerindedir" dedi.

BAKAN TUNÇ'TAN, GAZZE'DE İNSAN HAKLARI KURULUŞLARINA GECİKMEKSİZİN HAREKETE  GEÇME ÇAĞRISI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Gazze'de yüzlerce çocuğun katline ve binlercesinin yaralanmasına neden olanlar ile buna seyirci kalanlar, bu insanlık suçunun ortağıdır. İnsan hakları kuruluşları gecikmeksizin harekete geçmelidir." ifadesini kullandı.

TBMM EKONOMİ AĞIRLIKLI MESAİ YAPACAK


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 12'nci Kalkınma Planı, 2024 yılı merkezi yönetim bütçesi, Irak ve Suriye tezkereleri ile emeklilere 5 bin lira Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesini de içeren konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifi için mesai yapacak.

ERDOĞAN'IN İMZASIYLA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI KURULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’na 2665 kadro tahsis edildi.

CHP GENEL BAŞKAN ADAYI ÖZEL: BAŞTA LAİKLİK, ALTI OKU CANI GİBİ SAVUNAN BİR PARTİYE İHTİYAÇ VAR

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP Düzce İl Kongresi’nde, "Dünya 


kadar saldırı var, laiklik tehdit altında. Bunu eğitim sendikalarına bırakalım. Bu konuda barolar açıklama yapsın. Biz bir şey söylersek yanlış anlaşılır, oyuna gelmeyelim diye diye oyuna gelme oyununa gelip dünya kadar taviz vermeyen, başta laiklik altı oku canı gibi savunan bir partiye ihtiyaç var” dedi.

YHT TEST SÜRÜŞÜNDE VAGONLAR RAYDAN ÇIKTI; CHP’Lİ KARASU UYARDI: OY UĞRUNA HATTI EKSİKLERLE AÇTILAR, ARAŞTIRMA ÖNERGEMİZ MECLİS’TE DURUYOR, YANLIŞTAN DÖNÜN!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında test sürüşünde tren raydan çıktı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, hattaki eksiklikleri defalarca gündeme getirdiğini anımsatarak “Bu hatta neden bu kadar çok kaza oluyor? Allah korusun, yolcu taşıma sırasında kaza olsaydı ne olurdu? Araştırma önergemiz Meclis’te duruyor. Yanlıştan dönün, hepsini bilimin ışığında araştıralım sonra hattı hizmete alalım” dedi.

"BARINAMIYORUZ, GEÇİNEMİYORUZ,YAŞAYAMIYORUZ" DİYEN EĞİTİM-İŞ SENDİKASI: 24 KASIM’DA İŞ BIRAKACAĞIZ

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay Samsun’da, “Eğitimde sistemsizlik sistem haline gelmiş durumda. 24 Kasım’da üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacak, 25 Kasım Cumartesi günü düzenleyeceğimiz büyük Ankara buluşmasında eğitim emekçilerinin haksızlığa karşı nasıl tek yumruk olacağını göstereceğiz” dedi.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR? 

65 YAŞ ÜZERİ ÜCRETSİZ ULAŞIMA KISITLAMA KARARI

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, tüm Türkiye'deki özel halk otobüslerinin her ayın sadece 4 günü 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıma kararı aldığını duyurdu.

OTOMOTİV ÜRETİMİ 1 MİLYONU AŞTI: YÜZDE 12'LİK ARTIŞ

Toplam otomotiv üretimi, bu yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 1 milyon 74 bin 155'e, otomobil üretimi de yüzde 21 artışla 687 bin 817'ye çıktı.

BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI ŞUBAT AYINDA HİZMETE AÇILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın Şubat ayı içinde İstanbullulara hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR? 

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARINDA ÖLENLERİN SAYISI 2670'E YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 670'e yükseldi. İsrail'de ise can kayıpları 1300'ün üstünde.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI: BU SAVAŞ, DURUMU SONSUZA KADAR DEĞİŞTİRECEK; HAMAS’I ORTADAN KALDIRACAĞIZ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Güçlü bir savaş olacak, ölümcül bir savaş olacak, kesin bir savaş olacak ve durumu sonsuza dek değiştirecek bir savaş olacak" dedi.

İSRAİL ORDUSU LÜBNAN'DAN YENİ BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİĞİNİ AÇIKLADI

İsrail ordusu, Lübnan topraklarından sınır bölgesindeki askerlere yeni bir tanksavar füzesi saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN: MISIR İLE GAZZE ARASINDAKİ REFAH SINIR KAPISI TEKRAR AÇILACAK

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yle çok iyi bir görüşme yaptığını ifade eden Blinken, Mısır'ın Gazze halkına önemli yardımlarda bulunduğunu söyledi. "Refah Sınır Kapısı tekrar açılacak." diyen Blinken, Birleşmiş Milletler (BM), Mısır, İsrail ve diğer ülkelerle yardımın Gazze'ye ulaştırılması için bir mekanizma oluşturulacağını bildirdi.

BEYAZ SARAY YETKİLİLERİ, ARAP VE MÜSLÜMAN AMERİKALI TOPLUMUN TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Başyardımcısı Jon Finer'ın Arap ve Müslüman Amerikalı toplumun temsilcileriyle bir araya geldiği bildirildi. Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamada Arap ve Müslüman Amerikalı toplumun temsilcilerinin görüşmede bazı "deneyim, öneri ve endişelerini" dile getirdikleri aktarıldı.

BM: GAZZE'NİN ÜZERİNDE ÖLÜM HAYALETİ DOLAŞIYOR

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardımlar Koordinatörü Martin Griffiths, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Griffiths, "Gazze'nin üzerinde ölüm hayaleti dolaşıyor" ifadelerini kullandı. "Su, elektrik, gıda ve ilaç olmazsa binlerce kişi ölecek" uyarısında bulunan Griffiths, bunun gerçek durum olduğunun altını çizdi.

AB’NİN ZİRVESİNDE İSRAİL KRİZİ: AB DIŞ POLİTİKA ŞEFİ BORRELL: VON DER LEYEN’İN İSRAİL’E DESTEK DURUŞU AB’NİN RESMİ POZİSYONUNU TEMSİL ETMİYOR

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün Çin ziyareti dönüşü düzenlediği basın toplantısında AB Komisyonu’nun Başkanı Ursula von der Leyen'in Kudüs’te Netanyahu ile görüşmesinden sonra “AB’nin İsrail'e koşulsuz destek verdiği”ni söylediği konuşmasına şerh koydu. Borrell, von der Leyen’in destek konusunda AB adına

konuşmadığını ve duruşunun AB'nin resmi pozisyonunu temsil etmediğini söyledi: “İsrail'in kendini savunma hakkı, uluslararası insani hukuka uygun olmalıdır. Gazze'nin kuzeyindeyaşayan 1 milyon insana yönelik uyarının uygulanması kesinlikle ama kesinlikle imkansızdır.”

İSRAİL GÜVENLİK İHRACATINI DURDURDU; KOLOMBİYA CUMHURBAŞKANI PETRO, AUSCHWİTZ'İ HATIRLATTI: SOYKIRIMI DESTEKLEMİYORUZ

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, İsrail-Hamas savaşına dair açıklamalarının ardından İsrail'in Kolombiya'ya güvenlik malzemeleri ihracatını durdurma kararını, "İsrail ile dış ilişkileri askıya almamız gerekiyorsa alırız" diyerek karşıladı. Kararını duyuran Petro, İsrail Ordusu ve hükümeti için de, "Soykırımı desteklemiyoruz. Auschwitz ve Gazze'deki kıyım için ağlayacaklar" ifadelerini kullandı.

KOLOMBİYA DEVLET BAŞKANI İSRAİL'İ ELEŞTİRMİŞTİ: ÜLKEYLE ASKERİ İHRACATIDURDURAN İSRAİL, TEL AVİV BÜYÜKELÇİSİ'Nİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI
İsrail, Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro'nun, Gazze'ye yönelik saldırılarla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle, Kolombiya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Margarita Menjarez'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANI TAJANİ: DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE ŞİDDET OLMAYAN GÖSTERİLERİ YASAKLAMANIN DOĞRU OLMADIĞINA İNANIYORUM

Bazı Avrupa ülkelerinin Filistin ile dayanışma gösterilerini yasakladığı ve İtalya'da ise bu gösterilerin yapıldığı hatırlatılan Tajani, "Fransa kendi tercihini yaptı. Her ülke kendi seçimini yapıyor. Demokratik bir ülkede, kötü gideceğine dair herhangi bir alarm yoksa, şiddet olmayan gösterileri yasaklamanın doğru bir şey olmadığına inanıyorum" dedi.

PUTİN: RUSYA İLE SAVAŞMAK İSTİYORLARSA BU BAMBAŞKA BİR SAVAŞ OLUR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın Rusya ile savaşmak istemesi halinde bunun "bambaşka bir savaş olacağını" söyledi.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV'DEN ERMENİSTAN'A UYARI: 2. KARABAĞSAVAŞI'NI, ANTİTERÖR OPERASYONUNU UNUTMASINLAR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "2. Karabağ Savaşı'nı, antiterör operasyonunu unutmasınlar. Eğer Ermenistan'da herhangi bir güç hala intikam hakkında düşünüyorsa bugünkü görüntülere iyi baksın" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap