SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

04 Kasım 2023 Cumartesi - 09:53




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

ERDOĞAN'DAN TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ZİRVESİ’NDE "FİLİSTİN" MESAJI: GAZZE’DE 28 GÜNDÜR İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLENMEKTEDİR!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana’da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'nde konuştu. "Filistin’de benzeri görülmemiş bir insanlık dramı yaşanıyor. 7 Ekim’den beri şahit olduklarımızı mazur gösterecek bu vahşeti anlatacak hiçbir kavram yoktur. Açık ve net söylemek gerekirse Gazze’de 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir" diyen Erdoğan, "Türk dünyası olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz önce ateşkese sonrasında da kalıcı barışa giden yolu kolaylaştıracaktır. Türk Devleti Teşkilatları olarak sergileyeceğimiz duruş da diğer kuruluşlara örnek teşkil edecektir" çağrısı yaptı.
 
ERDOĞAN, KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI TOKAYEV'E TOGG HEDİYE ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'e, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u hediye etti.
 
AKŞENER KÜTAHYA'DA ERDOĞAN'A SESLENDİ: YERLİKAYA İYİ GİDİYOR, ONUN ELLERİNİ DE SAKIN OLA TUTMA, BU ÜLKE NEREDEYSE KOLOMBİYA'YA DÖNÜYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kütahya’da “Sayın Erdoğan bu gençleri gör kardeşim sen bu ülkenin Cumhurbaşkanısın, bu aradaki farkı gör, acayip pahalı arabaları alan babaların çocuklarının ne yaptığı gör. Okul önlerinde neler satılıyor gör. Sayın Erdoğan, Sayın Ali Yerlikaya iyi gidiyor, onun ellerini de sakın ola tutma. Çünkü bu ülke neredeyse Kolombiya’ya doğru dönüyor. Böyle bir şey olmaz. Kızlarımızın içinde bulunduğu şartları bir bilseniz. Hukuk da sensin, kuvvet de sensin. Madem bu tek adam sistemini talep ettin, gereğini yap Erdoğan” diye konuştu.
 
AKŞENER'DEN VEKİL HATİPOĞLU'NUN İSTİFASI HAKKINDA AÇIKLAMA: SAYGI DUYUYORUM, BAŞARILAR DİLİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti’den istifasına ilişkin, “İstifayı irade beyanı olarak görürüm ve saygı duyuyorum... Dolayısıyla bugün itibarıyla Sayın Hatipoğlu'na başarılar diliyorum. Benim değil, Eskişehirlilerin nasıl karşıladığı önemli olan. O nedenle söyleyecek bir sözüm yok. Hayırlısı olsun" dedi.
 
AKŞENER’İN BASIN DANIŞMANI MURAT İDE’NİN GÖREVİNE SON VERİLDİ: AKŞENER’LE GÖRÜŞEMEYEN İDE: “HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden sonra istifaların, görevden alınmaların hız kesmediği İyi Parti’de Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde’nin de görevine son verildi. İde’ye görevden alındığını parti sözcüsü Kürşad Zorlu açıkladı. Görevden alınmasıyla ilgili Akşener’le görüşemeyen İde, “Hayırlı olsun” demekle yetindi. İyi Parti’de yerel seçim sonrası Akşener’in de görevi bırakabileceği iddiaları var.
 
RAWEST’TEN İSTANBUL’DA KÜRT SEÇMEN ARAŞTIRMASI: YEREL SEÇİMDE CHP, AK PARTİ’Yİ GEÇEREK İSTANBUL’DA 2. PARTİ OLUYOR

Rawest Araştırma, İstanbul’da yaşayan Kürt seçmenlere bu Pazar yerel seçim olsa hangi partiye oy vereceklerini sordu. Katılımcıların %46’sı HDP’nin adayına oy vereceğini söylerken, %27,9’u ise CHP’nin, yüzde 23,2’si ise AK Parti’ye oy vereceğini söyledi. Mart 2024 yerel seçimlerinde “Kesinlikle Ekrem İmamoğlu’na oy veririm” diyenlerin oranı %33,4, “desteklediğim parti aday çıkarırsa adaya oy veririm, çıkartmazsa İmamoğlu’na veririm” diyenlerin oranı ise %24,6, “İmamoğlu’na oy vermem” diyenlerin oranı %31,4 oldu. İmamoğlu, CHP’nin adayı olursa ve HDP de İstanbul’da aday çıkartırsa tercihlerinin ne olacağına sorusuna 14 Mayıs'ta HDP'ye oy verdiğini söyleyenlerin %70’i “HDP’nin desteklediği adaya oy veririm” dedi.
 
CHP'DE KURULTAY HAZIRLIKLARI: DİVAN BAŞKANI İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP'de 4-5 Kasım tarihlerinde genel başkanın ve parti meclisi üyelerinin seçileceği 38. Olağan Kurultay için hazırlıklar sürüyor. Kurultayda Divan Başkanı olarak görev yapacak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kurultayımızın hazırlıklarını, görevli milletvekili arkadaşlarımızla birlikte inceledik" dedi.
 
YAZICI: TÜRKİYE YÜZYILI'NI HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Milletimizin verdiği yetki ve destekle Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.
 
KOTİL: KAAN, TÜRKİYE YÜZYILI'NI DEĞİŞTİRECEK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak Kaan'la ilgili, "TUSAŞ'ta yapımı devam eden Kaan yüzde 100 yerli ve millidir. 'Kaan' Türkiye Yüzyılı'nı değiştirecektir. Şu anda bütün testleri yapılıyor ve uçacak" dedi.
 
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA YURT DIŞI YASAĞI İDDİASI GÜNDEME GELMİŞTİ; BAKAN YERLİKAYA, BAŞKAN HAKKINDA İKİ SORUŞTURMA YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Hakkında yurt dışı yasağı kararı verildiği iddiasıyla gündeme gelen Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Canpolat hakkında verilen soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Canpolat hakkında açılan iki soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Yerlikaya, soruşturmanın detayı ve Canpolat hakkında yurt dışı çıkış yasağı verilip verilmediği sorularını ise yanıtsız bıraktı.
 
DİYARBAKIR'DA RÜŞVET SORUŞTURMASI: AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINA YURT DIŞI YASAĞI

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi’nde görevli F.K. ile belediye başkan yardımcısı S.A.'nın yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından ifadesi alınan AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı getirildi.
 
GAZETECİ CENGİZ ERDİNÇ YURT DIŞI YASAĞI KONULARAK SERBEST BIRAKILDI

Dün gözaltına alınan Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç, adli kontrol şartıyla Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla Cengiz Erdinç'i serbest bıraktı.
 
SERBEST BIRAKILAN GAZETECİ CENGİZ ERDİNÇ, TOLGA ŞARDAN İÇİN ÇAĞRI YAPTI: BİR GAZETECİYİ DOĞRU YAPTIĞI HABER YÜZÜNDEN BUNA RAĞMEN YALAN HABER DİYE HAPSE TIKAMAZSINIZ

Gözaltına alınan ve yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol ile serbest bırakılan gazeteci Cengiz Erdinç, tutuklanan gazeteci Tolga Şardan için çağrı yaptı. Erdinç, “Ben serbest bırakıldım ama gazeteci Tolga Şardan hâlâ hapiste. Ben dört metrekare bir yerde bunun ne olduğunu biliyorum. O, eşinden ve çocuklarından uzakta. Sadece gazetecilik yaptığı için hapiste. Bu kabul edilemez bir durum. Olmayacak bir şey bu. Muz cumhuriyeti falan değil burası. Evet, o oluyor bu oluyor ama bir gazeteciyi doğru yaptığı haber yüzünden buna rağmen yalan haber diye hapse tıkamazsınız” dedi.
 
IPSOS ARAŞTIRMA: TÜRKİYE'DE HER 3 KİŞİDEN BİRİ GELECEĞE KARŞI UMUTSUZ

IPSOS Araştırma Cumhuriyet'in 100. yılına ilişkin yaptığı araştırmanın verilerini yayımladı. Türkiye'nin ikinci yüzyılına ilişkin sorular içeren anket, haziran ayından itibaren toplam 4 bin katılımcının verdiği cevaplara göre hazırlandı. Araştırmaya göre; Türkiye'de her 3 kişiden biri geleceği konusunda umutsuz
 
BAKAN TUNÇ'TAN "POLAT ÇİFTİ, YARGIDA RÜŞVET İDDİALARI VE ÖZEL AF" AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kara para soruşturması kapsamında gözaltına alınan Polat çiftçi hakkında "İddianameyle hangi suçların işlendiği ortaya çıkacak." dedi. Yargıdaki rüşvet iddialarının incelendiğini de belirten Adalet Bakanı, "Bu iddiaların doğruluğu ortaya çıkarsa HSK gerekli işlemleri yapar. "dedi. Tunç, mahkûmlara özel "100. yıl affı" olmayacağını açıkladı.
 
ERSAN ŞEN’DEN DİLAN-ENGİN POLAT ÇIKIŞI: “SERVET SAHİBİ OLMAK SUÇ DEĞİL. DOSYAYI BİLİYORUM; AVUKATLARI DEĞİLİM OLABİLİRDİM DE”

Kara para aklama suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili konuşan Ersan Şen: “Türkiye Cumhuriyeti’nde servet sahibi olmak suç değil. Bindiği araçlardan ve yaşlarından dolayı insanları soruşturacaksak… Anneannesinin üzerine şirket kurmak yasak değilse kurulabiliyorsa kurabilir.” Şen, İsmail Saymaz’ın “dosyayı biliyor musunuz” sorusuna “biliyorum” diye cevap verdi. Polat çiftinin, yasadışı bahisten hüküm giyen Veysel Şahin'e yakın adamlarının parasını akladığı iddia edilmişti. Veysel Şahin’in avukatlığını da Ersan Şen yapıyor.
 
GENÇLİK VE SPOR BAKANI, KYK YURDUNDA YAŞANAN FACİAYA İLİŞKİN KONUŞTU: ASANSÖRÜN BAKIMLARI YAPILMADI BİLGİSİ ASILSIZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin olarak, "Tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek" dedi. Bakan Bak, Aydın'da bir öğrencinin hayatını kaybettiği kazada asansörün bakımının yapılmadığı iddialarını yalanladı.
 
İYİ PARTİLİ ÖZLALE: KAZANIN YURTTAKİ ASANSÖR DENETLENDİKTEN SONRA OLMASI ÇOK DAHA KORKUTUCU

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın "asansör denetimlerinin yapıldığına" ilişkin sözlerini eleştirdi. Özlale, "Ben o yurttaki asansörün denetlendikten sonra kazanın olmasını çok daha korkutucu buluyorum. Çünkü bir kamu hizmeti veriyorsunuz, kamu hizmetine özel sektörü taşeron ediyorsunuz. Özel sektöre taşere ettiğinizde onun insafına kalıyorsunuz. O özel sektör alelade bir kontrol yapıyorsa, bize gelen bilgiler sadece imzanın atıldığı ile ilgili ve o zaman problemin çok daha büyük olduğunu gösteriyor" dedi.
 
CHP'Lİ AKAY: KİRALAMA YÖNTEMİYLE YURT SORUNLARI ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILDI; BU YERLERDE YANGIN ALGILAMA, YAĞMURLAMA SİSTEMİ, YANGINA DAYANIKLI KAPI YOK

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde "Siz kiralama yöntemiyle bu yurt sorunlarını çözmeye çalıştınız ama baktığımız zaman bu kiraladığınız alanlar mesken veya iş yeri olarak kullanılmak üzere yapılmış. Bu binalarda yangına yönelik yağmurlama sistemi yok, otomatik yangın algılama sistemi yok, aydınlatma sisteminde sıkıntılar var, yangına dayanıklı kapılar yok, mutfak davlumbazları söndürme sisteminin bir kısmında sorunlar var" dedi.
 
TBMM'YE ZİYARETÇİ GİRİŞİ İÇİN YENİ DÜZENLEME

TBMM'de yoğunluk ve güvenlik tedbirleri dikkate alınarak ziyaretçilerin araçla giriş yapabileceği yeni nizamiye oluşturulacak, Çankaya kapı yalnızca protokol girişleri için kullanılacak.
 
DÜNDAR KILIÇ’IN KIZI UĞUR KILIÇ’I ÖLDÜREN ABDURRAHMAN KESKİN, İŞKENCE EDİLMİŞ HALDE ÖLÜ OLARAK BULUNDU

20 Ocak 1995’te mafya babası Dündar Kılıç’ın kızı Uğur Kılıç’ı öldürerek 90’lı yıllara damgasını vuran Abdurrahman Keskin, Sakarya bölgesinde ölü olarak bulundu. ODA TV’nin haberine göre Keskin’e ölmeden önce işkence edildiği belirtildi. Uzun yıllar hapis yatan Keskin, hapisten çıkmıştı.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

BAKAN ŞİMŞEK: BİR YILDA ENFLASYONU CİDDİ ŞEKİLDE KONTROLE ALACAĞIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz, cari açığı kapatacağız" dedi.
 
ENFLASYON, TÜİK'E GÖRE YÜZDE 61, ENAG'A GÖRE YÜZDE 126

Ekim ayı enflasyon verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre ekim ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61,36 olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre değişim oranı ise yüzde 3,43 oldu.
 
2024 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon verilerini açıklamasıyla 2024 yılı yeniden değerleme oranları da belli oldu. Buna göre 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak gerçekleşti.
 
İSTANBUL'DA BİR AİLENİN AYLIK YAŞAMA MALİYETİ 46 BİN LİRA

İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı, dört kişilik bir ailenin mega kentteki bir aylık yaşama maliyetini hesapladı. Buna göre İstanbul'da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,69 artarak 45.956 liraya ulaştı.
 
S&P GLOBAL, TÜRKİYE'YE İLİŞKİN BÜYÜME, ENFLASYON VE DOLAR KURU TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI

S&PGR Türkiye büyüme beklentileri 2023 için yüzde 3,5, 2024 için yüzde 2,3 olarak belirlendi. Kurum dolar/TL’nin 2024’te 40’a ulaşmasını bekliyor. Kurumun ortalama TÜFE tahminleri ise 2023 için yüzde 53, 2024 için yüzde 48.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

TDT DEVLET BAŞKANLARI KONSEYİ 10. ZİRVESİ'NİN ASTANA BİLDİRİSİ KABUL EDİLDİ

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'nin Astana Bildirisi yayımlandı. Bildiride, İsrail-Filistin çatışmasında acil ateşkes çağrısı yapıldı.
 
BM: GAZZE VE BATI ŞERİA İÇİN 1,2 MİLYAR DOLARA İHTİYAÇ VAR

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da 2,7 milyon kişinin gereksinimleri için 1,2 milyar dolara ihtiyaç olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.
 
GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞI: ŞİFA HASTANESİ'NİN GİRİŞİNDE, İÇİNDE YARALILARIN BULUNDUĞU AMBULANS KONVOYU VURULDU; ÇOK SAYIDA CAN KAYBI VAR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin ağır yaralıları taşıyan bir ambulans konvoyunu hedef aldığını, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu duyurarak, "İsrail, Refah Sınır Kapısı'na ulaşmak üzere güneye doğru hareket halindeki ambulans konvoyunu hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralılar var" dedi.
 
HENİYYE: HASTANELERİ VURAN İSRAİL, ABD DESTEĞİYLE ULUSLARARASI YASALARA MEYDAN OKUDU

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 3 hastaneye yönelik saldırısına tepki göstererek, İsrail'in ABD desteğiyle uluslararası yasalara meydan okuduğunu belirtti.
 
BM KURULUŞLARI: GAZZE ŞERİDİ'NDE 2 BİN 326 KADIN VE 3 BİN 760 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 2 bin 326 kadın ve 3 bin 760 çocuğun öldürüldüğünü, bunun da tüm can kayıplarının yüzde 67'sine tekabül ettiğini bildirdi.
 
HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH: HAMAS'IN 7 EKİM SALDIRISINDAN HABERSİZDİK; YAPILAN SİYONİST YAPI İÇİN DEPREM YARATTI

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana ilk konuşmasında, 7 Ekim'de Hamas'ın Filistin'e yaptığı saldırıdan önceden haberdar olmadıklarını söyledi.  Nasrallah, "Bu savaş tamamen Filistin'in, Filistinliler için, hiçbir bölgesel sorunla alakası yok" dedi.  Hizbullah lideri, "Bu kutsal savaşın artık bir parçası olan güçlü Iraklı ve Yemenli elleri selamlamalıyız" dedi. Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yaptığı saldırının bir "deprem" etkisi oluşturduğunu ifade eden Nasrallah, "Yöneticileri ne yaparsa yapsın, Aksa Tufanı Siyonist yapıyı etkilemeye devam edecek" ifadelerini kullandı.
 
BLİNKEN, TEL AVİV'DE: İSRAİL'İN DE GAZZE'NİN KONTROLÜNÜ VE SORUMLULUĞUNU ÜSTLENEMEYECEĞİNİ BİLİYORUZ; ÇATIŞMADA İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ CEPHE AÇILMAMALI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la ilgili statükonun devam edemeyeceğini savunarak "İsrail'in de Gazze'nin kontrolünü ve sorumluluğunu üstlenemeyeceğini biliyoruz." dedi. Hizbullah ve Lübnan konusundaki bir soruya yanıt olarak Blinken, "Bu çatışmada ikinci veya üçüncü bir cephenin açılmaması konusunda başından beri çok netiz." diye konuştu.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN, ÜRDÜN'DE 5 ARAP ÜLKESİNİN BAKANLARIYLA "GAZZE'DEKİ DURUMU" GÖRÜŞECEK

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in, bugün Ürdün'ün başkenti Amman'da, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dışişleri bakanlarıyla İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda görüşeceği açıklandı.
 
PUTİN: HERHANGİ NORMAL BİR İNSAN GAZZE'DE YAŞANANLARA TEPKİ VERMİYORSA KALBİ YOKTUR

Putin, Gazze'de yaşananlara üzülmeyenlerin "taş kalpli" olduğunu söyledi. ABD'nin Yahudileri destekliyormuş gibi görünmeye çalıştığını anlatan Putin, "Bir yandan da Ukrayna'daki ajanlarının elleriyle Rusya'da Yahudi katliamı örgütlemeye çalışıyorlar. Bu bir çeşit sapkınlıktır" dedi.
 
PUTİN, RUSYA'NIN NÜKLEER DENEME YASAĞI ANTLAŞMASINA VERDİĞİ ONAYI GERİ ÇEKEN İMZAYI ATTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Antlaşması'na (CTBT)  verdiği onayı geri çeken tasarıyı imzaladı. CTBT, tüm nükleer denemeleri yasaklamayı hedefleyen ve bu yolda önemli bir milat kabul edilen bir antlaşmaydı.
 
ABD'DEN 'NASRALLAH' AÇIKLAMASI: LÜBNAN'IN YAŞAYACAĞI MUHTEMEL YIKIM HAYAL BİLE EDİLEMEZ; 2006'DAKİNDEN DAHA KANLI BİR SAVAŞA DÖNÜŞME POTANSİYELİ VAR

ABD, Hizbullah lideri Nasrallah'ın bugünkü konuşmasına ilişkin "Ağız dalaşına girmeyeceğiz. ABD, Hamas'ın İsrail'e getirdiği çatışmanın tırmanmasını veya genişlemesini istemiyor" açıklamasını yaptı.
 
FRANSA SENATOSU’NDA APARTHEİD TİPİ YASA TASARISI: SİYONİZMİ ELEŞTİRENLER HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILACAK

Fransa Senatosu'nda siyonizm karşıtlığının 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngören bir yasa teklifini sunuldu. Yasa teklifi kabul edilirse, ihlalde bulunan kişiler beş yıla kadar hapis ve 100.000 Euro'ya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak.
 
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: GAZZE'DE ÇATIŞMALAR DURMAZSA İNSANİ FELAKET DAHA DA KÖTÜLEŞECEK

İngiltere merkezli örgütten yapılan açıklamada çatışmalar nedeniyle sivil ölümlerinin daha önce görülmemiş seviyelerde gerçekleştiği ifade edilerek, "Sayısız hayat parçalandı, birbirinden koparıldı ve alt üst oldu." değerlendirmesi yapıldı.
 
ABD'Lİ TEMSİLCİLER MECLİSİ ÜYESİNDEN, FİLİSTİNLİLERİN ABD'YE GİRİŞİNİ YASAKLAYAN TASARI

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ryan Zinke, Filistinlilerin ABD'ye vize almasını engelleyecek ve ülkede bulunan Filistinlilerin sınır dışı edilmesinin önünü açabilecek yasa tasarısı hazırladı. Cumhuriyetçi Zinke, güvenlik gerekçesini öne sürerek, Filistin pasaportu taşıyanların ABD'ye girişini engelleyecek ve ülkede vize ile bulunan Filistinlilerin sınır dışı edilmelerine yol açabilecek yasa tasarısını Temsilciler Meclisine sundu.
 
PENTAGON DUYURDU: UKRAYNA'YA 425 MİLYON DOLARLIK YENİ YARDIM

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Ukrayna'ya 425 milyon dolar değerindeki yeni yardım paketini açıkladı.
 
 
İDDİA: SUUDİ ARABİSTAN, TFF'YE SÜPER KUPA VE TÜRKİYE KUPASI'NA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İÇİN 100 MİLYON EURO'LUK TEKLİF YAPTI

Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan'ın Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bir teklif daha yaparak yaklaşık 100 milyon Euro karşılığında Süper Kupa'nın yanı sıra Türkiye Kupası'na da 10 yıl boyunca ev sahipliği yapmayı önerdiği iddia edildi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap