SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

10 Kasım 2023 Cuma - 10:25




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

ATATÜRK'ÜN EBEDİYETE İNTİKALİNİN 85'İNCİ YILI

Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat 9'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.
 
ERDOĞAN: EİT OLARAK, MÜSLÜMANLAR OLARAK SESİMİZİ BUGÜN YÜKSELTMEYECEKSEK, NE ZAMAN YÜKSELTECEĞİZ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 16'ncı Zirvesi'nde, "Şu an 11 bin çocuk, kadın öldürüldü, dünya sessiz. Başta Amerika, Batı hep birlikte sessizler. Çocuk ve kadın, bunları her gün televizyonlarda izliyoruz. Burada özellikle Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak, hep birlikte Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkartmayacaksak, yükseltmeyeceksek sesimizi ne zaman yükselteceğiz” dedi.
 
CHP: "ÜLKEMİZİN KURUCUSU VE EBEDİ ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ÖLÜMÜNÜN 85. YILINDA ÖZLEMLE VE SAYGIYLA ANIYORUZ"

CHP, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yıl dönümünde sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla andı. Paylaşımda, "'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır.' Ülkemizin kurucusu ve ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yılında özlemle ve saygıyla anıyoruz" açıklaması yapıldı.
 
CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL’DEN 10 KASIM MESAJI: ZAMAN, CUMHURİYET'E, ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNE VE ALTI OKA SAHİP ÇIKMA ZAMANIDIR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde yayımladığı mesajla, Cumhuriyet'e ve Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak mücadeleyi büyütme sözü verdi.
 
KILIÇDAROĞLU: "HAKİMİYETİ BİR KİŞİDEN ALIP MİLLETE TESLİM EDEN BÜYÜK ATATÜRK’ÜN AÇTIĞI YOLDA, AZİMLE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün yaşanan hukuksuzluklar, kimi yargıç müsveddelerinin, tek adamdan aldığı cesaretle anayasal düzeni ortadan kaldırmaya kalkışması, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yalnızca askeri değil, siyasi bir deha olduğunun da ispatıdır. Hakimiyeti bir kişiden alıp millete teslim eden Büyük Atatürk’ün açtığı yolda, azimle yürümeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.
 
İSTANBUL BAROSU'NDAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç, Can Atalay hakkında AYM'nin 'hak ihlali' kararını yerine getirmediklerini ve yargıya duyulan güveni zedelediklerini belirterek, Yargıtay 3. Ceza Dairesi başkanı ve üyeleri hakkında Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'na suç duyurusunda bulundu.
 
GÜL: “İZAHI MÜMKÜN DEĞİLDİR. AYM ÜYELERİNİ YARGITAY’IN HEDEF YAPMASI ÇOK YANLIŞ OLMUŞTUR”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Yargıtay’ın AYM üyeleri suç duyurusuna tepki: "Yüksek yargı organlarının yetki ve sorumlulukları Anayasamızda sarih bir şekilde belirtilmiş olmasına rağmen Yargıtay'ın dün aldığı kararın izahı mümkün değildir. Vaktiyle Anayasa Mahkemesi'nin özgürlük karşıtı vesayetçi kararlarını tenkit ve reddetmiş ama Anayasa'ya uyarak gereğini yerine getirmiştik. Anayasa Mahkemesi'nin İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun özgürlükçü kararlarını ve bu kararı alan üyelerini Yargıtay'ın hedef yapması çok yanlış olmuştur. İzahı mümkün değildir. AYM üyelerini Yargıtay'ın hedef yapması çok yanlış olmuştur”
 
ÇELİK: “TAM VESAYETLER KALKTI DERKEN, BU SEFER BİZ KENDİ MİLİTAN YARGIMIZI OLUŞTURDUK. HELAL OLSUN BİZE!!”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM üyeleri hakkında suç duyurusu skandalına en sert tepkilerden biri AK Parti kurucusu ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten geldi: "Yıllar yılı, başını Vural Savaş, Sabih Kanadoğlu, Yekta Güngör Özden, Nuh Mete Yüksel ve benzerlerinin başını çektiği, vesayetçi güçlerin güdümündeki Kemalist militan yargıdan çektik. Tam vesayetler kalktı derken, bu sefer biz kendi militan yargımızı oluşturduk. Helal olsun bize!!!"
 
KURTULMUŞ, DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPMAMA KARARI ALDI. ÖZEL: “TBMM GENEL KURULU’NU TERK ETMEME EYLEMİNE BAŞLIYORUZ”

Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusu üzerine, CHP lideri Özgür Özel'in TBMM Danışma Kurulu'nu toplamasını talep ettiği Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, danışma kurulu toplantısı yapmama kararı aldı. Özgür Özel: “Bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz.” Yargıtay kararına AK Parti’den de muhalefetten de tepkiler var. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: "Yazık, çok yazık", TTB Başkanı Erinç Sağkan: "Kararın hukuken değerlendirilebilecek hiçbir yanı yoktur", Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: "Bunun adı darbe", HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: "Meclis'i bu darbe teşebbüsüne karşı tutum almaya çağırıyoruz."
 
CHP, TBMM’DE ADALET NÖBETİNE BAŞLADI: NÖBET HER GÜN 20’ŞER MİLLETVEKİLİNİN KATILIMIYLA SÜRECEK

CHP, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkındaki suç duyurusu sonrası TBMM Danışma Kurulu’nu toplama girişiminin sonuçsuz kalması üzerine Meclis’te adalet nöbetini başlattı. Her gün 20 farklı milletvekili dönüşümlü olarak TBMM Genel Kurul salonunda “adalet nöbeti” eylemine katılacak. Bugün eylemi başlatan 20 milletvekili yarın sabah nöbeti başka bir grup milletvekiline devredecek. “Nöbetçi” milletvekillerinden Semra Dinçer, meclis sıralarında kapaklara vurarak yaptıkları protesto görüntüsünü paylaştı.
 
CHP MECLİS’TE NÖBETTE. ÖZGÜR ÖZEL: “15 TEMMUZ’DA TOPLA TÜFEKLE YAPILAN DARBE GİRİŞİMİ BUGÜN YARGITAY TARAFINDAN KALEMLE YAPILIYOR

CHP, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkındaki suç duyurusu sonrası TBMM Danışma Kurulu’nu toplama girişiminin sonuçsuz kalması üzerine Meclis’te adalet nöbetini başlattı. Her gün 20 farklı milletvekili dönüşümlü olarak TBMM Genel Kurul salonunda “adalet nöbeti” eylemine katılacak. Özgür Özel: "Darbeleri halk bastırır. Milletimizin bu darbeyi bastıracağına inanıyorum. 15 Temmuz'da topla tüfekle yapılan darbe girişimi bugün Yargıtay tarafından kalemle, imzayla yapılıyor."
 
HEDEP'TEN ÖZGÜR ÖZEL'İN ÇAĞRISINA DESTEK: DAYANIŞMA VE DİRENİŞ İÇİNDE OLACAĞIZ

HEDEP Yargıtay'ın AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmasına ilişkin toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Bu haksız ve hukuksuz anlayışla mücadele etmek için biz de sokakta, her yerde bu anlayışa karşı çıkan bütün toplumsal kesimlerle, varsa siyasi partilerle dayanışma, direniş içinde olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.
 
DAVUTOĞLU: “BİRİLERİ DEVLETE SIZARAK OTORİTER BİR YÖNETİMİ KALICI KILMAYA ÇALIŞIYOR”

Saadet-Gelecek grubu milletvekilleri Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyelerine suç duyurusu skandalı için TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda genel başkanlar Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu konuştu. Davutoğlu: “AK Parti’den gelen sesler var, AK Parti Genel Merkezi’nden gelen eleştirel ve sağduyulu sesler var ama bir de külliyeden devlet memuriyeti vasfı taşıyan kişilerden gelen sesler var. Açık ve net ifade ediyorum: AK Parti kitlelerinin devlete getirdiği iktidar üzerinden birileri devlete sızarak otoriter bir yönetimi kalıcı kılmaya çalışıyor.”
 
ADALET BAKANI, YARGITAY'IN KARARINA SESSİZ KALDI, ÖZGÜR ÖZEL'İN "MECLİS'E DARBE" AÇIKLAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay için ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak, "Karar Meclis'e, Anayasa'ya karşı darbe girişimidir. Ve karar AYM'nin tüzel kişiliğine karşı darbe girişimidir.  Halkı, bu kalkışmayı da bastırmaya davet ediyoruz"  diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamasını "Son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir" diyerek eleştirdi.
 
ZORLU, YARGITAY'A ANAYASA KİTAPÇIĞI SUNDU: "ANAYASAYI HEDEF ALMAK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ HEDEF ALMAKTIR.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri ile birlikte Yargıtay önünde, 'Anayasayı hedef almak, Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef almaktır.' dedi.
 
İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ KÜRŞAD ZORLU, YARGITAY KARARINI 'DARBE GİRİŞİMİ' OLARAK DEĞERLENDİRDİ: EN GEÇ YARIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, ve İyi Parti Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri ile birlikte Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay'a hak ihlali kararını veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Zorlu, Yargıtay'ın bu kararını 'adeta darbe girişimi' olarak niteleyerek, en geç yarın suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.
 
İYİ PARTİLİ POYRAZ: DEVLETİN YARGISI DEĞİL, KENDİSİNİN MESLEĞE KABULÜNE ARACILIK EDENLERİN YARGISINDAN BAHSEDİYORUZ

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, TBMM Genel Kurulu'nda; Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin; "Daha önce milletvekilliği yapmış, milletvekilliği görevi ifa etmiş arkadaşlarımız da biliyor; o ceplerdeki küçük kartlarda, 'unutmayınız' notlarındaki hâkim, savcı mülakatına girecek çocukların hangilerinin isimlerinin o küçük kartlarla ve notlarla mülakat heyetine verildiğini herkes biliyor. İşte, o hâkim ve savcıların oluşturduğu yargıdan bahsediyoruz. Devletin yargısı değil, milletin yargısı değil, kendisinin mesleğe kabulüne aracılık edenlerin yargısından bahsediyoruz" dedi.
 
ANAYASA PROFESÖRÜ İBRAHİM KABOĞLU'NDAN YARGITAY TEPKİSİ: ANAYASAL DÜZENİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK CİDDİ BİR YARGI GİRİŞİMİ!

Avukatlar, Yargıtay’ın TİP milletvekili Can Atalay için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki göstermek için basın toplantısı düzenledi. Grup adına konuşan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu, "Anayasal düzenin kaldırılmasına dair ciddi bir kalkışma söz konusu” dedi.
 
SIRRI SÜREYYA ÖNDER: YARGITAY’IN HÜKMÜ MECLİS GENEL KURULU’NDA OKUTULMADAN İADE EDİLMELİ; KENDİ NÖBETİMDE BUNU OKUTMAYI KABUL ETMEYECEĞİM

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay kararını eleştirdi ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a başvurdu. Önder, “Halk iradesine, Anayasaya ve hukuka karşı geliştirilen bu fütursuzluk, başta siz olmak üzere bütün Meclis tarafından yok hükmünde sayılıp hak ettiği cevabı almalıdır. Bu itibarla, anılan hüküm Meclis Genel Kurulunda okutulmayıp iade edilmelidir” dedi.
 
HEDEP'Lİ EREN: AKP İKTİDARI BIRAKIN VESAYETİ KALDIRMAYI HİÇ UMMADIĞI KADAR YARGIYI KENDİ VESAYETİ ALTINA ALDI

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, "Yargıdaki vesayeti kaldırma vaadiyle iktidara gelen AKP iktidarı bırakın vesayeti kaldırmayı hiç ummadığı kadar yargıyı kendi vesayeti altına aldı. Eski Bakanınız bugün ne dedi biliyor musunuz, 'Vesayetçi güçlerin güdümündeki Kemalist militan yargıdan çektik. Tam vesayetler kalktı derken bu sefer kendi militan yargımızı oluşturduk" dedi. Bu bir itiraftır" dedi.
 
CHP'Lİ TANRIKULU'NDAN AKP MİLLETVEKİLLERİNE: BU, AYNI ZAMANDA SİZİN İKTİDARINIZA KARŞI BİR DARBEDİR, CESARETLE BUNLARIN ÜZERİNE GİDİN

CHP  Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay'a hak ihlali kararını veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili AKP milletvekillerine seslenerek, "Bu, aynı zamanda sizin iktidarınıza karşı bir darbedir, cesaretle bunların üzerine gidin" dedi.
 
İSTANBUL BAROSU’NDAN AYM KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRE BAŞKANI VE ÜYELERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İstanbul Barosu, Hatay Milletvekili Can Atalay'ın bireysel başvurusuyla ilgili AYM kararını uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Daire Başkanı ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
İMAMOĞLU: "UMUT EDİYORUM Kİ YEREL SEÇİM SINAVINDA, GELMİŞ GEÇMİŞ EN YÜKSEK NOTU ALAN BELEDİYE BAŞKANI OLURUM"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kuştepe Zemin Altı Otoparkı ve Futbol Sahası’ temel atma töreninde konuştu. İmamoğlu, “İddiayla söylüyorum; milletin mutluluğu için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah sizlerle birlikte, yerel yönetimde bir ‘İstanbul modeli’ kavramını hem İstanbul'umuza hem bütün Türkiye'mize yayma konusunda çalışacağız. Önümüzdeki yerel seçimler için de bu anlayışla çalışacağız. Umut ediyorum ki bu sınavda, halkımız tarafından gelmiş geçmiş en yüksek notu alan Belediye Başkanı oluruz. Bu yolda kararlı bir biçimde, dayanışma içinde yol yürüyoruz” dedi.
 
ANKARA EMNİYETİ YENİ ORTAYA ÇIKAN 15 TEMMUZ GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI: “YARGI KRİZİNE GÖNDERME” DİYE YORUMLANINCA SİLDİ

Ankara Emniyeti’nin Twitter hesabından, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbecilerin Ankara İl Emniyet binasına saldırısını gösteren yeni ortaya çıkmış görüntüler paylaşıldı. “O hain geceyi unutmadık, unutturmayacağız” mesajıyla paylaşılan görüntülerin Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM üyeleri hakkındaki suç duyurusuyla ilgili bir gönderme sanılması üzerine Ankara Emniyeti’ne tepki gösteren mesajlar atıldı. Tepkiler üzerine video silindi.
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE 22 YIL SONRA BİR İLK: MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK GELDİ

TBMM’deki İçişleri Bakanlığı bütçesinde 22 yıl sonra bir ilk yaşandı. CHP, İYİ Parti ve TİP milletvekilleri, çetelerle mücadele başta olmak üzere Bakan Ali Yerlikaya ve ekibinin çalışmalarından memnuniyet duyduklarını açıkladılar; “Kamuoyu ve siyasiler arkanızda” mesajı verdiler.
 
ALİ YERLİKAYA’DAN CUMARTESİ ANNELERİ AÇILIMI: “ONLAR MAĞDUR. BU HAFTA GÖZALTI OLMADI. BAKAN YARDIMCIMIZ GÖRÜŞÜYOR, YENİ YER ÖNERDİK”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, bakanlık bütçesinin TBMM komisyonundaki görüşülmesinde 1995 yılında devam eden ve son yıllarda izin verilmeyen İstiklal Caddesi’ndeki Cumartesi Anneleri eylemi soruldu: “Cumartesi Anneleri ile ilgili biz iyi niyetliyiz, onlar da zaten mağdur. Sayın Cumhurbaşkanımız da kabullerinde aynı şeyi söylemişti. O zamanki sözünden hareketle bu olayı suhuletle, en güzel şekilde çözeceğiz. Bizzat Bakan Yardımcımız bu konuyla ilgili araştırma yaptı. Yer önerimiz var, onların temsilcileriyle geçen hafta bir araya gelerek istişare ettiler. Tekrar bir araya gelecekler bu hafta. Ve bu hafta da gözaltı olmadı. Bu bir anayasal özgürlük. Ama bizim İstiklal Caddesi gibi Fransa'da Şanzeli gibi”
 
İDDİA | AKŞENER GRUP TOPLANTISINDA İKİ İSME KAPIYI GÖSTERDİ

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in dün TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada “En yakınım olsun, en güvendiğim olsun. Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim” diyerek iki ismi kastettiğini öne sürdü. Saymaz’ın yazısına göre bu iki isim İYİ Parti Sakarya Milletvekili ve Akşener’in yeğeni olan Ümit Dikbayır ve İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz. İddiaya göre Dikbayır’a Akşener’in banka hesaplarını incelettiği ve belediyeler ile çıkar ilişkileri kurduğu, Poyraz’a da Nebi Hatipoğlu’nun aday olmasını sağladığı için Akşener tarafından çizik atıldı. Akşener'in basın danışmanı Murat İde ile görüşmeden yolları ayırma sebebinin de bu konu olduğu iddia ediliyor.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

ERDOĞAN: MEHMET ŞİMŞEK'E KARIŞMIYORUM; O KENDİ KARAR VERİYOR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e karışmadığını ifade etti.  Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısında yerel seçim startı resmi olarak verildi. Erdoğan, “Hiçbirimiz, ben dahil buradaki hiç kimsenin kişisel menfaatleri ön planda olmayacaktır. Bizim partimizde böyle bir şey olmaması gerekiyor. Bizim davamız kişisel menfaatlerden ve her şeyden daha üstündür. Seçim startını veriyoruz” dedi.
 
TCMB REZERVLERİNDE ARTIŞ SÜRÜYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 3 Kasım haftasında 1,8 milyar dolar artışla 128,4 milyar düzeyine çıkarken, net rezervler 25,1 milyar dolardan 24,7 milyar dolara geriledi.
 
KKM 3 TRİLYON TL'NİN ALTINA İNDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre 3 Kasım haftası itibariyle Kur Korumalı Mevduat toplamı 86,2 milyar TL azalarak 2,92 trilyon TL'ye geriledi. Dolar cinsinden KKM büyüklüğü 103,2 milyar dolara düştü.
 
İSTANBUL’DA EKMEĞE YÜZDE 23 ZAM

İstanbul'da İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) üye fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL'ye yükseltildi.
 
MAZDA'DAN TÜRKİYE'DE ARAÇ SATIŞINI DURDURMA KARARI

Mazda, Türkiye'de otomobil satışlarını belirsiz bir süreliğine durdurduğunu ancak hizmetler ve yedek parça tedarikinin devam edeceğini açıkladı.
 
TPAO'YA KARADENİZ'DE 4 SAHA İÇİN PETROL ARAMA RUHSATI VERİLDİ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü'ne, Karadeniz'de ikili sınırlandırma anlaşmalarıyla belirlenen deniz yetki alanları içerisinde Münhasır Ekonomik Bölge veya kıta sahanlığında yer alan 4 saha için 8 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.
 
ANKARA YÜKSEK HIZLI TREN GARI'NDA GARANTİ TUTMADI; CENGİZ-LİMAK-KOLİN'E 53 MİLYON DOLAR ÖDENDİ

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı için verilen yolcu garantisi tutmadı. Garanti edilen yolcu sayısının üçte birine ulaşılabildi. Gar’ın işletmecisi Cengiz-Limak-Kolin grubuna 7 yılda gelmeyen yolcu için 53 milyon 516 bin dolar ödendi.
 
TURKCELL’DE DEPREM; GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI GÖREVDEN ALINDI

Telekominikasyon şirketi Turkcell’de dün insan kaynaklarından sorumlu genel müdür yardımcısı görevden alınmıştı. Türk Internet'in haberine göre, Turkcell'de bugün de geriye kalan 6 genel müdür yardımcısı görevden alındı. Habere göre, Turkcell yönetiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminin kapandığı iddia edildi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA ÖLENLERİN SAYISI SON 24 SAATTE 243 ARTARAK 10 BİN 812 OLDU

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 243 artarak 10 bin 812 olduğunu bildirdi.
 
İSRAİL SAVUNMA BAKANI GALLANT: TÜNELLERLE BAŞA ÇIKMAK İÇİN YENİ YÖNTEMLER KULLANMAYA BAŞLADIK

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’nde Hamas’ın tünelleriyle başa çıkmak için “yeni yöntemler kullanmaya başladıklarını” söyledi.
 
HAMAS LİDERİ HENİYYE'NİN DANIŞMANI, İSRAİL'LE HENÜZ İNSANİ ATEŞKESE VARILMADIĞINI SÖYLEDİ

Hamas'ın siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin danışmanı, İsrail'le henüz insani ateşkese varılmadığını belirterek bu konuda ABD'nin yaptığı açıklamaları yalanladı
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BATI, ATEŞKES ÇAĞRISI DAHİ YAPAMAYACAK KADAR ACZİYET İÇİNDE

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinin desteğini alan İsrail'in insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğnediğini belirterek, "Bu ülkeler ve kuruluşlar, bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi, ateşkes çağrısı dahi yapamayacak kadar acziyet içindeler." dedi.
 
KURTULMUŞ: NETANYAHU VE ÇETESİ, ULUSLARARASI SAVAŞ SUÇLARI MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Nasıl Srebrenitsa katliamının, soykırımının suçluları uluslararası savaş suçları mahkemesinde yargılanıp ceza aldılarsa, Gazze soykırımının baş sorumlusu olan Netanyahu ve çetesi de uluslararası savaş suçları mahkemesine gidecek ve orada yargılanacaklardır" dedi.
 
AB: İSRAİL-FİLİSTİN MESELESİNDE ESAS OLAN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME YATIRIM YAPMAK

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Gazze'ye yönelik insani yardım çabalarının kısa vadeli adımlar olduğunu belirterek, uzun vadede iki devletli çözüme yatırım yapılması gerektiğini söyledi.
 
AP: BİR KISIM REHİNENİN SERBEST BIRAKILMASI KARŞILIĞINDA GAZZE'DE ÜÇ GÜNLÜK İNSANİ ATEŞKES SAĞLANMASI İÇİN MÜZAKERELER YÜRÜTÜLÜYOR

Hamas'ın elindeki bir düzine rehinenin serbest bırakılması karşılığında Gazze'de üç günlük insani ateşkes sağlanması için müzakereler sürdürüldüğü iddia edildi.  AP'nin haberine göre; isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan Mısır'dan iki, Birleşmiş Milletler'den bir yetkili ve Batılı bir diplomat müzakereleri doğruladı. Müzakerelere Katar, Mısır ve ABD'nin aracılık ettiği öğrenildi.
 
BRİTANYA İÇİŞLERİ BAKANI, BİR KEZ DAHA FİLİSTİN YÜRÜYÜŞLERİNİ HEDEF ALDI: KUZEY İRLANDA'DAN ALIŞIK OLDUĞUMUZ BAZI GRUPLARIN ÜSTÜNLÜK İDDİASI

Britanya İçişleri Bakanı Suella Braverman, The Times gazetesi için kaleme aldığı makalede Filistin yanlısı protestocuları bir kez daha "nefret yürüyüşçüleri" olarak tanımladı. Braverman bu kez daha da ileri giderek "Bu yürüyüşler, Kuzey İrlanda'da görmeye alışık olduğumuz türden bazı grupların -özellikle de İslamcıların- bir üstünlük iddiasıdır" ifadelerini kullandı.
 
ESKİ DIŞİŞLERİ MÜSTEŞARI ÖZDEN SANBERK: İRAN TÜM BU KARMAŞADAN BELKİ ETKİLENMEDEN ÇIKACAK TEK ÜLKE

Eski Dışişleri Müsteşarı Özden Sanberk, Gazze'de yaşananlara değindiği yazısında, Orta Doğu'da oluşan hiçbir siyasi, strateji ve güvenlik krizinin İran'ın politikaları anlaşılmadan değerlendirilemeyeceğini belirterek, "İran sıradan bir Orta Doğu ülkesi değil. Çok gerilerden bu günlere uzanan bir kültür derinliğine sahip. İslam dünyasında Şiiliğin 1400 yıldan beri tartışmasız lideri. Zengin petrol ve doğal gaz yatakları enerjide bağımsızlığını sağlıyor.
 
SAĞLIK BAKANI KOCA: DÜN İSRAİL SAĞLIK BAKANI İLE GÖRÜŞTÜM, EN YAKIN SÜREDE KANSER HASTASI ÇOCUKLARI TÜRKİYE'YE GETİRMEYE BAŞLAYACAĞIZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi görüşüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Toplam hekim sayımız yeni atamalarımızla 205 bini geçti" dedi. Bakan Koca, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş'ta şehir hastaneleri yapılacağını duyurdu. Dün İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüğünü söyleyen Koca, "En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye'ye getirmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.
 
İTALYA, YUNANİSTAN VE TÜRKİYE'DEKİ TAŞIMACILIK SENDİKALARINDAN HÜKÜMETLERİNE ORTAK ÇAĞRI: ÖLÜM SEVKİYATINI DURDURUN

İtalya’da USB’ye bağlı Taşımacılık İşçileri Sendikası, Yunanistan’da ENEDEP-COSCO Liman İşçileri Sendikası (Pire Limanı) ve STEFENSON, PEMEN, PEEMAGEΝ Denizcilik Sendikaları ve Türkiye’den de DİSK/Nakliyat-İş yaptıkları ortak çağrıyla “Filistin’deki katliamı durdurun, ölüm sevkiyatını durdurun” dedi.
 
LE MONDE: YAHUDİ EVLERİNİN ÖNÜNE ÇİZİLEN DAVUT YILDIZLARI BİR RUS DEZENFORMASYON OPERASYONUN PARÇASI

Le Monde’un haberine göre Fransız istihbarat servisleri, Paris’te Yahudileri fişlemek için evlerinin önüne Davut Yıldızı çizen kişilerin, Moldovalı işadamı Anatoli Pridenko ile temas halinde olduğunu ve bir Rus dezenformasyon ağına bağlı olduklarını düşünüyor.
 
İNGİLTERE’NİN HİNT KÖKENLİ İÇİŞLERİ BAKANI’NIN FİLİSTİN YANLISI GÖSTERİLERE ÖFKESİ GEÇMİYOR: POLİSİ FAZLA HOŞGÖRÜLÜ OLMAKLA SUÇLADI

İngiltere İçişleri Bakanı, polis teşkilatını Filistin yanlısı ve İsrail karşıtı göstericilere diğer gruplardan daha yumuşak davranmakla suçladı.
 
AVRUPA’NIN DOĞU SINIRINDA TARİHİ GENİŞLEME: UKRAYNA VE MOLDOVA’NIN AB ÜYELİĞİNE ONAY

Avrupa Komisyonu, Ukrayna ve Moldova'nın AB üyelik müzakerelerine başlaması için onay verdi. Bu adım, Aralık'taki AB zirvesinde liderlerin onayına sunulacak. Yolsuzlukla mücadele ve diğer kritik reformlarla ilerleme şartıyla alınan karar, 2004'ten bu yana AB’de yaşanacak en büyük genişlemeye kapı aralayabilir.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap