SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

28 Ekim 2023 Cumartesi - 13:55




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

BABACAN: "YAŞANAN BU FACİAYA 'DUR' DEMEDEN ÖNCE KAÇ MASUM SİVİLİN DAHA HAYATINI KAYBETMESİ GEREKİYOR?" 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İsrail Gazze’de çocuk, kadın, sivil ayrımı gözetmeksizin yürüttüğü kıyımı ve hastane, okul, cami ayırmadan sürdürdüğü topyekûn yıkım hareketini bu gece yeni bir safhaya taşıdı. Bu operasyon, milyonlarca insanın evinden, yurdundan edilmesi ve 'Etnik temizlik' anlamına geliyor. Yaşanan bu faciaya 'Dur' demeden önce kaç masum sivilin daha hayatını kaybetmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı. 
 
ALİ BABACAN CUMHURİYETİN YÜZÜNCÜ YILI KUTLAMALARI KAPSAMINDA HATAYLILARLA SOHBET ETTİ 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Hataylı depremzedelerle buluşarak nasıl bir “yeni yüz yıl” hayal ettiklerini dinledi. Buluşma 1908’de inşa edilen ve 1965’ten bu yana Ata Koleji tarafından kullanılan; ancak 6 Şubat depreminde zarar gören tarihi bir yapının bahçesinde gerçekleşti. “Birlikte Yüz Yüze, Nice Yüzlere” başlığıyla Hatay’da gerçekleştirilen program Ali Babacan’ın YouTube kanalında yayınlandı. 

 
KILIÇDAROĞLU, 39 MİLLETVEKİLİ VERMESİNİN YANLIŞ OLMADIĞINI SAVUNDU: SEÇİLSEYDİM YANIMDA OLACAKLARDI, ŞİMDİ KARŞIMDALAR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi'nden istifa eden Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman'la yaptığı gizli olduğu öne sürülen buluşmada belediye başkanlığı teklif ettiği iddiasını reddetti. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'ndaki 4 partiye kendi listelerinden 39 milletvekili verme kararının yanlış olmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Seçilseydim yanımda olacaklardı, şimdi karşımdalar" dedi. 
 
KILIÇDAROĞLU: İSRAİL BAŞBAKANI HALA HASTANELERİ HEDEF GÖSTERİYOR. BU GECE, BU KATLİAMA SESSİZ KALAN HERKESİN ELİNE MASUM KANI BULAŞIR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gazze'de masumlar katlediliyor, yetmezmiş gibi, İsrail Başbakanı hala hastaneleri hedef gösteriyor. Bu gece, bu katliama sessiz kalan herkesin eline masum kanı bulaşır." açıklamasını yaptı. 
 
AKŞENER: "NETANYAHU TERÖRÜNE GÖZ YUMMAYA DEVAM EDENLER, HİÇ ŞÜPHESİZ Kİ; TARİHE BİR UTANÇ VESİKASI OLARAK GEÇECEKLER" 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Gazze’de gün geçtikçe büyüyen zulüm, bu geceki kara harekâtıyla artık geri dönülmez bir boyut kazanıyor. Netanyahu terörüne göz yummaya devam edenler, hiç şüphesiz ki; tarihe bir utanç vesikası olarak geçecekler. Uluslararası güvenliğin bir krize terk edilmemesi için tüm devletleri acilen bu terörü durdurmak üzere birleşmeye davet ediyorum" açıklamasını yaptı. 
 
KARAMOLLAOĞLU: "İSLAM DÜNYASI TÜRKİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜM DÜNYAYA VE İŞGALCİLERE FİLİSTİN'İN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMELİDİR" 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bugüne kadar İsrail'in Gazze'deki soykırımına seyirci kalan Batı ülkeleri artık insanlık suçuna karşı İsrail'in bu soykırımına engel olmalıdırlar. Aksi takdirde tarih onları da bu soykırımının ortağı olarak anacaktır. İslam dünyası ise Türkiye öncülüğünde bu gece izzet ve onurunun karanlığın içinde boğulduğunu izlemek yerine harekete geçmeli; tüm dünyaya ve işgalcilere Filistin'in sahipsiz olmadığını göstermelidir" açıklamasını yaptı. 
 
DAVUTOĞLU: "İSRAİL DEVLET TERÖRÜ UYGULAYARAK, KADIN ÇOCUK DEMEDEN MASUM SİVİLLERİ KATLEDİYOR, DÜNYA SEYREDİYOR" 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ey müslüman ayağa kalk! Ey insanlık ayağa kalk! Gazze’de katledilen insanlıktır. İsrail devlet terörü uygulayarak, kadın çocuk demeden masum sivilleri katlediyor, dünya seyrediyor. Yeter, yeter" dedi. 
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN HER BİR FERDİNİ BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ'NE DAVET EDİYORUM 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile herkesi Büyük Filistin Mitingi'ne davet etti. 
 
BAHÇELİ'DEN CUMHURİYET'İN 100. YILI İÇİN KUTLAMA MESAJI 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstiklale tutkun, istikbale hazır, daha nice yüzyıllara olan kararlılığımızla... Cumhuriyet'in 100. yılı yüce Türk milletine kutlu olsun." ifadesini kullandı. 
 
CHP’DEN “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI RESEPSİYONU”... KILIÇDAROĞLU: “ONLAR, DÜŞÜNÜ KURDUKLARI CUMHURİYET’İ İNŞA ETTİLER. BİZLERE DÜŞEN GÖREV İSE GÜZEL CUMHURİYETİMİZİ, EKSİKSİZ BİR DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRMAKTIR” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin düzenlediği “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Resepsiyonu”na katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet bir gecede kurulmuş, bulunmuş bir fikir değil, ilmek ilmek, bedel ödenerek ulaşılmış bir hedeftir. Aynı zamanda Cumhuriyet, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir gençlik düşüdür… Bu hayat akışı, 25 yaşında vatan ve millet sevdalısı bir genç subayın hem ülkesine hem halkına, hem de milletin egemenliğine duyduğu sarsılmaz inancın ve kararlı bir mücadelenin hikâyesidir. Her şeyi milleti için, milletle beraber gerçekleştiren bir liderin ülkesine bırakabileceği en güzel armağan, bağımsız bir Cumhuriyet’tir. Bizler, Büyük Önder Atatürk ve yol arkadaşlarının çizdiği istikamette, 100 yıl sonra, yeni bir görev ve hedefle bir aradayız. Onlar, düşünü kurdukları Cumhuriyet’i inşa ettiler. Bizlere düşen görev ise, güzel Cumhuriyetimizi, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır” dedi. 
 
KILIÇDAROĞLU: ZEREN KIZIMIZIN ÖLÜMÜNDEN KİM SORUMLUYSA HESAP VERECEK 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zeren kızımızın ölümünden kim sorumluysa; kimin kusuru, ihmali, beceriksizliği varsa hepsi hesap verecek" dedi. 
 
BAKAN YERLİKAYA: MERSİN LİMANI'NDA 610 KİLOGRAM KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkogüç Operasyonları kapsamında Mersin Limanı'nda 610 kg kokain ele geçirildi. 3 şüpheli şahıs yakalandı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; zehir tacirlerine göz açtırmayacağız. Limanlarımız yakın takibimizde" dedi. 
 
İZMİR'DE ÖĞRENCİLERDEN KYK YURDUNDA ÖLEN ZEREN ERTAŞ EYLEMİ: ÖLMEYE DEĞİL OKUMAYA GELDİK! 

İzmir’de üniversite öğrencileri, Aydın’da Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bir kız öğrenci yurdunda asansörün düşmesi nedeniyle Zeren Ertaş’ın yaşamını yitirmesini protesto etti. 
 
İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA, YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN İLE YAPILAN 1 AYLIK “GÖÇ” ANLAŞMASINI AÇIKLADI 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan ve Bulgaristan ile 1 aylık süreyle yapılan “göç” anlaşmasını açıkladı. 
 
DİLAN POLAT'A AİT 22 MİLYON 372 BİN TL'YE EL KONULDU 

Dilan ve Engin Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalar neticesinde Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla şirketlere ait 22 milyon 372 bin TL'ye el konuldu. 
 
FATİH     PORTAKAL'DAN     DEVA’LI     İSİMLERLE     GÖRÜŞEN     KILIÇDAROĞLU'NA:     SİYASİ AHLÂKSIZLIK! 

Sözcü TV Ana Haber spikeri Fatih Portakal, DEVA Partili isimlerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü iddiasına ilişkin olarak "siyasi ahlâksızlık" yorumunu yaptı. 
 
KURTULMUŞ: 29 EKİM 2023 ÇIKACAĞIMIZ BÜYÜK KOŞUNUN BAŞLANGIÇ TARİHİDİR 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "29 Ekim 2023 tarihi, Cumhuriyet'imizin ikinci asrını, Türkiye'nin Yüzyılı yapabilmek için çıkacağımız büyük koşunun başlangıç tarihidir." dedi. 
 
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: “82 ANAYASASI'NIN BÜTÜNÜYLE DEĞİŞTİRİLMESİ, TAM MANASIYLA SİVİL, ÖZGÜRLÜKÇÜ, KATILIMCI VE TÜRKİYE’Yİ İLERİYE TAŞIYACAK ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ” 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “12 Eylül’ün Türkiye’ye bırakmış olduğu en kötü miras 82 Anayasası’dır. Şimdi 82 Anayasası’nın bütünüyle değiştirilmesi, tam manasıyla sivil, özgürlükçü, katılımcı ve Türkiye’yi ileriye taşıyacak çalışmaları gerçekleştirmek zorundayız. Bu çalışmalara başlarken hiçbir ön yargı olmadan bütünüyle, müktesebatımızda olan bilgileri Türkiye’nin anayasa yapma tecrübesini bütün siyasi partilerin son derece ciddiyetle ve büyük bir olgunlukla yansıtacağından hiçbir şüphem yoktur” dedi. 
 
MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN CAN ATALAY AÇIKLAMASI: AYM KARARI ORTADA, MECLİS GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEK 

AYM'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın hakkında verdiği "hak ihlali" kararına ilişkin konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Anayasa Mahkemesi’nin kararı ortadadır. 
Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra ilgili mahkeme de kararını verecek ve Meclis de gereğini yerine getirecektir" dedi. 
 
CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NİN KARARI BEKLENİYOR: HEYETLE GÖRÜŞMEK İSTEYEN AVUKATLARA, GÜVENLİK ENGELİ 

Avukatlar, Gezi davası hükümlüsü TİP Milletvekili Can Atalay’la ilgili AYM kararı doğrultusunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vereceği kararı Çağlayan Adliyesi'nde beklemeye devam ediyor. Heyetle görüşmek isteyen avukatlara ise güvenlik görevlileri engel oldu, mahkemeye giden koridora bariyer kuruldu. 
 
AKP'Lİ HÜSEYİN YAYMAN: RECEP TAYYİP ERDOĞAN İKİNCİ ATATÜRK’TÜR; ATATÜRK, BUGÜN YAŞASAYDI CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA YER ALIRDI 

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Cumhuriyetimizi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur. Onu, muasır medeniyet seviyesi düzeyine çıkartan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla, Recep Tayyip Erdoğan ikinci Atatürk’tür ve Türkiye’nin 2053 hedeflerine varması, 2071 hedeflerine varması için her geçen gün daha fazla çalışmaktadır, çalışmaya devam edecektir” dedi. 
 
İMAMOĞLU, 'DİVAN BAŞKANLIĞI' TEKLİFİNİ KABUL ETTİĞİNİ DOĞRULADI: SAYIN ÖZGÜR ÖZEL'LE TARİFLEDİĞİMİZ YOL YÜRÜYÜŞ BİÇİMİNDE DE AYNI NOKTADAYIM 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde kendisine divan başkanlığı teklif edilmesine ilişkin konuştu. İmamoğlu "Divan Başkanlığı çok kutsal bir sorumluluk ve vazife" ifadelerini kullanırken; "4 Haziran tarihinde, ne ifade etmişsem bugün aynı kanaatlere sahip birisiyim. Bu konuda da Sayın Özgür Özel'le tariflediğimiz yol yürüyüş biçiminde de aynı noktadayım." dedi. 
 
İYİ PARTİLİ ERGUN'DEN TÜRKİYE'DEKİ YABANCI SAYISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA: 10 MİLYON CİVARINDA OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR 

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Meclis'te düzenlediği basın açıklamasında Türkiye'deki yabancı sayısına ilişkin "10 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Son yıllarda iyice hızlanan bu insan akını adeta istilaya dönüşmüştür" dedi. 
 
SAADET- GELECEK GRUP BAŞKANI ÖZDAĞ: DOĞU TÜRKİSTAN’DA YAPILAN İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ DİLE GETİRMEK ADINA 4 PARLAMENTER JAPONYA’YA GİDİYORUZ 

Saadet- Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ, "Çin’de uzun zamandır Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine Kırgız, Kazak Türklerine başka etnisitelerden ve başka dinlere mensup insanlara karşı büyük bir insan hakları ihlalleri yapılmaktadır. Çin, Doğu Türkistan kapılarını dünyadaki bütün insan hakları savunucularına, partilere, bu konuyla ilgilenen tüm hukukçulara açmak zorundadır. Biz de Çin’e sesleniyoruz anayasana uygun hareket et, insan haklarına uygun hareket et. Japonya parlamentosunda Doğu Türkistan’da yapılan insan hakları ihlallerini dile getirmek adına 30 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde Japonya’da olacağız. TBMM’den dört parlamenterle beraber Japonya’ya gidiyoruz" dedi. 
 
ÇETE LİDERLİĞİNDEN HÜKÜM GİYEN DÖNER KARDEŞLER, YARGITAY KARARIYLA SERBEST KALDI: 2018’DE BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ 

Zeytinburnu’nda “Döner Kardeşler” olarak bilinen Emirhan Döner ve Turhan Döner, Yargıtay’ın bir kısım cezalarını bozması sonucu tahliye edildi. 2019’da başlatılan soruşturma sonucunda suç örgütü yöneticiliği ile yargılanan kardeşlerden Emirhan Döner geçen sene 44 yıl, Turhan Döner ise 34 yıl hapis cezası almıştı. Turhan Döner, suç örgütü soruşturmasının başlamasından önce 2018’de MHP’den milletvekili aday adayı olmuş ve Bahçeli ile görüşmüştü. 
 
ÖĞRENCİLERDEN 'KYK' PROTESTOSU: ARKADAŞLARIMIZI ÖLÜME SÜRÜKLEYENLERİN ADALETLE YÜZLEŞMESİNİ İSTİYORUZ; AKP BÜROKRATLARI CANIMIZA KASTEDİYOR

Aydın’daki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arızalanan bir asansörün düşmesi sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümü, İstanbul’daki Kadıköy İskelesi’nde protesto edildi. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, “Bu yaşananları hak etmiyoruz. Geçinmek istiyoruz ve insanca yaşamak istiyoruz. Arkadaşlarımızı ölüme sürükleyen sorumluların adaletle yüzleşmesini istiyoruz. Hakkını arayanların karşısına barikatları çekenlere karşı bir arada duracağız” denildi. 
 
DİYANET, CUMHURİYET HUTBESİNDE ATATÜRK'E YER VERMEDİ 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün kutlanacağı hafta belirlenen cuma hutbesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermedi. 
 
ATATÜRK'ÜN FOTOĞRAFINI YAKAN 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Kayseri'de Atatürk'ün fotoğrafının yakılmasına ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı. 
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

YILMAZ, ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRME HEDEFİNİ YİNELEDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, "Büyümeyi sürdürüp, enflasyonda tek haneye dönmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
İHRACATÇI VE REEL SEKTÖRE HAZİNE GARANTİLİ YENİ DESTEK PAKETİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçıların ve reel sektörün her zaman arkasında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkânını firmalarımıza sunacağız" dedi.
 
MISIR İLE TİCARİ İLİŞKİLER İLERİ SEVİYEYE TAŞINIYOR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısır'a düzenlediği ziyarette iki ülke arasındaki ticarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Bolat, "5 yıllık sürede karşılıklı ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.
 
BAHÇIVAN: SANAYİNİN 100 YILLIK SORUNU FİNANSMAN

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, geçmiş 100 yılda Türk sanayicisinin en çok zorlandığı konuya işaret ederek, "Finansman tabii Türk sanayicisinin yurt dışındaki rakipleri ile en önemli fırsat eşitsizliği yaratan konu başlığı" değerlendirmesinde bulundu.
 
ENERJİSA ÜRETİM VE ENERCON'DAN 1,2 MİLYAR DOLARLIK İŞ BİRLİĞİ

Elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim ve Almanya merkezli rüzgar türbini üreticisi Enercon, 1,2 milyar dolar yatırımla hayata geçecek YEKA-2 Rüzgar Enerjisi Santrallerinin (RES) ana ekipmanlarının sevkiyatlarını başlatacak imzaları attılar.
 
FİTCH, TÜRKİYE'DE KÖRFEZ YATIRIMLARININ ARTMASINI BEKLİYOR

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımları desteklemesinin beklendiğini belirtti.
 
BAKAN URALOĞLU AÇIKLADI: "BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ" İÇİN ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AKP'nin düzenlediği ve 28 Ekim Cumartesi günü yapılacak "Büyük Filistin Mitingi" nedeniyle Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı ile Marmaray seferlerinin ücretsiz olacağını duyurdu. Ankara’da Başkentray ve İzmir’de de İZBAN banliyö tren seferleri de bu tarihte ücretsiz hizmet verecek.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

GAZZE’NİN İNTERNETİ, İLETİŞİM HATLARI KESİLDİ. İSRAİL ORDUSU: “KARA KUVVETLERİ BU GECE GAZZE’DEKİ OPERASYON SAHASINI GENİŞLETECEK”

İsrail ordusu, bölgedeki iletişim hatları keserek kara kuvvetlerinin bu gece Gazze Şeridi'ndeki "operasyon sahasını genişleteceğini" açıkladı. Gazze Şeridi'nin özellikle kuzeybatısındaki hava saldırıları, hava karardığından bu yana yoğunlaştı ve bölgenin internet ve mobil iletişim hizmetleri çöktü. Hava saldırılarının yaşandığı Gazze Şeridi'nden de İsrail tarafına roket atışları yapılıyor.

İSRAİL, SALDIRILARIN 22'NCİ GÜNÜNDE GAZZE'Yİ YOĞUN BOMBARDIMANA TUTTU

Gazze’nin kuzeyini obüslerle vuran İsrail ordusu, daha sonra da bölgeye yoğun hava saldırıları düzenledi. Gazze’nin birçok noktasını vuran İsrail ordusu, bölgeye sabaha kadar aralıksız bomba yağdırdı. İsrail uçakları ise Eş-Şati ve Nuseyrat mülteci kampları ile Beyt Lahiya, Beyt Hanun ve Gazze'nin katıldığı başka rejimki evleri havadan hedef aldı.
 
İSRAİL ORDUSU, GAZZE SINIRINDAKİ OPERASYONLARIN "RESMİ BİR KARA HAREKATI" OLMADIĞINI AÇIKLADI

Kanal 12 televizyonunun, Beyaz Saray'dan ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberde, "İsrail güçlerinin, Gazze'ye karadan sınırlı bir şekilde girdiği" kaydedildi.
 
BM GENEL KURULU, GAZZE'DE ACİL İNSANİ ATEŞKES İSTENİLEN KARAR TASARISINI KABUL ETTİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının" istendiği karar tasarısını kabul etti.
 
İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI, BM'DEKİ 120 ÜLKENİN İNSANİ ATEŞKES TALEBİ İÇİN "ALÇAKÇA ÇAĞRI" DEDİ

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda alınan kararla 120 ülkenin Gazze'de acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunmasıyla ilgili olarak "alçakça çağrı" ifadesi kullandı.
 
BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ KİRBY: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE DİĞER LİDERLERİN KENDİLERİ ADINA KONUŞMALARINA İZİN VERECEĞİM

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, “Hamas’ın terör örgütü olduğuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer liderlerin kendileri adına konuşmalarına izin vereceğim” dedi.
 
BAKAN FİDAN: İSRAİL BİR TERCİH YAPMAK ZORUNDA

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İsrail bir tercih yapmak zorunda, Filistinlilerin varlığını yok saymak, haklarını göz ardı etmek, baskı ve zulüm uygulamak, İsrail'e barış getirmedi, getirmeyecek" dedi.
 
BM GENEL KURULU, GAZZE'DE ACİL İNSANİ ATEŞKES İSTENİLEN KARAR TASARISINI KABUL ETTİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının" istendiği karar tasarısını kabul etti.
 
NETANYAHU'DAN GAZZE'YE KARA HAREKÂTI HAZIRLIĞINDA "YEŞAYA KEHANETLERİ" VURGUSU

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik kara harekâtına hazırlandığını açıklarken; "Hamas'a karşı Yeşaya kehanetlerini göreceğiz" ifadelerini kullandı
 
İSRAİL ORDUSUNDAN REUTERS VE AFP'YE MEKTUP: GAZZE'DEKİ GAZETECİLERİN GÜVENLİĞİNİ GARANTİ EDEMEYİZ

Gazze'deki gazetecilerin İsrail saldırılarının hedefi olmayacağına dair güvence istemeleri üzerine İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), AFP ve Reuters'a birer mektup yolladı.  "IDF, Gazze'de Hamas'ın tüm askeri faaliyetlerini hedef almaktadır" denilen mektupta, Hamas'ın askeri operasyonlarını kasıtlı olarak "gazetecilerin ve sivillerin yakınına" düzenlediği belirtildi... IDF'nin mektubu "Bu koşullar altında çalışanlarınızın güvenliğini garanti edemeyiz ve onların güvenliği için gerekli tüm tedbirleri almanızı şiddetle tavsiye ederiz" şeklinde sona erdi.
 
MACRON, GAZZE'DEKİ ÇATIŞMALARA İNSANİ ARA VERİLMESİNİ İSTEDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in 21 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de çatışmalara insani ara verilmesini istedi.
 
AMERİKALI YAHUDİLER TEMSİLCİLER MECLİSİ’NDEN SONRA NEW YORK’TAKİ BÜYÜK GARDA ATEŞKES İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTI

Gazze'deki İsrail saldırılarına karşı ateşkes talebiyle New York'taki Grand Central tren garında oturma eylemi yapan Yahudi Amerikalı barış yanlısı göstericilerden yüzlercesi gözaltına alındı.
 
AB'DEN PUTİN İLE GÖRÜŞEN ORBAN'A MESAJ: GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ AB'Yİ VE AB İÇİNDEKİ BİRLİĞİ ETKİLEYECEKSE ŞEFFAF OLUNMALI

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen üye ülke Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban'a, "görüşmenin içeriği hakkında şeffaf olması" gerektiği mesajını verdi.
 
İSPANYA’DA ROMA KATOLİK KİLİSESİ’NDE 200 BİNDEN FAZLA ÇOCUĞUN İSTİSMAR EDİLDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

İspanya’da 200 binden fazla çocuğun Roma Katolik din adamları tarafından cinsel istismara uğradığı iddia ediliyor. Bağımsız bir komisyon tarafından hazırlanan raporda, Katolik kilisesinin bu vakalara tepkisinin yetersiz olduğu ve tazminat sağlamak amacıyla bir fon oluşturulması çağrısında bulunuluyor.
 
İSPANYA'DA 200 BİNDEN FAZLA ÇOCUĞUN, KATOLİK KİLİSESİ'NDEKİ DİN ADAMLARININ CİNSEL İSTİSMARINA UĞRADIĞI TESPİT EDİLDİ

İspanya'da bağımsız bir komisyon, 200 binden fazla çocuğun Katolik din adamlarının cinsel istismarına maruz kaldığının tahmin edildiğini açıkladı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap